Witam wszystkich z rodziny kredytowiczów Multibanku.
Czasy trudności z poszukiwaniem kasy na rate kredytu doprowadziły mnie
(całe szczeście!!!) do tego portalu. Za moment będzie 3 rok kiedy spłacam franki do banku, a przede mną jeszcze tylko 27 lat. Dlatego zaispirowany tym portalem i mądrością z niego płynącą chce sobie troszeczkę pomóc.
Mam zamiar w najbliższym czasie poczynić następujące kroki/zmiany:
a) odzyskać od banku pieniądze za "karę pomostową" (ktoś z was to uczynił w Multi?)
b) zamienić konto w Multibanku na rachunek techniczny (nie wiem jak się to uda bo mam też ubezpieczenie niskiego wkładu i drugie ubezpieczenie kredytu w PLN - może mi multibank da 2 rachunki techniczne jeden na CHF i jeden na PLN)
c) w sierpniu 2011 będę zmuszony zapłacić ubezpieczenie niskiego wkładu na kolejne 3 lata i muszę przyglądnąć się sposobowi naliczenia tej opłaty - ewentualnie spróbować z bankiem negocjować (ma może ktoś z Was w tym doświadczenie?)
d) podpisać aneks na spłaty rat kredytu bezpośrednio w CHF (pewnie będzie mnie to 200 zł kosztowało - może ktoś z Was miał innaczej?)
e) chcę założyć konto i rachunek oszczednościowy KANTOR w Alior Banku i korzystać z lżejszego kursu CHF ewentualnie wpłacać pozyskane CHF jak takie się trafią ![]()
Może ktoś podpowie o swoich doświadczeniach w powyższych zagadnieniach?
Ja osobiście po kolejnych krokach napiszę jak poszło i co mnie spotkało ![]()
pozdrawiam
Marek