mixxt

Zarejestruj się!

Witaj w mixxt!

Spłata we Frankach

link this post Dodano w 22.02.2009
Mam już kredyt w BZWBK. Ostatnio rozmawiałem ze znajomą na temat jej kredytu i dowiedziałem się że spłaca we frankach zadłużenie, wystarczy otworzyc konto i w oddziale napisać aneks do umowy, że chce się spłacać we frankach i od następnego miesiąca spłaca się wpłacając fanki na konto. Mówiła że ma oszczędność na poziomie przy racie 1100 CHF około 30-70 zł w zalezności od kursu. W skali całego kredytu niezłe oszczędności. Byłoby super gdyby można było załatwić zakup franków przez internet. Pozdrawiam.
link this post Dodano w 22.02.2009
witam!
ja również podpisałem cyrograf z tym właśnie diabłem!
jak większość jestem obecnie zdruzgotany sytuacją z naszą walutą i bardzo mnie cieszy, że powstał ten serwis.
a stricte odnośnie twojej wypowiedzi to faktycznie w skali całego kredytu oszczędność może być spora!
link this post Dodano w 23.02.2009
cześć, ja musiałam obniżyc sobie raty . Aktualnie spłacam odsetki + minimum kapitału.
Jeśli będzie tak dalej ,to moje mieszkanie przepadnie. Najgorsze, że nawet sprzedać sie go juz nie opłaca. (( Zawsze dużo zarabiałam i spokojnie żyłam, teraz liczę od 1 do ostatniego. Pozdrawiam i życzę powodzenia.
link this post Dodano w 24.02.2009
W czerwcu zeszłego roku udało mi się wziąść spory kredyt we franku na dobrych warunkach (1% marży banku!!) Fakt, że kredyt miałem wypłacony po niskim kursie franka ale teraz kredytu w banku bym nie dostał wogóle albo tak mało , że nie było by mnie stać na kupno domu.
Teraz trzeba myślec do przodu .
Złotówka nie będzie zawsze tak silna - zmierzamy do Euro - a ta waluta jest znacznie stabilniejsza.

Od początku zagwarantowałem sobie w umowie stałą marżę + LIBOR 3M oraz spłatę we frankach.

pozdrawiam wszystkich kredytobiorców z BZWBK.

p.s. jeśli my będziemy mieć problem ze spłąta kredytu....to bank również to odczuje.
link this post Dodano w 26.02.2009
CO DO SPLATY WE FRANKACH TO PRAWDA. JA ZALOZYLEM KONTO WALUTOWE WE FRANKACH , ZLOZYLEMPOLECENIE PRZELEWU DLA BANKU I PO ZROBIENIU ANEKSU DO UMOWY [ 100 PLN ] SPALCAM WE FRANKACH. ZYSK JEST NAWET WIEKSZY I TO SPORO BO CALKOWICIE OMIJAM SPREAD. POLECAM WSZYSTKIM , PODOBNO MOZNA TAK W KAZDYM BANKU , NIE TYLKO W WBK.
The author has edited this post (w 26.02.2009)
link this post Dodano w 28.02.2009
Mam kredyt w BZ WBK od lipca 2008 r, z założonym kontem walutowym, oprocentowanie przy zawarciu umowy 4,3% w chwili obecnej obniżone mam do 2,65%, a jak wygląda sprawa oprocentowania u Was???
link this post Dodano w 04.03.2009
"sylwia10":

Mam kredyt w BZ WBK od lipca 2008 r, z założonym kontem walutowym, oprocentowanie przy zawarciu umowy 4,3% w chwili obecnej obniżone mam do 2,65%, a jak wygląda sprawa oprocentowania u Was???

Ja mam kredyt od marca 2008r,z oprocentownie przy zawarciu umowy 5.2 %,w chwili obecnej dokladnie po zmianie harmonogramu we wrzesniu informowali mnie o wzroście oprocentowania na 5.37 % przy libor 6 m-cy.

Teraz czekam na wiesci o zmianie harmonogramu ,z którym obniżą mi też oprocentowanie.Mam czekac do 10 -ego,
link this post Dodano w 06.03.2009
Do 18 lutego miałem 3,64% teraz 1,3883% (libor 6m+0,75). Założyłem też konto walutowe i teraz sam będę musał kupować franki, tylko obawiam się czy aby na pewno taniej, bo w kantorach podobna pazerność. Obawiam się, że załatwiłem sobie dodatkowe zajęcie, a korzyści żadnej. A może ktoś poradzi jak negocjować z kantorem. Nie dajmy się.
link this post Dodano w 07.03.2009
p.s. jeśli my będziemy mieć problem ze spłąta kredytu....to bank również to odczuje.

Ciekawe jaki problem będa miały banki??? że zabiorą NAM mieszkania????
Brałam kredyt po kursie 2zł, na dzien dzisiejszy straciłam 60tys, to jest problem banku? rata co miesiąc większa o 400zł
link this post Dodano w 24.03.2009
Ile kosztuje prowadzenie konta walutowego?
  • Statystyki: 13 Posty | 2748 Wyświetleń

Logowanie

Nie należysz do tej społeczności?

Alternatywne logowanie

Użyj swojego konta z innego serwisu

Informacje o serwisie

• Szukaj:

• Nazwa serwisu

kupfranki.pl
    inicjatywa społeczna

• Właściciel serwisu

rafal_lyczek