Witam,
Z tego, co napisałeś rozumiem, iż jedyny Twój "produkt" z MB to będzie rachunek techniczny do spłaty kredytu w walucie.
Pamiętam, że w zeszłym roku, jak wprowadzili opłatę 4.50 PLN za konto, uprzednio bezpłatne, to chciałam też zrezygnować z wszystkich innych "produktów bankowych" i mieć tylko ten wspomniany rachunek. Nie przypominam sobie, żeby chcieli jakieś pieniądze za to.
A propos tego 4.50 PLN i innych dodatkowych opłat wprowadzonych i pobieranych przez banki już po zawarciu umowy kredytowej, tak sobie teraz myślę, że możemy się śmiać w twarz temu Panu, co to twierdził iż cyt: W świat nie może iść opinia o Polsce, że u nas prawo działa wstecz i naruszona jest swoboda zawierania umów – mówi Krzysztof Pietraszkiewicz, prezes ZBP. I dodaje, że banki udzielały kredytów przy kalkulacji określonego poziomu ich dochodowości."- czyli banki mogą nas dodatkowo golić na wszystkim, a my się mamy nie odzywać i biernie przyglądać działaniom jaśniepaństwa:).
Cytat zaczerpnęłam z naszej strony kupfranki. pl z artykułu dotyczącego zmian prawa w spłacie kredytów walutą.
Pozdrawiam, a ja tymczasem czekam na wyrok w/s wysokości ubezpieczenia niskiego wkładu, bo coś się ociągają. Obawiam, się, że jak mi już przywalą, to frank będzie bardzo wysoko....zobaczymy.
Ola