kupfranki.pl
inicjatywa społeczna
- Home
- Mam kredyt w banku... . Dyskusje z podziałem na banki.
- Bank Millennium SA
- Ubezpieczenie niskiego wkładu własnego - dlaczego na 3 lata z góry?
witam, radzę sprawdzić czy aby musi Pan uiszczać tę opłate......sam osobiście uzyskałem 4 sprzeczne opinie co do kwestii zapłaty , po złożeniu reklamacji w oparciu o przepisy prawa udowodniłem iż bank okrada nas, w chwili obecnej uzyskałem na pismie informację, że jednak nie będę zobligowany zapłacić!!!życzę wytrwałości i uporu!!
Podaj proszę szczegóły tych przepisów prawnych na które się powoływałeś i więcej szczegółów Twojej sytuacji - być może znajdzie się więcej osób zainteresowanych tym tematem i możliwością odzyskania pieniędzy.
Jak się zakończyła, na jakie konkretnie przepisy prawa się powołałeś,jaka była reakcja Banku itp, itd,
witam, radzę sprawdzić czy aby musi Pan uiszczać tę opłate......sam osobiście uzyskałem 4 sprzeczne opinie co do kwestii zapłaty , po złożeniu reklamacji w oparciu o przepisy prawa udowodniłem iż bank okrada nas, w chwili obecnej uzyskałem na pismie informację, że jednak nie będę zobligowany zapłacić!!!życzę wytrwałości i uporu!!
Również dostałem pismo dotyczące składki ubezpieczenia niskiego wkładu własnego i powiem szczerze, że zrobiło mi się słabo. Nie wiem jak można być tak głupim i podpisać taką umowę, drugi raz bym tego błędu nie zrobił, tyle, że drugiej szansy nie będzie (30 lat). Wziąłem kredyt hipoteczny w najgorszym z możliwych momentów, kiedy mieszkania były drogie, a frank wyjątkowo tani. Włosów z głowy rwać sobie oczywiście nie będę, ale jednak sam przed sobą przyznaję, że to była straszliwie nieodpowiedzialna decyzja i dzisiaj jestem mądrzejszy o te doświadczenia. Kredyt wziąłem na 165 tys złotych, co wtedy stanowiło ok 76 tys franków. Spłacam kredyt od trzech lat i co widzę? Jestem winien dzisiaj 225 tys złotych. Jeszcze może bym to przeżył, że wybrałem polecaną wszem i wobec walutę obcą, ale to ubezpiecznie to już mnie załamało. Po pierwsze dlatego, że pracownicy banku są po prostu osobami niekompetentnymi. Na pytanie czy oprócz rat, mogę się spodziewać kolejnych niespodziewanych opłat, usłyszałem zapewnienie, że nie (byłem już po pierwszym ubezpiecznieniu niskiego wkładu). Teraz dostaję korespondencję (jak dostaje list z Millenium zastanawiam się co oni znów wymyślili), że znów mam do zapłaty to ubezpieczenie i na dzień 30.11, abym się zorientował co do jego wysokości, wynosi ono 2.6 tys złotych. Czytam opinie Wasze i przeróżne inne i zastanawiam się jak to możliwe, że nawet jeżeli bankowi jestem dzisiaj winien więcej niż 3 lata temu, to ubezpieczenie mam niemal czterokrotnie wyższe? To jest po prostu nielogiczne, pokazuje jaki ten bank naprawdę jest i choć wzór mam użyty prawdopodobnie dobry, zachodzę w głowę jak tak można? Na samym wzroście franka oni tyle zarabiają, że po prostu ręce opadają. I już dzisiaj wiem, że co 3 lata będę to ścierwo płacić, aż dojdę do wymaganego progu 145 tys złotych (przy takim kursie, może za 12 lat się uda)... Paranoja.:(
Logowanie
Nie należysz do tej społeczności?
Użyj swojego konta z innego serwisu
Informacje o serwisie
-
Szukaj:
Nazwa serwisu
kupfranki.pl
inicjatywa społecznaWłaściciel serwisu
Utworzono dnia
05.02.2009
Użytkownicy