mixxt

Zarejestruj się!

Witaj w mixxt!

Marża Banku jest naszym gółwnym przeciwnikiem - jak ją obniżyć?

link this post Dodano w 24.02.2009
Nie wszyscy jesteśmy w tej świetnej sytuacji że mamy stare 5-letnie kredyty z marżami na poziomie 0.8%. Myślę że ten portal mógłby posłużyć również do wzmocnienia naszej pozycji negocjacyjnej wobec banków. Uważam, że jedynym argumentem który działa na banki jest refinansowanie i chociaż obecnie rynek kredytu pachnie (żeby nie powiedzieć: śmierdzi) zmową cenową to za kilka, kilkanaście miesięcy brak przypływu świeżej gotówki ponownie zmusi banki do konkurencji, zmowa może zniknie. I wtedy przyjdzie moment dla nas... Tu są dwa sposoby: grupowy blef i grupowe przejście. Przypuszczam, że moje prywatne straszenie banku refinansowaniem nikogo w nim nie wzruszy ale ruch100 klientów jednocześnie być może tak... z drugiej strony negocjacja parametrów kredytu dla 100 klientów to już inny deal niż tylko dla mnie. Czy i jak to technicznie i prawnie zrobić niech spece piszą. Albo napiszą, że się nie da bo...
Pozdrawiam i życzę niskich rat.
Godny pomysł "tirulili". Też pomyślałem o tym, gdy wpisywałem się na to forum. Ale, jak wspomniałeś (aś?), pora na takie ruchy na razie nie jest najlepsza. Mam nadzieję, że za jakiś czas wrócimy do tego tematu bardziej konkretnie.

Pozdrawiam.

Jurek K.
wspomniaŁEŚ
link this post Dodano w 26.02.2009
Pomysł zacny, ale brakuje mi tutaj podziału na kredytobiorców poszczególnych banków, wtedy można mówić o mocnej grupie, szkoda, że podczas rejestracji nie podaje się informacji, w którym banku zaciagniete jest zadłuzenie. Ułatwiłoby to i usprawniło tworzenie takich grup wsparcia w portalu i zawęziło by to problematykę dotyczaca konkretnego banku. Nie przekreśla to kredytobiorców z innych banków ponieważ moga oni w pełni zastosować wypracowany sposób działania w stosunku do swoich banków. Chodzi mi głównie o to, że problemy z bankiem takie same,albo bardzo zbliżone będą mieć klienci tych samych banków co pomoże szybciej rozwiazać problem. pozdrwiam
link this post Dodano w 28.02.2009
Jest przecież podział na banki. Po zalogowaniu wejdź na forum, następnie po lewej stronie wyświetli się od góry podział na banki.
link this post Dodano w 01.03.2009
ale nie wszyscy tam piszą
  • Statystyki: 6 Posty | 1086 Wyświetleń

Logowanie

Nie należysz do tej społeczności?

Alternatywne logowanie

Użyj swojego konta z innego serwisu

Informacje o serwisie

• Szukaj:

• Nazwa serwisu

kupfranki.pl
    inicjatywa społeczna