mixxt

Zarejestruj się!

Witaj w mixxt!

to przyznac sie kto ....

link this post Dodano w 02.04.2009
Ja po obniżce oprocentowania o 0,25% klientom ze starego portfela mam 4%. Jakiś tydzień temu otrzymałam propozycję nie do odrzucenia zmiany marży na 3,2% - dlatego rozpoczęłam poszukiwania po innych bankach. Propozycja innego banku 2% marży + Libor 3M. I tak sobie myślę, że pomimo straty podwójnej przy pobieraniu kredytu na spreadzie, od grudnia 2008 straciłam już na ratach w Multi ok. 2000 PLN - im dłużej zostanę w tym banku, tym straty będą coraz większe - im szybciej przejdę do innego banku tym bardziej mi się to wszystko zniweluje, ale wysoki kurs CHF jest bardzo korzystny - ponieważ w przyszłości raczej zacznie spadać niż rosnąć i na tym też zyskam.
link this post Dodano w 03.04.2009
Edyto:
Jaki bank proponuje Ci 2% + Libor 3m ?
Czy są jakies dodatkowe koszty kredytu (ubezpieczenie na życie itd.) ?
Na 99% jest to Nordea - mój kolega przeniósł tam wszystko i dostał coś koło 2%... Próbowałem tego argumentu użyć w rozmowie z Multi, ale jakos bez żadnego efektu.
Przy wysokim wkładzie własnym w BOŚu dostaniecie teraz od 1,8%marży(przy dużym wkładzie własnym) do ok 2,1%-2,5% w Euro(ELibor ok 2%).

U mnie właśnie oprocentowanie w mBanku spadło do 1,4%
Mimo wyższego o 70gr kursu CHFa mam niższą o ponad 200zł ratę od tej która była gdy brałem kredyt!
The author has edited this post (w 03.04.2009)
link this post Dodano w 15.04.2009
Mi właśnie po raz kolejny obniżono oprocentowanie i teraz jest już niewiele pond 1%. Do tego kurs CHFa już tylko kilkadziesiąt gr wyższy niż wtedy gdy kupowałem.
Rata o ponad 300zł niższa niż na początku (przy kredycie prawie 200tys zł)
Do tego wartość ziemi w tym rejonie gdzie kupowałem ją jakiś czas temu wzrosła już o 100%.
Powoli zaczynamy oddychać z ulgą...
The author has edited this post (w 15.04.2009)
link this post Dodano w 13.12.2009
Witam,
Moj pierwszy kredyt zaciagniety zostal w tym banku (jestem juz z nimi 6 lat). Byl to kredyt jak na owe czas niezly. Mialem kredyt na 210 tys pln w zlotowkach wraz z systemem bilansujacym (nie chcialem pozbywac sie oszczednosci 100tys pln). Bledem bylo zaciagniecie go na 30 lat - blad w rozumowaniu - wiecej czasu mniejsze raty, naprawde duzy blad. Przenioslem sie do Nordea (nie sa idealni) i kredyt we CHF na 15 lat. Nie uwierzycie ale rata na poczatku wieksza o100-150 pln ale lacznie odsetki za caly okres kredytowania z 300tys w mbanku do 55tys (okolo, na razie przynajmniej). Duze zdziwienie: okazalo sie ze mbank nie zamknal mojego konta bilansujacego!!! Maja straszny bur*el w systemie informatycznym. Chcialem u nich przewalutowac na franki.... ale taniej bylo przeniesc sie do innego banku. Rzucali klody pod nogi. Dalej sa tacy nieprzystepni?
  • Statystyki: 76 Posty | 12144 Wyświetleń

Logowanie

Nie należysz do tej społeczności?

Alternatywne logowanie

Użyj swojego konta z innego serwisu

Informacje o serwisie

• Szukaj:

• Nazwa serwisu

kupfranki.pl
    inicjatywa społeczna

• Właściciel serwisu

rafal_lyczek