Drodzy kredytobiorcy DB,
Z poprzedniego tematu wynika, że większość kredytów hipotecznych w DB jest spłacana 4-go każdego miesiąca. Może sprawdzimy ile jest w tym prawdy? Ja osobiście też mam 4-go z uprzejmego polecenia mojego DORADCY. Proszę wpisujcie dzień miesiąca, w którym dokonujecie przelewu.
Jeśli to faktycznie w większości przypadków 4-ty, to DB może trochę sobie pomóc zawyżając kurs spłaty CHF w okolicach tego dnia......
Pozdrawiam!
kupfranki.pl
inicjatywa społeczna
- Home
- Mam kredyt w banku... . Dyskusje z podziałem na banki.
- Deutsche Bank PBC SA
- Dzień spłaty kredytu
Witam.
Ja rozmawiam z moja konsultantką na ten temat. Powiedziała mi że wszystkie kredyty hipoteczne zaciągnięte w DB spłacane są 4-go każdego miesiąca i nie ma możliwości zmiany tej daty. Po prostu bank wtedy ściąga raty od nas wszystkich jednak kurs blokowany jest już 2-go. Krótko mówiąc 4-go każdego miesiąca płacimy naszą ratę po takim kursie jaki był 2-go. Ps.....daje to bardzo duże możliwości bankowi do ustalania wysokiego spredu na ten dzień oraz do zawyżania kursu. No cóż.....to tylko bank i on zawsze musi na nas zarobić;-(. Nie wiem czy komuś udało się wynegocjować inną datę spłaty kredytu. Z tego co mnie informowała konsultantka to raczej nie
Ja rozmawiam z moja konsultantką na ten temat. Powiedziała mi że wszystkie kredyty hipoteczne zaciągnięte w DB spłacane są 4-go każdego miesiąca i nie ma możliwości zmiany tej daty. Po prostu bank wtedy ściąga raty od nas wszystkich jednak kurs blokowany jest już 2-go. Krótko mówiąc 4-go każdego miesiąca płacimy naszą ratę po takim kursie jaki był 2-go. Ps.....daje to bardzo duże możliwości bankowi do ustalania wysokiego spredu na ten dzień oraz do zawyżania kursu. No cóż.....to tylko bank i on zawsze musi na nas zarobić;-(. Nie wiem czy komuś udało się wynegocjować inną datę spłaty kredytu. Z tego co mnie informowała konsultantka to raczej nie
Logowanie
Nie należysz do tej społeczności?
Alternatywne logowanie
Użyj swojego konta z innego serwisu
Informacje o serwisie
-
Szukaj:
Nazwa serwisu
kupfranki.pl
inicjatywa społecznaWłaściciel serwisu
Utworzono dnia
05.02.2009