mixxt

Zarejestruj się!

Witaj w mixxt!

Dzień spłaty kredytu

link this post Dodano w 25.02.2009
Drodzy kredytobiorcy DB,
Z poprzedniego tematu wynika, że większość kredytów hipotecznych w DB jest spłacana 4-go każdego miesiąca. Może sprawdzimy ile jest w tym prawdy? Ja osobiście też mam 4-go z uprzejmego polecenia mojego DORADCY. Proszę wpisujcie dzień miesiąca, w którym dokonujecie przelewu.

Jeśli to faktycznie w większości przypadków 4-ty, to DB może trochę sobie pomóc zawyżając kurs spłaty CHF w okolicach tego dnia......

Pozdrawiam!
No witam, cóż za przypadek ja też mam spłatę 4-go !!!
Z tego co wiem to wszyscy splacamy tego samego dnia i kurs jest blokowany bodajze z 2 dniowym wyprzedzeniem. W ostatnim miesiacu wyszlo to nawet na plus w przeciwienstwie do pozostalych lat gdy caly czas spadal.
link this post Dodano w 26.02.2009
"mike77":

Z tego co wiem to wszyscy splacamy tego samego dnia i kurs jest blokowany bodajze z 2 dniowym wyprzedzeniem.

mike77 skąd masz takie informacje? Jak to wszyscy? Skąd to wiesz?
Ja mam 4, mój kolega też ma 4. O ile sobie przypominam to nikt mi nie dał prawa wyboru.
Mi właśnie zaproponowano 4-ego - zależało mi na tym, by termin spłaty był po 1-ym; więc jak usłyszałem "to może 4-go?" moja odpowiedź była "czemu nie":)
Witam.
Ja rozmawiam z moja konsultantką na ten temat. Powiedziała mi że wszystkie kredyty hipoteczne zaciągnięte w DB spłacane są 4-go każdego miesiąca i nie ma możliwości zmiany tej daty. Po prostu bank wtedy ściąga raty od nas wszystkich jednak kurs blokowany jest już 2-go. Krótko mówiąc 4-go każdego miesiąca płacimy naszą ratę po takim kursie jaki był 2-go. Ps.....daje to bardzo duże możliwości bankowi do ustalania wysokiego spredu na ten dzień oraz do zawyżania kursu. No cóż.....to tylko bank i on zawsze musi na nas zarobić;-(. Nie wiem czy komuś udało się wynegocjować inną datę spłaty kredytu. Z tego co mnie informowała konsultantka to raczej nie
link this post Dodano w 28.02.2009
Przy podpisywaniu umowy sprawdzalam, DB nie sciaga kredytow hipotecznych w innych terminach. Natomiast jest mozliwosc, ze jesli komus sie udalo dostac kredyt bez zalozenia tam konta to moze miec inny dzien splaty, ale to dotyczy chyba niewielu klientow DB, jesli w ogole
link this post Dodano w 29.03.2009
tez spłata 04 miesiecznie
link this post Dodano w 02.04.2009
również 4
  • Statystyki: 14 Posty | 3923 Wyświetleń

Logowanie

Nie należysz do tej społeczności?

Alternatywne logowanie

Użyj swojego konta z innego serwisu

Informacje o serwisie

• Szukaj:

• Nazwa serwisu