witam
dzisiaj rozmawiałam z Panią z banku, na temat przymusu utrzymywania konta, wszystko się zgadza nie musze go miec, moge wystąpic o specjalny bezpłatny rachunek techniczny , służacy tylko do obsułgi kredytu, wszystko zgodnie z przepisami i bardzo grzecznie... allle po drugim telefonie i drążeniu tematu, dowiedziałam się, ze bedzie to na podstawie aneksu do umowy i muszę zapłacic 200,00 zł za aneks, po za tym do rachunku technicznego nie ma wglądu przez internet, raz w m-cu dostanę wyciąg z kąta, ale bedzie on wyglądał tak samo jak w tej chwili, czyli nie bedzimy mieli wgladu ile pobrano i zaliczono na poczet kredytu po przelicfzeniu na franki, wpłacacć bedę zaliczkowo jakąs kwote przybliżoną do kursu ,ale po kilku miesiącach jesli nie bede notowała ile wpłaciłam a ile ściągneli nie będe wiedziała czy jakies zł zostały na koncie ,czy nie, chyba, że przyjade do oddziału a to w moim wypdku tylko120 km/ bo sprawdzic mozna tylko tam gdzie był brany kredyt/,
KB nie jest przygotowany do prowadzenia r-ku tak aby wszystkie dane były widoczne, równiez nie ma opcji polecenia pobrania jak np zakład energetyczny czy gazownia,.
Wysłałam drogą elektroniczną , skarge do Kb w tej sprawie ale nie licze na odpowiedz, ponieważ ten bank nie odpowiada nawet na pisma od klientów, / na odp. w innej sprawie czekam juz ponad pól roku, juz monitowałam i nic./
reasumując na razie wstrzymam sie z rezygnacji z konta i spróbuję sprawe tych opłat za aneks poruszyc jeszcze gdzies indziej.
z pozdrowieniami 1927