Nie wszyscy jesteśmy w tej świetnej sytuacji że mamy stare 5-letnie kredyty z marżami na poziomie 0.8%. Myślę że ten portal mógłby posłużyć również do wzmocnienia naszej pozycji negocjacyjnej wobec banków. Uważam, że jedynym argumentem który działa na banki jest refinansowanie i chociaż obecnie rynek kredytu pachnie (żeby nie powiedzieć: śmierdzi) zmową cenową to za kilka, kilkanaście miesięcy brak przypływu świeżej gotówki ponownie zmusi banki do konkurencji, zmowa może zniknie. I wtedy przyjdzie moment dla nas... Tu są dwa sposoby: grupowy blef i grupowe przejście. Przypuszczam, że moje prywatne straszenie banku refinansowaniem nikogo w nim nie wzruszy ale ruch100 klientów jednocześnie być może tak... z drugiej strony negocjacja parametrów kredytu dla 100 klientów to już inny deal niż tylko dla mnie. Czy i jak to technicznie i prawnie zrobić niech spece piszą. Albo napiszą, że się nie da bo...
Pozdrawiam i życzę niskich rat.
kupfranki.pl
inicjatywa społeczna
- Home
- KupFranki.pl
- Pomysły i współpraca
- Marża Banku jest naszym gółwnym przeciwnikiem - jak ją obniżyć?
Pomysł zacny, ale brakuje mi tutaj podziału na kredytobiorców poszczególnych banków, wtedy można mówić o mocnej grupie, szkoda, że podczas rejestracji nie podaje się informacji, w którym banku zaciagniete jest zadłuzenie. Ułatwiłoby to i usprawniło tworzenie takich grup wsparcia w portalu i zawęziło by to problematykę dotyczaca konkretnego banku. Nie przekreśla to kredytobiorców z innych banków ponieważ moga oni w pełni zastosować wypracowany sposób działania w stosunku do swoich banków. Chodzi mi głównie o to, że problemy z bankiem takie same,albo bardzo zbliżone będą mieć klienci tych samych banków co pomoże szybciej rozwiazać problem. pozdrwiam
Logowanie
Nie należysz do tej społeczności?
Alternatywne logowanie
Użyj swojego konta z innego serwisu
Informacje o serwisie
-
Szukaj:
Nazwa serwisu
kupfranki.pl
inicjatywa społecznaWłaściciel serwisu
Utworzono dnia
05.02.2009