kupfranki.pl
inicjatywa społeczna
- Home
- Mam kredyt w banku... . Dyskusje z podziałem na banki.
- Bank Millennium SA
- Ubezpieczenie niskiego wkładu
Coś musi być na rzeczy z tym ubezpieczycielem skoro probuja zmienić treść umowy w tym punkcie aneksem. Podobno teraz w umowach juz zapisują coś w stylu "...TU Europa lub innego ubezpieczyciela..."
Pomijam już fakt, że przerzucanie kosztów ubezpieczenia na klienta, mimo że ubezpieczenie to klienta przed niczym nie chroni nie jest poszanowaniem dobrych obyczajów.
Prosze spojrzeć na punkt 17 pod tym linkiem:
Pozdrawiam
no ciekawe bardzo, czy uda się to zablokowac przez niezgadzanie się na innego ubezpieczyciela niż nasza ulubiona TU Europa
.
W końcu jak bank ma ochotę się gdzieś ubezpieczyć poza umową to jego wola, ale niech sam za to płaci. Tematem tych bankowych "ubezpiczeń" zajmował się swego czasu UOKiK, ale nie wiem czym to się skończyło.
F.32 tu: http://www.uokik.gov.pl/download.php
No i jeszcze jedno: TU Europa to grupa Getin i służyła zawsze nabijaniu ubezpieczeniowej kasy Getinowi. zastanawiająace, po co Millenium się tam "ubezpieczał"?
Myślę, że warto powalczyć z bankiem w tej kwestii. Nawet jeżeli bank niewiele robi sobie z poszanowania dobrych obyczajów i obciąża klienta kosztami swojego ubezpieczenia to zapis w umowach jest dość sztywny aby prosić ich o zwrot skladki jeśli zmienili ubezpieczyciela.
Wydaje mi się, że takich umów może byc dużo jesli byly podpisywane mniej więcej w 2008 r.
Pozdrawiam
Wydaje mi się, że nie zostało to jeszcze wpisane przez UOKiK do rejestru klauzul niedozwolonych. To chyba ciągle tylko projekt, ogólne dywagacje, wnioski w raporciee UOKiK itp. Bez sprawy sądowej w SOKiK tu się nie obędzie, bo banki łatwo tej kasy nie odpuszczą.
Witam! Jestem tu pierwszy raz, i chyba zostane tu na dlużej. Niestety, my również mamy problem z kochanym bankiem millennium. Chodzi mi o obliczenie oczywiście wspaniałej skład.ubezp. niskiego wkł.własnego. jestem załamana bo nasza składka wynosi 6300 zł.... niestety nie mamy takich oszczędności, ani nie jesteśmy wstanie odłożyć ,pożyczyć czy choćby ukraść takich pieniędzy! Mamy cięzką sytuacje finansowa obecnie jestem na urlopie wychowawczym , mąż musiał zamknąć działalność z powodu choroby i w tym czasie musieliśmy na 6mcy złożyć prolengatę w spłacie kredytu. obecnie mąż pracuje za średnie pieniądze, na szczeście starcza na kredyt i skromne życie.Te ubezpieczenie nas dobiło! Napisałam pismo, o przedłużenie terminu płatnośći, lub rozbicie je na rozsądne raty i o wyliczenie tej składki bo ta kwota jest dla mnie nie uzasadniona. Odpowiedź była grzecznościowa ale odmowna. nie zgodzili sie na raty, na pzredłużenie terminu, a minął on 28.02.2011. wzór podali według mnie dobry ale mogę się mylić "kwota kredytu pozostała do spłaty CHF*kurs sprzedaży na dzień31.01.2011 - 80% wartości nieruchomości stanowiącej przedmiot zapezpieczenia 255200 pln(taką mamy podaną w umowie)x3% składka na kolejne 3 lata.
I co ja mam dalej robić? pisac do UOPKiK?? to coś pomoże??
Pomóżcie mi!
Ps. jesli chodzi o wycene to bez szans kupiliśmy za 318 000, jest nie wykończone, a wręcz w gorszym stanie niż jak kupiliśmy , bo występują błędy w sztuce budowlanej popełnione przez dewelopera.Wartość mieszkania musiałaby wynosić ponad 460 000.
Dziękuję, za jakąkolwiek podpowiedź!
pozdrawiam
Dostałem wczoraj info od znajomego z Millennium, że oferują pozyczkę na spłatę składki na ubezpieczenie niskiego wkładu. Trzeba się tylko pofatygowć do oddziału - bo w Millenecie nic nie ma na ten temat.
Warunki tragiczne nie są - max okres na 36 mies, oproc, 12,9, prowizja 1 % i bez dodatkowych ubezpieczeń.
Logowanie
Nie należysz do tej społeczności?
Użyj swojego konta z innego serwisu
Informacje o serwisie
-
Szukaj:
Nazwa serwisu
kupfranki.pl
inicjatywa społecznaWłaściciel serwisu
Utworzono dnia
05.02.2009
Użytkownicy