mixxt

Zarejestruj się!

Witaj w mixxt!

Pozew zbiorowy !!!!

link this post Dodano w 11.12.2010

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów Banku Millennium !!!

Jestem zaintersowany współpracą z osobami, które chcą powalczyć z bankiem Millenium w sądzie dotyczy następujących kwestii :

1. Ubezpieczenie niskiego wkładu własnego

2. Zatajenie wartości nieruchomości przed podpisaniem umowy ( jeden egzemplarz powinien dostać kredytobiorca ) bank twierdzi, że wycena stanowi jego własność dlatego jej nie

3. Nie dołączenie harmonogramu spłat do umowy

4. Wymuszenie podpisania umowy ubezpieczenia na życie (grupowej) jeżeli ktoś ją przeczytał to wie, że ona w zasadzie od niczego nie ubezpiecza.

Ponadto chcę zwrócić uwagę na fakt, że to co się dzieje teraz z frankiem to zakrawa o kpinę. Podobna sytuacja miała miejsce w innych krajach i kończyła się bankructwem wielu rodzin i przejęciem nieruchomości przez banki. Trzeba pamiętać, że sama inicjatywa kup franki to nie wszystko.

Ktoś powie miałeś co chciałeś, ale to nie prawda ludzie nie dajcie się zwieść. Wszystkie te działania marketingowe skierowane do społeczeństwa miały na celu właśnie taki stan rzeczy jaki jest obecnie i w moim przekonaniu, choć ciężko to udowodnić jest to najzwyklejsza zmowa cenowa. Skoro jest tak dobrze, wskaźniki wzrostu gospodarczego ida w górę,to dlaczego jest tak źle ? Ponadto idąc do banku każdy z nas miał przekonanie, że ma do czynienia z instytucją zaufania społecznego, a nie lichwiarzem. Niestety jestem pozbawiony złudzeń teraz i wiem że tak nie było

Dlatego zawczasu namawiam wszytkich do samoobrony, bo w przeciwnym wypadku będzie jeszcze gorzej. Chcę nadmienić, że każda czynność prawna zawarta czyt. zawarcie umowy kredytowej zawarta pod wpływem błędu, podstępu, niezgodna z zasadami współżycia społecznego itp. może zostać podważona. Zapraszam wszystkich chętnych. Na zakończenie sama groźba takiego procesu może skłonic banki do zaprzestania swojej polityki. Pozdrawiam.

Ps. Możliwe że taka inicjatywa została podjęta to proszę o informację.

The author has edited this post (w 10.03.2011)
link this post Dodano w 13.12.2010

http://www.rp.pl/artykul/578182_Brytyjski-kryzys-hipoteczny.html

link this post Dodano w 23.12.2010

jestem chetna

link this post Dodano w 23.12.2010

Witam !!! Już cztery osoby napisały do mnie w sprawie pozwu czekam dalej.

link this post Dodano w 20.01.2011

Witam serdecznie!

Jeżeli będzie taka możliwość to ja również chcę się przyłączyć.

The author has edited this post (w 20.01.2011)
link this post Dodano w 09.02.2011

Witam wszystkich chętnych!!!!!!

Jestem gotowa przystąpić do tego pozwu. Pozdrawiam.

link this post Dodano w 07.03.2011
Również jestem zainteresowana. Czy ten temat jest nadal aktualny ?
link this post Dodano w 10.03.2011

Witam ponownie !!!

Cieszę się, że jest zaintersowanie z Państwa strony pozwem zbiorowym. Oczywiście wszystko jest rozłożone w czasie. Na razie jest nas za mało, ale po mału myślę, że zbierze się grupa. Najważniejsze aby wzrosła świadomośc z zagrożenia jakie nam grozi. Przede wszystkim nie ma co liczyć, że będzie lepiej, a nawet nastawić się, że będzie gorzej. Cytat z dzisieszych wiadomości "złotówka słabnie bo jakaś tam komisja obiżyła rating ( nie wiem czy dobrze napisałem) dla Hiszpanii" ile takich bzdetów już leciało w wiadomościach na TVN, Polsat itp. co ma piernik do wiatraka. Zapewne zaraz odezwą się pseudoekonomiści, którzy zaczną mnie krytykować, ale spokojnie. Czas ruszyć głową. W USA 2 miliony osób straciło swoje domy, w WB, Irlandii pdobnie, myślicie państwo, że u nas będzie inaczej ? Czas sobie odpowiedzieć zostaliśmy wpuszczeni w maliny. Ktoś powie, że na własne życzenie. Nie to nnieprawda. Odpowiem tak, jeżeli ktoś idzie z portmonetką w ręku, to znaczy, że można go okraść, chyba nie !!! Do wszystkich, którzy do mnie napisali, aby zacząć całą procedurę potrzeba jest wspólnego działania. Nie oto mi chodzi, że ktoś napisze ja jestem chętny. I co z tego to znaczy ja jestem chętny, a ty rób chłopie za mnie. Trzeba pozbawić się złudzeń, że w pojedynke coś się zdziała. Jeżeli zbierze się nas pokaźna grupa, wtedy napewne otworza się nowe możliwości. Każdy z nas zna kogoś innego i każdy ma inne poimysły. Ważne aby zacząć myśleć nieszablonowo i szukać prawników i ekonomistów, którzy myślą podobnie i nieschematycznie. Jest ich mało ale są. Tym czasem radzę poczytać w internecie na temat działalności banków, materiałów jest kupe, tylko trzeba szukać. Jak ktoś będzie zainteresowany prześlę link. Czekam na dalsza współpracę.

P/s Jeżeli jest ktoś z W-wy chętny mi pomóc w pewnej sprawie dot. banku Millennium to proszę o kontakt.

link this post Dodano w 31.03.2011

Witam,

Podpisuję się pod inicjatywą. To co robią z nami banki to kpina. Pomijam miesięczny koszt spłaty kredytu. Jak tak dalej pójdzie to wiele osób zdecyduje się na sprzedaż mieszkania i pozbycie się ciężaru spłaty. Sama o tym myślałam...

Pozdrawiam

link this post Dodano w 27.04.2011
Ja również,jestem ZA!!!
  • Statystyki: 24 Posty | 1928 Wyświetleń

Logowanie

Nie należysz do tej społeczności?

Alternatywne logowanie

Użyj swojego konta z innego serwisu

Informacje o serwisie

• Szukaj:

• Nazwa serwisu

kupfranki.pl