mixxt

Zarejestruj się!

Witaj w mixxt!

Dodatkowe zabezpieczenie kredytu

Ten temat jest zamknięty - nie można w nim pisać.
link this post Dodano w 26.03.2009
Chyba mają - ja wiem o przynajmniej jednej osobie która od nich odeszła.
Zajmowała się kredytami hipotecznymi
Szanowni Franciszkanie!
Z góry serdecznie przepraszam, że wcinam się Wam w tak gorącym czasie ale chciałbym jedynie cichutko powiadomić Was, że od początku ze szczególną uwagą kibicowałem Waszym poczynaniom i w dniu dzisiejszym pozwoliłem sobie na wydalenie posta do franciszkanów zadłużonych w bomBankusiu oto on:

Witam wszystkich franciszkanów DB !!!!!!!
Nie wiem jak często zaglądacie na strony forum, ale gorąco polecam lekturę forum franciszkanów z Polbanku!
Walczą Oni jak lwy z grabieżczą polityką ich BANKUSIA!
Zażucili bankusiowi stosowanie niedozwolonych klauzul w regulaminie i umowach dzięki którym bankuś usiłuje naciągnąć ich na dodatkowe koszta poprzez podnoszenie marży. Jest co poczytać!!!!!
W czasie dotychczasowych zmagań doprowadzili do wydania oficjalnego komunikatu przez Komisję Nadzoru Finansowego, oto jego fragment:

"Aktualna sytuacja na rynku finansowym i bankowym nie może być wykorzystywana do zwiększania rentowności portfela kredytowego kosztem klientów, np. poprzez podwyższanie marż albo rozszerzanie spreadów walutowych" - czytamy w komunikacie KNF.

Nasz szacowny bankuś przoduje w rozszeżaniu spreadu tuż za naszym jest polBĄK jak go nazywają koledzy zzadłużeni w tym banku. Oni również zauważyli iż KNF zwrócił uwagę nie tylko na dodatkowe zabezpieczenia lecz również na SPREADY.

Osobiścvie nie włączałem się w dyskusję na ich forum bo nie chciałem im mieszać w czasie gorących chwil i prowadzić do rozszeżania podjętej dyskusji. Jednak w chwili obecnej mam wrażenie, że u nich emocje już przygasają i przynajmniej wiedzą na czym stoją i jak mają reagować na polBĄKOWY skok na ich kasę. Dlatego pozwolę sobie zasugerować asbyśmy powoli włączyli się do ich walki na razie na naszym forum poprzez podjęcie działań zmierzających do zainteresowania się domBANKUSIEM i jego spreadem przez stosowne instytucje.
W następnej fazie należałoby zewrzeć szeregi i wspólnie powalczyć o przyzwoite ceny franusia!
GŁĘBOKO CHYLĘ CZOŁA PRZED FRANCISZKANAMI Z polBĄKA !
SZANOWNI PAŃSTWO INNI FRANCZSZKANIE TRZYMAJĄ ZA WAS KCIUKI
NIE JESTEŚCIE SAMI !!!!!!!!!!!!!!!!!!

SZACYNEK DLA WSZYSTKICH WALCZĄCYCH POWODZENIA !

PS. Jak na forum domBANKUSIA sytuacja się rozwinie to pozwolę sobie ponownie włączyć się do dyskusji.
The author has edited this post (w 26.03.2009)
"Mayor7":

Ja w Poznaniu na Glogowskiej wczoraj zamiast z kims odpowiedzialnym za kredyty hipoteczne rozmawialem z gosciem ktory zajmuje sie firmowymi kontami... takze skala moze byc wieksza...
http://kupfranki.pl/networks/files/file.2350
już jest dostępne stanowisko nadzoru KNF
"karol":

"Mayor7":

Ja w Poznaniu na Glogowskiej wczoraj zamiast z kims odpowiedzialnym za kredyty hipoteczne rozmawialem z gosciem ktory zajmuje sie firmowymi kontami... takze skala moze byc wieksza...

Z pewnością. Gdy ja byłem na rozmowie w oddziale to siedziały jakieś chyba studentki albo jakieś uczennice na stażu albo co. Na pewno to nie byli profesjonalni zawodowcy. Nawet osoba z którą rozmawialem to nie ta którą pamiętam z początków powstania oddziału ... tamta pewnie też się zwolniła...
Dodam że kontakt opisuję dosyć delikatnie.
Pismo do UOKiK wysłane, teraz tylko się zabarykadować i czekać na reakcję

Przychylam się do prośby niektórych osób o pomoc przy wyliczaniu LTV.
Wariant z osobami które mają inną nieruchomość nie objętą hipoteką się nie sprawdził. Wczoraj koleżanka miała tel z banku i dziś ją też bombardują
Witam.
Na onecie piszą o CUDownym POLBANKU...
http://banki.onet.pl/1941176,wiadomosci.html
"R79":

Wariant z osobami które mają inną nieruchomość nie objętą hipoteką się nie sprawdził. Wczoraj koleżanka miała tel z banku i dziś ją też bombardują

Bo może te osoby były przewidziane na drugi rzut
"Kastor80":

Przychylam się do prośby niektórych osób o pomoc przy wyliczaniu LTV.

Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę, ale wg mnie jest to:

(kapitał do spłaty w CHF x kurs sprzedaży CHF Polbanku) (wyrażone w PLN) / aktualna wartość nieruchomości (w PLN)
The author has edited this post (w 26.03.2009)
Ten temat jest zamknięty - nie można w nim pisać.
  • Statystyki: 1407 Posty | 100979 Wyświetleń

Logowanie

Nie należysz do tej społeczności?

Alternatywne logowanie

Użyj swojego konta z innego serwisu

Informacje o serwisie

• Szukaj:

• Nazwa serwisu

kupfranki.pl
    inicjatywa społeczna

• Właściciel serwisu

rafal_lyczek