kupfranki.pl
inicjatywa społeczna
- Home
- Mam kredyt w banku... . Dyskusje z podziałem na banki.
- Bank Zachodni WBK SA
- Spłata we Frankach
Mam już kredyt w BZWBK. Ostatnio rozmawiałem ze znajomą na temat jej kredytu i dowiedziałem się że spłaca we frankach zadłużenie, wystarczy otworzyc konto i w oddziale napisać aneks do umowy, że chce się spłacać we frankach i od następnego miesiąca spłaca się wpłacając fanki na konto. Mówiła że ma oszczędność na poziomie przy racie 1100 CHF około 30-70 zł w zalezności od kursu. W skali całego kredytu niezłe oszczędności. Byłoby super gdyby można było załatwić zakup franków przez internet. Pozdrawiam.
cześć, ja musiałam obniżyc sobie raty . Aktualnie spłacam odsetki + minimum kapitału.
Jeśli będzie tak dalej ,to moje mieszkanie przepadnie. Najgorsze, że nawet sprzedać sie go juz nie opłaca.
(( Zawsze dużo zarabiałam i spokojnie żyłam, teraz liczę od 1 do ostatniego. Pozdrawiam i życzę powodzenia.
Jeśli będzie tak dalej ,to moje mieszkanie przepadnie. Najgorsze, że nawet sprzedać sie go juz nie opłaca.
W czerwcu zeszłego roku udało mi się wziąść spory kredyt we franku na dobrych warunkach (1% marży banku!!) Fakt, że kredyt miałem wypłacony po niskim kursie franka ale teraz kredytu w banku bym nie dostał wogóle albo tak mało , że nie było by mnie stać na kupno domu.
Teraz trzeba myślec do przodu .
Złotówka nie będzie zawsze tak silna - zmierzamy do Euro - a ta waluta jest znacznie stabilniejsza.
Od początku zagwarantowałem sobie w umowie stałą marżę + LIBOR 3M oraz spłatę we frankach.
pozdrawiam wszystkich kredytobiorców z BZWBK.
p.s. jeśli my będziemy mieć problem ze spłąta kredytu....to bank również to odczuje.
Teraz trzeba myślec do przodu .
Złotówka nie będzie zawsze tak silna - zmierzamy do Euro - a ta waluta jest znacznie stabilniejsza.
Od początku zagwarantowałem sobie w umowie stałą marżę + LIBOR 3M oraz spłatę we frankach.
pozdrawiam wszystkich kredytobiorców z BZWBK.
p.s. jeśli my będziemy mieć problem ze spłąta kredytu....to bank również to odczuje.
CO DO SPLATY WE FRANKACH TO PRAWDA. JA ZALOZYLEM KONTO WALUTOWE WE FRANKACH , ZLOZYLEMPOLECENIE PRZELEWU DLA BANKU I PO ZROBIENIU ANEKSU DO UMOWY [ 100 PLN ] SPALCAM WE FRANKACH. ZYSK JEST NAWET WIEKSZY I TO SPORO BO CALKOWICIE OMIJAM SPREAD. POLECAM WSZYSTKIM , PODOBNO MOZNA TAK W KAZDYM BANKU , NIE TYLKO W WBK.
The author has edited this post (w 26.02.2009)
"sylwia10":
Mam kredyt w BZ WBK od lipca 2008 r, z założonym kontem walutowym, oprocentowanie przy zawarciu umowy 4,3% w chwili obecnej obniżone mam do 2,65%, a jak wygląda sprawa oprocentowania u Was???
Mam kredyt w BZ WBK od lipca 2008 r, z założonym kontem walutowym, oprocentowanie przy zawarciu umowy 4,3% w chwili obecnej obniżone mam do 2,65%, a jak wygląda sprawa oprocentowania u Was???
Ja mam kredyt od marca 2008r,z oprocentownie przy zawarciu umowy 5.2 %,w chwili obecnej dokladnie po zmianie harmonogramu we wrzesniu informowali mnie o wzroście oprocentowania na 5.37 % przy libor 6 m-cy.
Teraz czekam na wiesci o zmianie harmonogramu ,z którym obniżą mi też oprocentowanie.Mam czekac do 10 -ego,
Do 18 lutego miałem 3,64% teraz 1,3883% (libor 6m+0,75). Założyłem też konto walutowe i teraz sam będę musał kupować franki, tylko obawiam się czy aby na pewno taniej, bo w kantorach podobna pazerność. Obawiam się, że załatwiłem sobie dodatkowe zajęcie, a korzyści żadnej. A może ktoś poradzi jak negocjować z kantorem. Nie dajmy się.
Logowanie
Nie należysz do tej społeczności?
Alternatywne logowanie
Użyj swojego konta z innego serwisu
Informacje o serwisie
-
Szukaj:
Nazwa serwisu
kupfranki.pl
inicjatywa społecznaWłaściciel serwisu
Utworzono dnia
05.02.2009