Wczoraj do mnie zadzwonili znowu, z zastrzeżonego numeru. Umówiłem sięna telefon dzisiaj. Mam przygotowany dyktafon. Czy ktoś wie, czego oni znowu mogą chcieć?
Deja-vu?
kupfranki.pl
inicjatywa społeczna
- Home
- Mam kredyt w banku... . Dyskusje z podziałem na banki.
- Polbank EFG - EFG Eurobank Ergasias S.A.
- Dodatkowe zabezpieczenie kredytu
Ten temat jest zamknięty - nie można w nim pisać.
witaj
mysle ze kompletnie nie masz sie czym przejmowac, tylko isc i niczego nie podpisywac
ja nadal nie wiem jak mam napisac to oswiadczenie o rezygnacji z tego cholernego aneksu
pozdrawiam
mam pytanie ? czy na tym forum sa jacys prawnicy, ktorzy moga poradzic jak napisac takie oswiadczenie o rezygnacji z owego aneksu?
mysle ze kompletnie nie masz sie czym przejmowac, tylko isc i niczego nie podpisywac
mam pytanie ? czy na tym forum sa jacys prawnicy, ktorzy moga poradzic jak napisac takie oswiadczenie o rezygnacji z owego aneksu?
The author has edited this post (w 15.04.2009)
Witam,
czyżby wszyscy zajęli się swoimi sprawami zapominając o tych, którzy ulegli manipulatorom z Polbanku?
Kiedy dotyczyło to nas wszystkich trzymaliśmy się "w kupie" - i to była siła. Pełno było porad - a teraz ? Proponuję pomóc w miarę możliwości ludziom którzy podpisali aneks - pamiętajcie,że każdy z nas mógłby być na ich miejscu - to w większości kwestia tego, kiedy zajrzeliśmy na to forum. A najlepszy prezent jaki możemy dać Polbankowi, to rozsypanie naszej grupy - a właśnie to się powoli dzieje.
Sam chętnie udzieliłbym kilku mądrych rad, ale niestety nie jestem prawnikiem - ale nie wierzę że żaden już nie odwiedza tego forum.
PS. Ja nie podpisałem aneksu
pozdrawiam
Piotrek
czyżby wszyscy zajęli się swoimi sprawami zapominając o tych, którzy ulegli manipulatorom z Polbanku?
Kiedy dotyczyło to nas wszystkich trzymaliśmy się "w kupie" - i to była siła. Pełno było porad - a teraz ? Proponuję pomóc w miarę możliwości ludziom którzy podpisali aneks - pamiętajcie,że każdy z nas mógłby być na ich miejscu - to w większości kwestia tego, kiedy zajrzeliśmy na to forum. A najlepszy prezent jaki możemy dać Polbankowi, to rozsypanie naszej grupy - a właśnie to się powoli dzieje.
Sam chętnie udzieliłbym kilku mądrych rad, ale niestety nie jestem prawnikiem - ale nie wierzę że żaden już nie odwiedza tego forum.
pozdrawiam
Piotrek
"mack":
Witam,
pozdrawiam
Piotrek
Witam,
pozdrawiam
Piotrek
Bez obawy.
To że temat przycichł - nie znaczy że zniknął i że nikt nie patrzy co się dzieje.
W tym momencie poprostu piłka jest po stronie Polbanku. Po świętach miały się pojawić decyzje ze strony PB co dalej... Podobnie ma się rzecz po stronie UOKIKu.
Co mają zrobić osoby które już podpisały aneks???
Nie oszukujmy się... Nie wierzę żeby osoby które podpisały aneks mogły się z niego wycofać do pozycji sprzed podpisania aneksu. Bank zapewne zaproponuje coś pośredniego - pytanie tylko CO??
Oczywiście można złożyć wniosek o wycofanie aneksu ,ale to raczej nic nie da...
Myślę że w chwili obecnej najrozsądniej jest czekać na rozwój sytuacji.
Temat jest na tyle skomplikowany ,że jedynie na poziomach instytucji takich jak KNF ,UOKIK lub bóg wie gdzie można ten temat ugryść. Ponadto najpóźniej w Lipcu będzie druga runda w postaci S2. Jeśli nie wejdzie - w PB będą mieli dym jak diabli...
Sumując cierpliwie czekajmy ,ale nie zapominajmy o temacie. Trzeba go wyjaśnić raz na zawsze - tak jak wszystkie pułapki w umowach / regulaminach...
Pozdrawiam
Jeśli chodzi o pomoc, to spokojnie, mogłam liczyć na poradę kasska, za co jej dziękuję.. jutro napiszę oświadczenie o anulowaniu aneksu i wyślę listem poleconym..Wczoraj rozmawialam z dyr. o. PB i poinformował mnie że jak najbardziej mogę się odwołać bez żadnych konsekwencji..rzeczywiście oni nie maja żadnych info na temat decyzji w tej sprawie, gdyż czekaja na jakąś rekacje centrali w Grecji, tak on twierdził (chyba że tylko ściemniał).. Szczerze mówiąc nie licze na to, że mi to cofną. W takiej sytuacji jestem realistką i nie wierzę że zdarzy się "cud" niestety..Może jeśli tacy ludzie jak ja, ktorzy podpisali aneks zrobia z tego niezła jazde to moze ktos dostrzeże problem..ja w każdym razie jestem bardzo uparta i bede walczyć o swoje, bo to moje pieniadze i moja cięzka praca..Załuje, że dałam sie zwieść temu bankowi i tak łatwo sprzedałam skórę..ale o tą sytuację jestem napewno mądrzejsza i dzieki temu co tutaj piszecie.. Cieszę sie, że są tacy ludzie jak Wy, którzy potrafią zrozumieć problem..Napewno bedę dzielić sie z Wami moimi doświadczeniami z tym cholernym bankiem..
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Jeśli chodzi o paragrafy na jakie trzeba się powoływać w piśmie do banku, to są te paragrafy na które oni się powołali w aneksie. Na stronach Uokiku jest rejestr klauzul niedozwolonych. Pozycja nr. 268 z tego rejestru klauzul niedozwolonych pasuje idealnie do tego co oni wysmażyli Wam w aneksach, które podpisaliście. Proszę tych wszystkich, którzy piszą odwołania. Czytajcie wcześniejsze strony tego forum! Napewno znajdziecie dużo 'haków' na Polbank.
Pozdrawiam
PS: 155kpol- Mam nadzieję, że uokik i knf nas nie zostawią, bo na razie widzę, że oni po prostu nie wiedzą co z Polbankiem zrobić (bo bank nie jest polski).
Pozdrawiam
PS: 155kpol- Mam nadzieję, że uokik i knf nas nie zostawią, bo na razie widzę, że oni po prostu nie wiedzą co z Polbankiem zrobić (bo bank nie jest polski).
Osoby, które podpisały aneks - we wniosku o anulowanie podeprzyjcie się opiniami prawników (i chyba nawet prezez UOKiK), którzy mówili, że forma aneksu jest niezgodna z prawem. Linki do wywiadow i artykułów znajdziecie w tym watku, niestety trzeba się przez to przekopać. Myślę, że znajdziecie w tych relacjach dużo opinii, które warto zacytować (z podaniem źródła) w piśmie do Bąka. Podkreślcie, ze czujecie sie zmanipulowani.
"saszaq":
saszaq - trafiłeś w sedno problemu. Pb jest tworem niemalże eksteretorialnym ,którego nie wiadomo z jakiej strony ugryść. Dlatego dzisiejsze doniesienia prasowe że PB myśli o Polskiej licencji bankowej jest małym ,ale dobrym krokiem do wyjasnienia sytuacji. Mam cichą nadzieję że te "myślenie" jest wynikiem tego naszego zamieszania i działań KNFu
Ps. To że PB nie jest Polski - to nie ważne. Banków Polskich już prawie nie ma. PB działa na zasadzie jednolitego paszportu europejskiego ,a nie na bazie odrębnej licencji bankowej.
Polska licencja bankowa do funkcjonowania w kraju nie jest potrzebna.
Wobec zaistniałych zdarzeń jest to próba wyjścia z sytuacji przez P-BĄK "z twarzą".
Chcą zrzucić winę na różnice w przepisach itp.. Jednym słowem odwrócić uwagę od sedna problemu czyli nierzetelnych działań na szkodę klientów podważających własną opinię.
Jak napisałem z błędami to sorry...
Jestem technikiem
Wobec zaistniałych zdarzeń jest to próba wyjścia z sytuacji przez P-BĄK "z twarzą".
Chcą zrzucić winę na różnice w przepisach itp.. Jednym słowem odwrócić uwagę od sedna problemu czyli nierzetelnych działań na szkodę klientów podważających własną opinię.
Jak napisałem z błędami to sorry...
"155kpol":
Nie oszukujmy się... Nie wierzę żeby osoby które podpisały aneks mogły się z niego wycofać do pozycji sprzed podpisania aneksu. Bank zapewne zaproponuje coś pośredniego - pytanie tylko CO??
"mack":
Witam,
pozdrawiam
Piotrek
Witam,
pozdrawiam
Piotrek
Uważam, że nie ma na co czekać. Trzeba przejść do działania.
Przede wszystkim zapoznajcie się z forum. Na nim zawarte są informację o zakazanych klauzurach.
Później wysłałbym wniosek do osoby z którą podpisałem aneks z dw Dyrektora Generalnego Polbanku, UOKiK i KNF.
Argumentacja wniosku powinna być skupiona wobec praktyk banku sprzecznych z prawem z jednoczesnym żądaniem anulowania wniosku i zwrotu poniesionych kosztów. Pamiętajcie, że byliście zastraszani a wniosek podpisywaliśie pod presją. To do was dzwoniono, nakazano zgłosić się do oddziału a następnie zmuszono do podpisania wniosku
Sprawa jest do załatwienia.
Proponuje do wniosku załączyć informację, że w przypadku odmowy zgłosicie sprawę do UOKiK (odrębnym wnioskiem, tu na forum do pobrania, nawet kopie możecie wysłać polbąkowi) a nawet, że sprawa może trafić nawet na wokandę.
Wszystko zależy od Was. Skoro my nie podpsywaliśmy wniosku, wasze powinny być anulowane. PB stosuje praktyki sprzeczne z prawem, próbuje wykorzystać klientów, czy to nic nie oznacza?
Prawo stoi po Waszej stronie - Pamiętajcie o tym!!!!
Ten temat jest zamknięty - nie można w nim pisać.
Logowanie
Nie należysz do tej społeczności?
Alternatywne logowanie
Użyj swojego konta z innego serwisu
Tagi
Informacje o serwisie
-
Szukaj:
Nazwa serwisu
kupfranki.pl
inicjatywa społecznaWłaściciel serwisu
Utworzono dnia