zadluzony:
Zenek:
Witam, ja jestem z tych "szczęśliwców" co zaciągneli się na pokład multibanku za czasów tych słynnych umów z 2006, i również dostałem pisemko o możliwości przejścia na Libor. Do tej pory czekam na jakieś wskazówki jak to załatwić najkorzystniej. Po pierwszej rozmowie dostałem odpowiedź na email, że co najwyżej mogę liczyć na : Libor 3M 0,53% + stała marża banku 3,92%. Jak sobie policzyłem to nic się nie zmieni, wychodzi nadal 4,45%, chyba że źle dodaję? Co wy na to? Jak z nimi gadać?
Mysle ze nie oplaca Ci sie to.. dlaczego? bo libor juz za bardzo nie ma gdzie spasc... skoro stopy wynosza 0,5% to tylko czekac jak zaczna je dzwigac i Twoje % skoczy - no chyba ze decyzja Zarzadu i tak Ci skoczy

tak zle i tak niedobrze... ja na szczescie dostalem marze na poziomie 1,1 wiec nie jest zle...
Bez obaw - prędko oprocentowanie w Szwajcarii nie wzrośnie a nawet spadnie do 0.25 % lub mniej bo też ich gospodarka staje i w dodatku według analiz gospodarczych w Szwajcarii Bank uważa że ma obecnie zbyt silną walutę co też jej nie pomaga a to już dwa czynnik za niskimi stopami na dłuższy czas

a jeszcze może dojść do odpływu kapitału z banków szwajcarskich bo się rządy wielu państw do nich dobierają ponieważ chronią oszustów z całego świata nie płacących podatków ( Tajemnica Bankowa tam jeszcze obowiązuje ale jest presja by to zmienić)
Tak więc jest duże prawdopodobieństwo że stopy będą niskie dość długo i że frank spadnie ale na 2zł nie ma co liczyć - myślę że 2,60 to będzie wszystko a potem ... będziemy mieli EURO
The author has edited this post (w 25.02.2009)