kupfranki.pl
inicjatywa społeczna
- Home
- Mam kredyt w banku... . Dyskusje z podziałem na banki.
- Polbank EFG - EFG Eurobank Ergasias S.A.
- Dodatkowe zabezpieczenie kredytu
Ten temat jest zamknięty - nie można w nim pisać.
"Edi77":
Aż Bąk nie wyczuje i powie - no dobrze, to płać, albo zastawiaj. I co wtedy? Ja moge, jeżeli tylko ktoś chce doradzić jedno: walić głupa, że nic nie wiem i że o akcji Bąka słyszę właśnie po raz pierwszy, analizować, zastanawiać się co by było lepsze i odkładać w czasie podjęcie decyzji - ile się da maksymalnie. Nie ma co uniakć telefonów, spotkań - można miło i sympatycznie napić się kawki i zastanawiać się dalej.
"adel2000":
Słuchajcie, a może przypalić głupa - że chce się spłacić tę brakującą część, lub dać coś w zastaw...
Wówczas, będą musieli podać kwotę - tę brakującą. Zanim to wyliczą, my się zastanowimy, którą
naszą nieruchomość dać im w hipotekę, odechce im się tej akcji - bo jak widać, chodzi o podwyżkę marży. Jak klient pójdzie drogą z pkt 1 lub 2, może dojdą do wniosku aby dać mu spokój, bo kasy tym manewrem wyciągnąć się nie da...? Co Wy na to?
"Edi77":
Właśnie wróciłem z rozmowy u Bąka
Powiem jedno - centrala w Warszawie na mój gust wymięka. W moim oddzialee siedzi właśnie pan analityk i on przyjmuje gości (z nim osobiście rozmawiałem) - może ci na niższych szczeblach się buntują...?
Dostałem kopię aneksu dpo domu - pan mi skserował bez problemu (oczywiście niczego nie podpisałem), umówił się ze mną na kolejny telefon dopiero na po świętach - bez problemu, nie naciskał na wcześniejszy termin - wyczułem, że przypuszczają już, iż z tej całej akcji wyjdzie lipa.
Oczywiście przedsatwiono mi te 3 propozycje. Trzecia to wzrost marży o 0,5 p.p. Niemniej dowiedziałem się również, że w przypadku innych kredytów jest to nawet 0,75 p.p. albo i 1 p.p - w zależności od LTV. (moje LTV = 150%). Obliczają je po kursie uśrednionym z kilku ostatnich dni, więc nawet było to wyliczone przez Bąka niższe, niż sobie obliczyłem sam po dzisiajszym kursie).
Ogólnie spoko - nie wczuwali się wcale w moje gadani, że może bym coś spałcił, albo coś zastawił jeszcze - nie - interesuje ich wyłącznie marża!!!
Powiem jedno jako wniosek - żal mi pracowników POLBANKU, ktorzy są przymuszani do doradzania klientom, wiedząc dokładnie, że wpuszczają ich w maliny.
Właśnie wróciłem z rozmowy u Bąka
Dostałem kopię aneksu dpo domu - pan mi skserował bez problemu (oczywiście niczego nie podpisałem), umówił się ze mną na kolejny telefon dopiero na po świętach - bez problemu, nie naciskał na wcześniejszy termin - wyczułem, że przypuszczają już, iż z tej całej akcji wyjdzie lipa.
Oczywiście przedsatwiono mi te 3 propozycje. Trzecia to wzrost marży o 0,5 p.p. Niemniej dowiedziałem się również, że w przypadku innych kredytów jest to nawet 0,75 p.p. albo i 1 p.p - w zależności od LTV. (moje LTV = 150%). Obliczają je po kursie uśrednionym z kilku ostatnich dni, więc nawet było to wyliczone przez Bąka niższe, niż sobie obliczyłem sam po dzisiajszym kursie).
Ogólnie spoko - nie wczuwali się wcale w moje gadani, że może bym coś spałcił, albo coś zastawił jeszcze - nie - interesuje ich wyłącznie marża!!!
Powiem jedno jako wniosek - żal mi pracowników POLBANKU, ktorzy są przymuszani do doradzania klientom, wiedząc dokładnie, że wpuszczają ich w maliny.
Słuchajcie, a może przypalić głupa - że chce się spłacić tę brakującą część, lub dać coś w zastaw...
Wówczas, będą musieli podać kwotę - tę brakującą. Zanim to wyliczą, my się zastanowimy, którą
Aż Bąk nie wyczuje i powie - no dobrze, to płać, albo zastawiaj. I co wtedy? Ja moge, jeżeli tylko ktoś chce doradzić jedno: walić głupa, że nic nie wiem i że o akcji Bąka słyszę właśnie po raz pierwszy, analizować, zastanawiać się co by było lepsze i odkładać w czasie podjęcie decyzji - ile się da maksymalnie. Nie ma co uniakć telefonów, spotkań - można miło i sympatycznie napić się kawki i zastanawiać się dalej.
doklanie jestem za!przecież nigdzie nie ma powiedziane a tym bardziej zapisane!ile czasu mamy na podjęcie decyzji!
kursy polbanku z kilku ostatnich miesiecy...
http://fundusze.polbankefg.pl/waluty
http://fundusze.polbankefg.pl/waluty
"155kpol":
Mam OGROMNĄ prośbę
Potrzebujemy w grupie osoby z Warszawy ktora medialnie może nas reprezetować przed kamerami.
Ja niestety nie mogę... Pozatym jestem niefotogeniczny
Jeśli ktoś by się zdecydował - bardzo, bardzo proszę o kontakt.
Mam OGROMNĄ prośbę
Potrzebujemy w grupie osoby z Warszawy ktora medialnie może nas reprezetować przed kamerami.
Ja niestety nie mogę... Pozatym jestem niefotogeniczny
Jeśli ktoś by się zdecydował - bardzo, bardzo proszę o kontakt.
Co Ty gadasz !!! - na załączonym obrazku wyglądasz super
The author has edited this post (w 26.03.2009)
Ten temat jest zamknięty - nie można w nim pisać.
Logowanie
Nie należysz do tej społeczności?
Alternatywne logowanie
Użyj swojego konta z innego serwisu
Informacje o serwisie
-
Szukaj:
Nazwa serwisu
kupfranki.pl
inicjatywa społecznaWłaściciel serwisu
Utworzono dnia
05.02.2009