Forum

Dodatkowe zabezpieczenie kredytu

AutorPost

Dodano w 16.04.2009 Dodano w 16.04.2009

Ja rozmawiałem w piątek z uroczą Panią,
proponuje dać spokój z unikaniem tych telefonów bo naprawdę nie ma się czego bać - akcja aneks skończyła się. Jest nowa zwana KUMULATUS program inwestycyjny do realizacji swoich marzeń
Kolejny śmieszna zagrywka banku bo jak ktoś już pisał wyżej, nie można otrzymać szczegółów przed podpisaniem i decyzję trzeba podjąć OD RAZU przez telefon! Ha, ha, ha A chodzi o to właśnie, żeby te karty kredytowe, które nam wciskano przy okazji kredytu, zaczęły być używane. Bo to właśnie ta składka KITTY KATUS miałaby być pobierana w jakiejś zdeklarowanej kwocie w odstępach miesięcznych. O wszystkich gwiazdkach i małym druczku można dowiedzieć się po przystąpieniu do programu inwestycyjnego.

Dodano w 17.04.2009 Dodano w 17.04.2009

Cha cha ... ja tych kart używam to może nie będą się czepiać

Witajcie po dłuższej przerwie
Po tym jak moje spotkanie zostało odwołane (to pierwsze) na razie mam spokój - zero kontaktu ze strony PB. Mam nadzieję, że tak zostanie
Czytam, że Wy braliście jakieś karty kredytowe przy kredycie, wciskano Wam je? To był jakiś przymus? Ja nie miałam takich propozycji.
A z tym programem ubezpieczenia/oszczędzania to jestem bardzo ciekawa jak to znowu będzie przebiegało... Wydaje mi się , że pewnie się do mnie zwrócą z tą propozycją ze względu na to , że ja nic kasy w banku nie trzymam ( w tym banku). Płacę ratę do 16 każdego miesiąca i zawsze rano 15 przesyłam im kasę na moim koncie obsługującym kredyt nigdy nie ma więcej jak 20zł. To pewnie da im do myślenia i zechcą mnie.... ZAPROSIĆ
PB spędza nam sen z powiek kochani moi....

Witam
Moje nerwy juz trzymam na wodzy
Teraz będę czekać na rozwój wydarzeń, bez emocji i na chłodno
Jeśli zadzowni ktoś do mnie z PB rozmowa bedzie krótka i rzeczowa
Jak tylko wyslę opracowane przez radce pismo dam znac

Poki co przygotowałam pismo do UOKiK i wysylam wraz z zalacznikiem regulaminu

Pozdrawiam wszystkich i jeszcze raz dziekuje za słowa otuchy i wsparcia

"pari":

Ja rozmawiałem w piątek z uroczą Panią,
proponuje dać spokój z unikaniem tych telefonów bo naprawdę nie ma się czego bać - akcja aneks skończyła się. Jest nowa zwana KUMULATUS program inwestycyjny do realizacji swoich marzeń
Kolejny śmieszna zagrywka banku bo jak ktoś już pisał wyżej, nie można otrzymać szczegółów przed podpisaniem i decyzję trzeba podjąć OD RAZU przez telefon! Ha, ha, ha A chodzi o to właśnie, żeby te karty kredytowe, które nam wciskano przy okazji kredytu, zaczęły być używane.

Osobiscie mi wcisneli taka karte kredytowa dzieki ktorej mialem mniejsze oprocentowanie kredytu.Taka karte musze chyba miec przez rok (w regulaminie ani umowie nic takiego nie znalazłem). Ostatnio dzwoniła jakas bardzo wygadana Pani z Bąka i probowała mi coś wcisnąć na ta karte. Moja rozmowa była króta i treściwa Oczywiscie wypowiedziłem umowe na tą karte.

Właśnie miałem telefon.

Jesteś naszym najlepszym klientem (he, he, jak wszędzie) mamy dla ciebie kartę kredytową.
Nie jestem zainteresowany. Ale dlaczego nie chce pan wysłuchać oferty. Bo nie jestem zainteresowany, jak chcecie, prześlijcie mi ofertę pocztą. Ale nie mamy takiej możliwości, dlatego dzwonimy. Nie jestem zainteresowany. Cisza... do widzenia.

:-P

no i o tym Wam pisałem, wiele stron wcześniej

grzecznie odmawiać i tyle,
pozdrawiam

Ja od razu im podziękowałam za tę cholerną kartę. Mam już wystarczający dług do spłacenia za mieszkanie. A mili państwo w banku tak usilnie mnie przekonywali, że kaska z karty przyda się na wyposażenie mieszkania hehe. Zastaw się a postaw się? I pomysleć, że dodatkowe 20tys. było w zasięgu ręki zupełnie ZA DARMO

Dodano w 18.04.2009 Dodano w 18.04.2009

Witam!
Właśnie zauważyłem, że na wyliczeniu, które dostaje co 3 miesiące mam inną Marżę niż na umowie? Też tak macie? Konkretnie: w umowie mam 1.20 p.p. a w Wyciągu z rachunku kredytu mam 2.40 p.p. Co to za kant?

Update:
Ok. Już wiem. Pewnie jeszcze nie ma wpisu do hipoteki, ale to już ponad rok!

Edytowano w 18.04.2009

Dodano w 18.04.2009 Dodano w 18.04.2009

Nowy artykuł a popos m.in. naszej sytuacji

http://finanse.interia.pl/pieniadze/news/banki-chwytaja-na-farmazona,1286732

Logowanie

Nie posiadasz jeszcze mixxt-ID?

Informacje o serwisie