mixxt

Zarejestruj się!

Witaj w mixxt!

Dodatkowe zabezpieczenie kredytu

Ten temat jest zamknięty - nie można w nim pisać.
link this post Dodano w 26.03.2009
myślę, że podwyższą spread i i tak wyjdą na swoje. Zobaczcie jaki oni mają kurs Franka w porównaniu z NBP. Zgodziliśmy się na spłatę po ich kursie, ale czy tym również nie powinien zając się UOKiK? co myślicie?
Mozna zaproponowac spłatę tej nadwyżki LTV we frankach w lipcu:P O ile Polbąk łapie się na tę zmianę.
"Edi77":

"adel2000":

"Edi77":

Właśnie wróciłem z rozmowy u Bąka Powiem jedno - centrala w Warszawie na mój gust wymięka. W moim oddzialee siedzi właśnie pan analityk i on przyjmuje gości (z nim osobiście rozmawiałem) - może ci na niższych szczeblach się buntują...?
Dostałem kopię aneksu dpo domu - pan mi skserował bez problemu (oczywiście niczego nie podpisałem), umówił się ze mną na kolejny telefon dopiero na po świętach - bez problemu, nie naciskał na wcześniejszy termin - wyczułem, że przypuszczają już, iż z tej całej akcji wyjdzie lipa.
Oczywiście przedsatwiono mi te 3 propozycje. Trzecia to wzrost marży o 0,5 p.p. Niemniej dowiedziałem się również, że w przypadku innych kredytów jest to nawet 0,75 p.p. albo i 1 p.p - w zależności od LTV. (moje LTV = 150%). Obliczają je po kursie uśrednionym z kilku ostatnich dni, więc nawet było to wyliczone przez Bąka niższe, niż sobie obliczyłem sam po dzisiajszym kursie).
Ogólnie spoko - nie wczuwali się wcale w moje gadani, że może bym coś spałcił, albo coś zastawił jeszcze - nie - interesuje ich wyłącznie marża!!!

Powiem jedno jako wniosek - żal mi pracowników POLBANKU, ktorzy są przymuszani do doradzania klientom, wiedząc dokładnie, że wpuszczają ich w maliny.

Słuchajcie, a może przypalić głupa - że chce się spłacić tę brakującą część, lub dać coś w zastaw...
Wówczas, będą musieli podać kwotę - tę brakującą. Zanim to wyliczą, my się zastanowimy, którą naszą nieruchomość dać im w hipotekę, odechce im się tej akcji - bo jak widać, chodzi o podwyżkę marży. Jak klient pójdzie drogą z pkt 1 lub 2, może dojdą do wniosku aby dać mu spokój, bo kasy tym manewrem wyciągnąć się nie da...? Co Wy na to?

Aż Bąk nie wyczuje i powie - no dobrze, to płać, albo zastawiaj. I co wtedy? Ja moge, jeżeli tylko ktoś chce doradzić jedno: walić głupa, że nic nie wiem i że o akcji Bąka słyszę właśnie po raz pierwszy, analizować, zastanawiać się co by było lepsze i odkładać w czasie podjęcie decyzji - ile się da maksymalnie. Nie ma co uniakć telefonów, spotkań - można miło i sympatycznie napić się kawki i zastanawiać się dalej.

doklanie jestem za!przecież nigdzie nie ma powiedziane a tym bardziej zapisane!ile czasu mamy na podjęcie decyzji!
Mam OGROMNĄ prośbę

Potrzebujemy w grupie osoby z Warszawy ktora medialnie może nas reprezetować przed kamerami.
Ja niestety nie mogę... Pozatym jestem niefotogeniczny

Jeśli ktoś by się zdecydował - bardzo, bardzo proszę o kontakt.
Spread już sobie podnieśli, jest aktualnie 12 groszy wyższy od kursu średniego i tak wyjdą na swoje
"ania.pol":

Spread już sobie podnieśli, jest aktualnie 12 groszy wyższy od kursu średniego i tak wyjdą na swoje

Dziś średni kurs NBP dla CHF wynosi 2,9845 zł
Ile zatem - jeśli wiesz, wynosi kurs kupna i sprzedaży w PB?
kursy polbanku z kilku ostatnich miesiecy...
http://fundusze.polbankefg.pl/waluty
no właśnie i czy spłata po kursie ustalanym sobie przez bank jest całkowicie dopuszczalna?
"155kpol":

Mam OGROMNĄ prośbę

Potrzebujemy w grupie osoby z Warszawy ktora medialnie może nas reprezetować przed kamerami.
Ja niestety nie mogę... Pozatym jestem niefotogeniczny

Jeśli ktoś by się zdecydował - bardzo, bardzo proszę o kontakt.

Co Ty gadasz !!! - na załączonym obrazku wyglądasz super Ale serio - nie jestem z Warszawy. Niemniej apeluję do Warszawiaków o odpowiedzi w tej sprawie.
The author has edited this post (w 26.03.2009)
Hey,
Oglądajcie na TVP1 o 17.20 w "Temacie dnia" rozmowa z Przedstawicielem KNF nt. który nas w tej chwili dotyka
Ten temat jest zamknięty - nie można w nim pisać.
  • Statystyki: 1407 Posty | 100980 Wyświetleń

Logowanie

Nie należysz do tej społeczności?

Alternatywne logowanie

Użyj swojego konta z innego serwisu

Informacje o serwisie

• Szukaj:

• Nazwa serwisu

kupfranki.pl
    inicjatywa społeczna

• Właściciel serwisu

rafal_lyczek