mixxt

Zarejestruj się!

Witaj w mixxt!

Jak uniknąć opłaty 500 zł za zmianę rachunku do obsługi kredytu?

link this post Dodano w 14.07.2011

Osobiście będąc na twoim miejscu jednak bym się wstrzymała.

Głosowanie w Sejmie ma być jeszcze przed wakacjami i jest realna szanasa, że już we wrześniu będzie się można powoływać na zmiany prawne uniemożliwiające bankom pobieranie opłat za samodzielną spłatę kredytów walutą.

link this post Dodano w 14.07.2011
Ja też czekam na ewentualną kiełbasę wyborczą. Wcześniej już byłem w banku po dokumenty by dokonać zmiany, ale tego samego dnia usłyszałem o pomyśle PSL, dodatkowo kilka dni później z podobną kiełbasą wyszło PO. Stwierdziłem, że miesiącm mnie nie zbawi, a 500zł to niemało.
link this post Dodano w 19.07.2011

A ja odżałowałem te 500 PLN w zeszłym roku - i już mi sie z "górką" zwróciło. Fakt - szkoda było, a wcześniej jak było za darmo - to zniechęciła mnie słaba dostępność CHFów w kantorach. Na szczęście tearz jest dużo lepiej - a zakupy on-line załatwiają sprawę. I mam teraz gdzieś obietnice polityków.

link this post Dodano w 08.08.2011
W zeszły tygodniu byłem w oddziale, żeby pozbyć w końcu się konta premium, za które bank czesał 15 zł miesięcznie na lokacyjne i po tym co powiedziała mi Pani w obsłudze miałem tzw. "opad szczeny". Mianowicie podobno od dawna (ja mam kredyt od 11.2007) istnieje możliwość spłaty kredytu bezpośrednio w CHF, a możliwość taką można było nabyć podczas podpisywania umowy kredytowej. Wg tejże Pani taka możliwość jest cały czas do dnia obecnego. Szczerze mówiąc, pierwszy raz coś takiego słyszałem od obsługi tego Banku. Nawet podczas negocjowania i podpisywania umowy kredytowej nie informowano mnie o takiej możliwości. Podejrzewam, że na tym forum nie ma użytkowników, którzy mają ten korzystny wariant? Jeśli ktokolwiek też słyszał o podobnej możliwości - proszę niech się wypowie. Zastanawiam sie, czy nie pisać pisma do Banku, a następnie do rzecznika ze skargą, że Bank celowo nie poinformował mnie o takiej możliwości ponieważ było to na jego korzyść. Co sądzicie o czymś takim?
link this post Dodano w 28.08.2011
Trochę to "musztarda po obiedzie" - ale ja od początku wiedzialem o możliwości spłaty w walucie. Kredyt brałem w 2007 r. i rozważałem taki wariant,  ale popytałem też w lokalnych kantorach o CHFy - było kiepsko, musiałbym odwiedzać po 3-4 kantory, żeby na ratę zgromadzić. Ale znam osobiście takich, co się nie zrażali i od początku spłacali w walucie kredyt w Millennium.
  • Statystyki: 15 Posty | 428 Wyświetleń

Logowanie

Nie należysz do tej społeczności?

Alternatywne logowanie

Użyj swojego konta z innego serwisu

Informacje o serwisie

• Szukaj:

• Nazwa serwisu

kupfranki.pl
    inicjatywa społeczna

• Właściciel serwisu

rafal_lyczek