mixxt

Zarejestruj się!

Witaj w mixxt!

spłata z obowiązkowego konta bankowego

link this post Dodano w 17.03.2009
Te 6.99 to niewiele za możliwość obserwacji i monitorowania spłaty kredytu. Nie przesadzajcie wole wiedzieć co się dzieje niż mieć konto za 0 zł którego nie mogę zobaczyć w necie. Bo jak wiadomo jak czegoś nie ma w internecie to nie istniej;)
Pozdrawiam szczęśliwych posiadaczy kredytu w KB

PS. a sprawdzałem jak się wpłaci trochę za mało niż potem wyjdzie rata do na drugi dzien można np dolać trochę więcej kaski i samo sciągnie z jakimś tam minimalnym procentem kary..chociaż nie wiem z jakim, pewnie to Procent Wkładu Wymagalnego.
link this post Dodano w 12.05.2009
w TOiP KB jest wyszczegolniony rachunek do spłat i jest on darmowy. wiec po prostu nalezy w banku sie uprzec, ze nie chcemy zwyklego konta, bo ono jest platne. i loozik. jak cos nie gra, to do kierownika placowki.
link this post Dodano w 10.03.2010
witam
dzisiaj rozmawiałam z Panią z banku, na temat przymusu utrzymywania konta, wszystko się zgadza nie musze go miec, moge wystąpic o specjalny bezpłatny rachunek techniczny , służacy tylko do obsułgi kredytu, wszystko zgodnie z przepisami i bardzo grzecznie... allle po drugim telefonie i drążeniu tematu, dowiedziałam się, ze bedzie to na podstawie aneksu do umowy i muszę zapłacic 200,00 zł za aneks, po za tym do rachunku technicznego nie ma wglądu przez internet, raz w m-cu dostanę wyciąg z kąta, ale bedzie on wyglądał tak samo jak w tej chwili, czyli nie bedzimy mieli wgladu ile pobrano i zaliczono na poczet kredytu po przelicfzeniu na franki, wpłacacć bedę zaliczkowo jakąs kwote przybliżoną do kursu ,ale po kilku miesiącach jesli nie bede notowała ile wpłaciłam a ile ściągneli nie będe wiedziała czy jakies zł zostały na koncie ,czy nie, chyba, że przyjade do oddziału a to w moim wypdku tylko120 km/ bo sprawdzic mozna tylko tam gdzie był brany kredyt/,
KB nie jest przygotowany do prowadzenia r-ku tak aby wszystkie dane były widoczne, równiez nie ma opcji polecenia pobrania jak np zakład energetyczny czy gazownia,.
Wysłałam drogą elektroniczną , skarge do Kb w tej sprawie ale nie licze na odpowiedz, ponieważ ten bank nie odpowiada nawet na pisma od klientów, / na odp. w innej sprawie czekam juz ponad pól roku, juz monitowałam i nic./
reasumując na razie wstrzymam sie z rezygnacji z konta i spróbuję sprawe tych opłat za aneks poruszyc jeszcze gdzies indziej.
z pozdrowieniami 1927
link this post Dodano w 16.03.2010
to 200 zł zwróci się po prawie 3 latach (oplata jest 6.99 zł ?) chyba gra nie warta świeczki bo jednak wole widzieć co się dzieje na koncie. Niestety ale w tej sytuacji jesteśmy niewolnikami banku.
link this post Dodano w 16.05.2010

Właśnie wypowiedziałem umowę o ROR w KB, bank oczywiście chce zrobić aneks "na wniosek klienta" do umowy kredytowej. Ja takiego aneksu nie podpiszę, gdyż o żadną zmianę umowy kredytowej nie wnosiłem. Sprawa prawdopodobnie skończy się arbitrażem bankowym lub postępowaniem sądowym, gdyż dosyć mam już robienia ze mnie idioty Nadmienię, że osoby podpisujące aneks zyskują niewiele spokoju, gdyż rachunek spłat jest zwykłym ROR-em, który to jedynie w obecnym czasie jest darmowy. Niemniej opłaty za ten rachunek są uwzględniane w TOiP, którą zmienić można bez naszej woli bardzo szybko. Ciekawi mnie na jak daleko posunie się bank, ja w umowie konto do spłat mam podane, w dalszym ciągu własnie na nie przelewam pieniądze i nic nie wymusi na mnie podpisania umowy o kolejny rachunek. Nie po to w końcu rezygnuję z jednego by zakładać drugi. Dodatkowo na mój koszt... Tymczasem to bank poniesie koszty postępowania sądowego, bo to że przegra ewentualny spór sądowy jest dla mnie jasne.

PS w zeszłym roku spokojnie zmieniali konto ROR na rachunek techniczny o tych samych numerach (nie trzeba było zmieniać umowy kredytowej ani też zakładać nowego rachunku "spłat). Widać w tym roku chcą nas bardziej wydoić.

link this post Dodano w 15.06.2010

WITAM ZWRÓCIŁAM SIE DO BANKU Z ZPYTANIEM DLACZEGO MAM PŁACIC 200 ZŁ ZA ANEKS I 50 ZL ZA ZAŁOZENIE INNEGO KONTA, ORAZ  JAK WYGLADA TECHNICZNE KONTO DO OBSŁUGI RACHUNKU, PISEMNEJ ODPOWIEDZI JESZCZE NIE DOSTAŁAM ,LECZ W ROZMOWIE  TEL DOSTAŁAM INFORMACJE, ZE PROPONUJĄ MI ZAMIANE EKSTRA KONTA , NA KONTO ZA 6,99 Z MOŻLIWOSCIA WGLADU PRZEZ INTERNET, KONTO TECHNICZNE NIE MA TAKIEJ MOŻLIWOSCI. CZEKAAM WIĘC NA PISMOI Z CHWILĄ PODPISANIA UMOWY DOKONAM WPISU, ZE JEDNAK MOZNA COS W KB ZAŁATWIC BEZ KOSZTÓW  Z POZDROWIENIAAMI

link this post Dodano w 17.06.2010

Aneks musi być wtedy, gdy zmienia sie nr konta. Jeśli nr konta się nie zmienia, nie ma podstawy do aneksowania za 200 zł. Natomiast zmianę rodzaju ekstrakonta można zrobić bez aneksu (np. VIP na S). Rachunek techniczny jest bezpłatny, natomiast rachunek za 6,99 to najtańsze ekstrakonto S. Proponuje jednak z niego korzystać, gdyż KB umożliwia internetowy dostęp wyłącznie posiadaczon ekstrakonta. Osobiście przeszedłem na spłate we frankach, ale okazało się, że jeśli zlikwiduję Ekstrakonto, stracę dostęp internetowy. Więc nie zlikwidowałem, bo jak wyzbyć się kontroli nad kredytem?

• Statystyki: 27 Posty | 5848 Wyświetleń

Logowanie

Nie należysz do tej społeczności?

Alternatywne logowanie

Użyj swojego konta z innego serwisu

Informacje o serwisie

• Szukaj:

• Nazwa serwisu

kupfranki.pl
    inicjatywa społeczna

• Właściciel serwisu

rafal_lyczek