mixxt

Zarejestruj się!

Witaj w mixxt!

zyskaj na nadplatach

link this post Dodano w 03.03.2009
"MASTER":

Ok. Czyli dziś zapłacę ratę(o dziwo jeszcze mi nie zabrali z konta) i co do końca miesiąca jeśli znajdę "dobry" kurs np w okolicach 3.20 w sprzedaży?

na pewno stracili Ci rate o polnocy ale z kursem obowiazujacym o godzinie 15.50 (u mnie tak jest w umowie)...
juz od dzisiaj bedizesz mogl nadplacic odsetki za 1dzien... oczywiscie mozna to robic kilka razy w miesiacu, jesli uznasz, ze sie oplaca
aktualny kurs franka sprawdzisz na stronie mBanku w przewodniku-> kursy walut
link this post Dodano w 03.03.2009
Możesz zastukać do mnie na GG? > 6952719
link this post Dodano w 08.03.2009
prosze napiszcie mi czy mogę też takie nadpłaty zrobić,mam kredyt 3,75% stałe oprocentowanie i spłaty 11 kazdeo m-ca.Czy to się opłaca,place ok 790 CHF miesięcznie,czy nie jest tak,że od razu piszą nowy harmonogram spłat.
Dzięki za pomoc:_)))))
link this post Dodano w 08.03.2009
prosze napiszcie mi czy mogę też takie nadpłaty zrobić,mam kredyt 3,75% stałe oprocentowanie i spłaty 11 kazdeo m-ca.Czy to się opłaca,place ok 790 CHF miesięcznie,czy nie jest tak,że od razu piszą nowy harmonogram spłat.
link this post Dodano w 09.03.2009
"hania88":

Witam,
Sprawdz sobie w harmonogramie (na stronie) ile w tej racie z 790 CHFow jest kapitalu a ile odsetek... I gdybys przewidziala ze 11-go kurs skoczy o np. 10gr w stosunku do tego co jest dzisiaj - to pomnoz sobie ilosc odsetek (prawie calosc bo dzis juz jest 9-ty) przez 10gr i bedziesz miala oszczednosc... ale szczerze mowiac nikt nie powie Ci jaki bedize kurs 11-go.. wiec tym samym mozesz tyle samo "byc w plecy"
pozdrawiam
link this post Dodano w 12.03.2009
Dzisiaj spłaciłem 1CHFa i 30% odsetek po kursie 3.09PLN

Co ciekawe nadpłacając nadpłacasz dokładnie po kursie z momentu nadpłaty a nie jak przy spłacie raty, zabierają ci dopiero o północy po ostatnim kursie!

Do tego doniosłem księgę wieczystą a dziś obniżyli znów LIBOR o 0,25 więc będzie sporo niższa rata
link this post Dodano w 13.03.2009
wpłaciłem dzisiaj 1CHF po 3,0188 (wraz z odsetkami od 15.02). Zobaczymy co z tego wyjdzie

Zaciekawila mnie jedna rzecz: czy w związku z tym dostanę nowy harmonogram od Multibanku???

pozdr,
MB
  • Statystyki: 17 Posty | 3058 Wyświetleń

Logowanie

Nie należysz do tej społeczności?

Alternatywne logowanie

Użyj swojego konta z innego serwisu

Informacje o serwisie

• Szukaj:

• Nazwa serwisu

kupfranki.pl
    inicjatywa społeczna