mixxt

Zarejestruj się!

Witaj w mixxt!

Dodatkowe zabezpieczenie kredytu

Ten temat jest zamknięty - nie można w nim pisać.
link this post Dodano w 11.07.2009
czyli jeśli się spóźniam z wpłatą o 3 dni to odsetki są naliczane za 3 dni czy za cały miesiąc?? A to 16% to jest w skali miesiąca czy jak??
link this post Dodano w 11.07.2009
16% w skali roku . Jeśli się spóźniasz ze spłatą 3 dni to liczą odsetki za 4dni - bo również dzień poprzedzający spłatę. Dlatego pieniądz powinien być na rachunku dzień przed wymagalnością raty.

Wzór na wyliczenie to: Wysokość_raty *16% /365 dni w roku
Potem pomnożyć otrzymaną wartość przez ilość dni zaległości i jest wynik odsetek do zapłaty

PS. Anula29 - wysłałem ci info. Sory że dopiero teraz ale latałem po mieście
The author has edited this post (w 11.07.2009)
link this post Dodano w 30.07.2009
Witam,
jestem pierwszy raz na Forum. Znalazlam Was, poniewaz szukam odpowiedzi na pytanie, czy to prawda, ze w Polbanku trzeba podpisac umowe przedwstepna z deweloperem przed notariuszem? Wczesniej nie bylo o tym mowy, nie mieli zadnych zyczen do formy i zapisow w umowie. Teraz mam wstepna decyzje kredytowa, ktora jest dosc lakoniczna, nie zawiera marzy tylko kwote kredytu i okres kredytowania. Natomiast info o spisaniu umowy notarialnie otrzymalam telefonicznie. Developer tez sie zdziwil. Czy to normalne? Bede wdzieczna za odpowiedz
link this post Dodano w 04.09.2009
Nowa "promocja w Polbanku" !!!
Witam ponownie. W środę zadzwoniła do mnie pani z Polbąku z Warszawy i zaproponowała telefonicznie nową super-ofertę skierowną wyłącznie do mnie i kilku wytypowanych w Polbąku osób.
Ta oferta to nowy super sposób na oszczędzanie i bez pobierania dodatkowych opłat. Polbąk miał pobierać automatycznie z konta kwotę minimum 200 złotych (a minimum 100 złotych promocji) i wpłacać na tzw. rachunek techniczny gdzie oprocentowanie wyniosloby 5,5% w skali roku a minimalny czas korzystania z "przymusowego" oszczędzania wynosić by miał 15 lat. Acha, jak by ktoś nie miał to mieli pobierać z rachunku karty kredytowej
Co ciekawego i motywującego do oszczędzania w tej ofercie to fakt że pieniędzy właściwie nie można ruszyć wcześniej pod rygorem utraty caości lub części odsetek !!!
To tak ogólnie dla wszystkich jeśli otrzymają taki telefon.
I uwaga! Aby skorzystać z oferty dla ułatwienia dla klienta wystarczy telefonicznie powiedzieć TAK i oferta zostanie automatycznie uruchomiona przy czym pani informuje że rozmowa jest nagrywana na dowód.
Pozdrawiam, ja nie skorzystałem
link this post Dodano w 05.09.2009
Witam wszystkich!

To tylko potwierdza moje przypuszczenia, ze temu bankowi po prostu brakuje kasy i trzyma sie kazdej brzytwy, zeby kase wyciagnac od klienta, najlepiej w sposob nieuczciwy.

Pozdrawiam
link this post Dodano w 28.09.2009
Witam.
Też miałem taki telefon i pani w jakiś tajemniczy sposób wyliczyła że po 20 LATACH wpłacania na konto 200zł/m-cznie osiągnę 80 000 zł oszczędności pod warunkiem że ich nie ruszę.
Faktycznie ciekawe jest powiedzenie TAK przez telefon i już wszystko gra a jak coś chce się od polbąka to trzeba nie dość że pisać to jeszcze udowadniać i tłumaczyć że się ma rację!
link this post Dodano w 09.10.2009
Do mnie dzwoniła Pani w tej sprawie 200 zł miesięcznie i po ok 30 latach 180 000 a nawet 230 000. Generalnie super oferta Jeśli się zgodzę prześlą dokumenty i wtedy będę mógł poznać szczegóły i pewnie bym się zgodził gdyby nie lektura z postu "Mayor7". Oferta jest dostępna tyko telefonicznie i oczywiści tylko dla wybrańców.
Ten temat jest zamknięty - nie można w nim pisać.
  • Statystyki: 1407 Posty | 100979 Wyświetleń

Logowanie

Nie należysz do tej społeczności?

Alternatywne logowanie

Użyj swojego konta z innego serwisu

Informacje o serwisie

• Szukaj:

• Nazwa serwisu

kupfranki.pl
    inicjatywa społeczna

• Właściciel serwisu

rafal_lyczek