mixxt

Zarejestruj się!

Witaj w mixxt!

Kredyt w banku Millennium.

link this post Dodano w 22.02.2009
Mam kredyt CHF w Millennium i teraz zastanawiam się nad zmianą banku,obsługa niekompetentna mam wrażenie że celowo wprowadzają ludzi w błędne decyzje.Czy to dobry pomysł jeżeli tak to proszę o poradę.
link this post Dodano w 22.02.2009
Jeśli chodzi o wysokość kursu CHF to w zasadzie strzeliłbyś się w 10 - ba ale jaka marża?a zdolność? jakie warunki w stosunku do obecnego kredytu? jaka wartość nieruchomości a jaka wysokość kredytu? przy refinansowaniu w chwili obecnej prześwietlą cię z 100 razy ( może dodatkowe zabezpieczenie na nieruchomości bo mówi się ze spadna jeszcze).......jest wiele czynników które wpływają na to co dostaniesz a na to co masz , chociaż nie wiem co masz:)..... no ale wiesz czasami kompetencja jednego pracownika banku może rzutować na całość organizacji- sądzę że warto często i konsekwentnie dążyć do celu uzyskania informacji( może wersja papierowa , chociaż długo trwa).
Warto przemyśleć i zrobić dokładną analizę
pozdrawiam Paweł Stopka
The author has edited this post (w 01.03.2009)
link this post Dodano w 24.02.2009
"karoljg":

Mam kredyt CHF w Millennium i teraz zastanawiam się nad zmianą banku,obsługa niekompetentna mam wrażenie że celowo wprowadzają ludzi w błędne decyzje.Czy to dobry pomysł jeżeli tak to proszę o poradę.

O, widzę że nie tylko ja odnoszę takie wrażenie. Przy co drugiej zlecanej do banku operacji musiałem interweniować, składać skargę i walczyć o swoje. Całkowita niekompetencja pracowników i brak odpowiedzialności ze strony banku. Pracownik może powiedzieć dowolne rzeczy, bank za nic nie odpowiada, trzeba znać regulamin na pamięć, nie pytać o nic pracowników tylko nękać o każdą rzecz centralę. Zapytania najlepiej zlecać przez internet bo dokumenty w oddziałach giną a infolinia gubi informacje.
link this post Dodano w 24.02.2009
Dokładnie tak jak pisze Hipotecus. Jedna czy dwie osoby nie mogą wpłynąć na Twój wizerunek banku. Ja osobiście też już stoczyłem kilka bitew z bankiem - o dziwo wszystkie zakończone sukcesem. A to nienależnie pobrana opłata, a to odsetki karne od tej źle pobranej opłaty, a to zła wypłata pieniędzy z bankomatu i twierdzenie, że wszystko jest ok. Dopiero trzecie odwołanie, życzenie nagrań z monitoringu, sprawozdanie z podliczenia salda bankomatu i informacja, że powiadomię Arbitra Bankowego ostudziła bezmyślne kopiuj-wklej p. X jako odpowiedź na moją reklamację. Ale np. biorąc kredyt, miałem przyjemność współpracować z osobą z działu kredytów - nie mylić z obsługą klienta z okienka (oni najczęściej coś wiedzą, ale nie do końca), która wynegocjowała dla nas dość dobre warunki kredytowe. Szkoda, ze już nie pracuje w tym oddziale.
Fakt - spreed mają straszny jak patrzę, ale nie najgorszy. Sam osobiście spłacam niemały kredyt, a moje zdrowie psychiczne jest w ciągłym ruchu po sinusoidzie. Raz ałamka, raz uśmiech. Obecnie na górce - chyba za sprawą tego serwisu, bo widzę, że nie jestem sam w walce o lepsze jutro. Jak to mówią " w kupie raźniej".
Pozdrawiam.
  • Statystyki: 4 Posty | 867 Wyświetleń

Logowanie

Nie należysz do tej społeczności?

Alternatywne logowanie

Użyj swojego konta z innego serwisu

Informacje o serwisie

• Szukaj:

• Nazwa serwisu

kupfranki.pl
    inicjatywa społeczna

• Właściciel serwisu