mixxt

Zarejestruj się!

Witaj w mixxt!

Dodatkowe zabezpieczenie kredytu

Ten temat jest zamknięty - nie można w nim pisać.
link this post Dodano w 26.03.2009
"kaju007":

Teraz do czerwca na pewno podniosą kurs franka zeby przyciąć sobie więcej. Ale PB już mu się grunt pod nogami wali własnie dostałem list od nich ze oprocentowania na zwykłym koncie było 0,25% a teraz jest 0% i na lokatach co mieli 7% zmniejszyli do 6% SZUKAJĄ KASY.

Spokojnie, % obcięli już jakiś czas temu, teraz tylko wyciągi do nas dotarły.... Przecież NBP tnie stopy %, więc i lokaty spadają, taka niestety kolej rzeczy
"Edi77":

No i też się właśnie dowiedziałem, że ta sprawa jest uregulowana... Banki mają okres karencji do czerwca i muszą dostosować się do stosownych zaleceń odnośnie spreadu.

Ostatnie słowa Szefa Komisji Nadzoru Bankowego, Pana Przewodniczącego Stanisława Kluzy, powinny postawić kropkę nad "i" , i co najważniejsze zakończyć błędną interpretację kwestii zapisu pkt. 5.2.4 Rekomendacji S II KNF przez Prezesa Związku Banków Polskich Pana Krzysztofa Pietraszkiewicza.
Więc mam nadzieję, że już nikt z "Szanownych Franciszkanów" i nie tylko "Franciszkanów" nie będzie miał najmniejszej wątpliwości, że od lipca 2009 będziemy mogli spłacać bezpośrednio do banku w CHF, EUR, USD
The author has edited this post (w 26.03.2009)
Wczoraj miałem tel. i dzisiaj miałem jechać do PB 80km. w jedną str. ale miałem trochę spraw do załatwienia dzisiaj jak na razie nie dzwonili jak będą to nie odbiorę
http://www.tvn24.pl/0,1592765,0,1,czy-polbank-lamie-prawo,wiadomosc.html
Witam,
Jak wiemy rata kredytu składa się z dwóch części, kapitału i odsetek. Jesli bank faktycznie chce ograniczyc ryzyko powinien przeznaczyc dodatkowe 0.5 p na spłatę kapitału. Wrzucając tą podwyżkę do odsetek Bank podwyższa sobie ryzyko. Mysle, ze w najgorszym przypadku, można mówić przedstawicielom banku, że możemy spłacać przez pewien okres wiecej, lecz kapitał a nie odsetki. Co o tym sądzicie?
Pilnie przeczytałam cały wątek. Do mnie Polbank nie dzwonił, do wczoraj nie wiedziałam o całej tej akcji. Zastanawiam się jakimi kryteriami się kierują wybierając klientów do podniesienia marży. Napiszcie kiedy dostaliście kredyt, może to ma znaczenie. Ja dostałam w październiku 2007r.
A swoją drogą jest to akcja nastawiona na "łapankę". Większość odpowie nie i będzie dochodzić swoich racji. I słusznie. Ale pomyślcie o tych, którzy dla świętego spokoju albo z niewiedzy się przestraszą i podpiszą? I na tym Polbank żeruje. Bo gdyby taka akcja miała mieć moc prawną to dostalibyśmy wszyscy listy polecone podpisane imiennie. Za potwierzeniem odbioru.
Witam,
dobrze że na Was wpadłam Zaczęło mnie to wszystko przerastać.
Do mnie już dzwonili
Na razie jestem umówiona z Rzecznikiem na wtorek, a Pani z Polbanku niech się cmoknie.
Już kiedyś walczyłam z nimi - nie pierwszy raz oszukują klientów!
Mi przy podpisaniu umowy ponieśli marżę o 0,3 p.p. Przy okazji obcięli cześć kredytu. Do tej pory nie wiem dlaczego Nawet nie mogłam ich olać i iść do innego banku, bo zmienili mi warunki 2 dni przed podpisaniem umowy kredytowej. Ale skierowałam sprawę do Arbitra i tak wyszło, że wygrałam A oni ponieśli wszystkie koszty. Dziś rozmawiałam z jedną panią dziennikarz - może coś się z tego urodzi - jakieś wspomnienie o tym, że Polbank gra nie fair już od długiego czasu.
Jak kolega brał kredyt, to pomylili konta sprzedającego z kupującym Ale się działo.
Trzymam kciuki, że może razem uda nam się pokonać smoka pod postacią Polbanku.
Czy któremuś z Was ktoś odpowiedział w jaki sposób podwyższenie marży zabezpieczy kredyt?
"Kahlan":

Czy któremuś z Was ktoś odpowiedział w jaki sposób podwyższenie marży zabezpieczy kredyt?

Nie
The author has deleted this post (w 26.03.2009)
"Edi77":

"kaju007":

Teraz do czerwca na pewno podniosą kurs franka zeby przyciąć sobie więcej. Ale PB już mu się grunt pod nogami wali własnie dostałem list od nich ze oprocentowania na zwykłym koncie było 0,25% a teraz jest 0% i na lokatach co mieli 7% zmniejszyli do 6% SZUKAJĄ KASY.

Tia... wczoraj dostałem to samo.

A ja dzisiaj :P Najlepszy jest nagłówek , cytuje "rozmawiamy szczerze o najważniejszych sprawach" ')
Pierwsze jak to zobaczyłem to myslałem że przysłali mi już na piśmie tą decyzje.... niestety zawiodłem się :P
Ten temat jest zamknięty - nie można w nim pisać.
  • Statystyki: 1407 Posty | 100979 Wyświetleń

Logowanie

Nie należysz do tej społeczności?

Alternatywne logowanie

Użyj swojego konta z innego serwisu

Informacje o serwisie

• Szukaj:

• Nazwa serwisu

kupfranki.pl
    inicjatywa społeczna

• Właściciel serwisu

rafal_lyczek