W czerwcu zeszłego roku udało mi się wziąść spory kredyt we franku na dobrych warunkach (1% marży banku!!)
Fakt, że kredyt miałem wypłacony po niskim kursie franka ale teraz kredytu w banku bym nie dostał wogóle albo tak mało , że nie było by mnie stać na kupno domu.
Warunki umowy negocjowałem z centralą w Warszawie a kredyt obsługuje mój lokalny bank.
Teraz trzeba myślec do przodu .
Złotówka nie będzie zawsze tak silna - zmierzamy do Euro - a ta waluta jest znacznie stabilniejsza.
Od początku zagwarantowałem sobie w umowie stałą marżę + LIBOR 3M oraz spłatę we frankach.
pozdrawiam wszystkich kredytobiorców z BZWBK.
p.s. jeśli my będziemy mieć problem ze spłąta kredytu....to bank również to odczuje.
Jeśli możecie napiszcie na jakich warunkach wzieliście kredyt . porównamy okres wzięcia kredytu i warunki na jakich taki kredyt był udzielany.
kupfranki.pl
inicjatywa społeczna
- Home
- Mam kredyt w banku... . Dyskusje z podziałem na banki.
- Bank Zachodni WBK SA
- Opinie o kredycie w CHF
Mam kredyt w BZWBK zaciągnięty w lipcu 2008 na 30 lat, oparty jest o libor 3m +2,00% marża, obniżona o 0,1 ze względu na pakiet ubezpieczeniowy VIP. Do spłaty jeszcze ok 66500 chf. Na dzień dzisiejszy oprocentowanie mam 2,46%. Zastanawiam się nad rezygnacją z tego ubezpieczenia i ubezpieczenie się gdzieś indziej. Myślę że wyszłoby to taniej niż teraz. Obecnie kosztuje mnie to 48chf miesięcznie.
Pozdrawiam
Witam,
Ja zaciagnołem kredyt na samej górce, czyli wrzesień 2008 po kursie 2.04. Na dzien dzisiejszy jestem do tyłu tak mozna to powiedziec 20 tys. Jedno mozna powiedziec jest to jedyny bank który w tak krótkim teminie udzielił mi kredytu. Od momentu złozenia wniosku do dnia przelania srodów 18 dni. Obecnie moja marza LIBOR 3M+1,74 procenta. Jesli chodzi o ubezpieczenieto ze wzgledu na to ze miałem połowe wkładu wlasnego bank zgodził sie na brak ubezpieczenia. Doszli chyba do wniosku ze i tak im sie to opłaca. Ogólnie jestem naprawde powiem szczerze zadowolony bo bardzo zalezało mi na kupnie mieszkania była okazja niebywała a kazdy inny bank albo odsyłał mnie z kwitkiem albo procedura trwała by nieskonczonosc. Do spłaty jeszcze daleko ale jestem dobrych mysli ze wszystko bedzie ok.
Ja zaciagnołem kredyt na samej górce, czyli wrzesień 2008 po kursie 2.04. Na dzien dzisiejszy jestem do tyłu tak mozna to powiedziec 20 tys. Jedno mozna powiedziec jest to jedyny bank który w tak krótkim teminie udzielił mi kredytu. Od momentu złozenia wniosku do dnia przelania srodów 18 dni. Obecnie moja marza LIBOR 3M+1,74 procenta. Jesli chodzi o ubezpieczenieto ze wzgledu na to ze miałem połowe wkładu wlasnego bank zgodził sie na brak ubezpieczenia. Doszli chyba do wniosku ze i tak im sie to opłaca. Ogólnie jestem naprawde powiem szczerze zadowolony bo bardzo zalezało mi na kupnie mieszkania była okazja niebywała a kazdy inny bank albo odsyłał mnie z kwitkiem albo procedura trwała by nieskonczonosc. Do spłaty jeszcze daleko ale jestem dobrych mysli ze wszystko bedzie ok.
Witajcie,
Zarejestrowałam się w serwisie dopiero dziś, zastanawiam się na jakim etapie jest plan umozliwienia tańszego kupna franków? Wiecie może coś więcej na ten temat?
Ja mam kredyt w BZWBK od czerwca 2008 - wzięty przy kursie około 2,00. Od początku kredytu zalożyłam konto w CHF i sama kupowałam walutę - wychodzi na to, że na racie można zaoszczędzieć nawet do 100 zł - więc warto
Pozdrawiam
Zarejestrowałam się w serwisie dopiero dziś, zastanawiam się na jakim etapie jest plan umozliwienia tańszego kupna franków? Wiecie może coś więcej na ten temat?
Ja mam kredyt w BZWBK od czerwca 2008 - wzięty przy kursie około 2,00. Od początku kredytu zalożyłam konto w CHF i sama kupowałam walutę - wychodzi na to, że na racie można zaoszczędzieć nawet do 100 zł - więc warto
Pozdrawiam
Logowanie
Nie należysz do tej społeczności?
Alternatywne logowanie
Użyj swojego konta z innego serwisu
Informacje o serwisie
-
Szukaj:
Nazwa serwisu
kupfranki.pl
inicjatywa społecznaWłaściciel serwisu
Utworzono dnia