Witam wszystkich,
Na wstepie - mnie tez dotknela zlodziejska reka PolBąka. Ale nie dam sie, podobnie jak Wy.
Dzis mialem isc na rozmowe. Ale stwierdzilem ze takiego wała.
Gostek dzwonil z zastrzezonego numeru.
Ja mu a po co dzwoni, a on ze jak przyjde na rozmowe to sie wszystkiego dowiem.
Poki co drugi raz jeszcze nie dzwonili, ale jakby co to nie bede odbieral anonimow a jesli beda natretni to odbiore i ich zrypie na calego.
Jak Zlodzieje z Polbaku chca na Klient odbijac sobie swoja strategie kredytowa to niech sie delikatnie mowiac wala.
Wszystkim doradzam totalny bojkot tego zlodziejskiego banku.
Ludzie wycifujcie od nich lokaty, likwidujcie wszystko co tam macie, tak aby poszli jak najszybciej z Polski z torbami.
Zostawimy im tylko kredyty, trzeba walczyc ze zlodziejstwem na wszelkie sposoby.
Ale bym sie cieszyl jakby te jełopy z Polbaku ZBANKRUTOWAŁY.
I dodam na koniec ze ludzie tam pracujacy to albo ciule albo robia wiekszych idiotow niz sami sa.
Pozdrowka, i pamietajcie w narodzie sila.
kupfranki.pl
inicjatywa społeczna
- Home
- Mam kredyt w banku... . Dyskusje z podziałem na banki.
- Polbank EFG - EFG Eurobank Ergasias S.A.
- Dodatkowe zabezpieczenie kredytu
Ten temat jest zamknięty - nie można w nim pisać.
Witam wszystkich.
Ja już jestem po pierwszej rozmowie z "opiekunem" klienta. Wyszedł z tego niezły Monthy Python,bo pani mówiła cały czas o racjach banku i jaki to ja jestem bee. Jak sie zapytałem na jakiej podstawie mam błagac ich o podniesienie marży,to dostałem odpowiedź że na fundusz zabezpieczający. Generalnie jak jeszcze raz mnie tam zaproszą, bo pójdę tam po ciemku i walnę folię na okno "Ministerstwo Głupich Kroków". Greckie to ja lubię....ale wino.
Moi prawnicy mówią jednym głosem cytując aktora-wieszcza :
"Jasiu,powiedz panu co one mogą mię zrobić ? "
"Oni mogą Panu Majstrowi skoczyć"
"Tak jest,tak jest, one mogą mie skoczyć"
I tym optymistycznym akcentem zakończę mój wywód. Pozdrawiam i nie dawać się waflom
Ja już jestem po pierwszej rozmowie z "opiekunem" klienta. Wyszedł z tego niezły Monthy Python,bo pani mówiła cały czas o racjach banku i jaki to ja jestem bee. Jak sie zapytałem na jakiej podstawie mam błagac ich o podniesienie marży,to dostałem odpowiedź że na fundusz zabezpieczający. Generalnie jak jeszcze raz mnie tam zaproszą, bo pójdę tam po ciemku i walnę folię na okno "Ministerstwo Głupich Kroków". Greckie to ja lubię....ale wino.
Moi prawnicy mówią jednym głosem cytując aktora-wieszcza :
"Jasiu,powiedz panu co one mogą mię zrobić ? "
"Oni mogą Panu Majstrowi skoczyć"
"Tak jest,tak jest, one mogą mie skoczyć"
I tym optymistycznym akcentem zakończę mój wywód. Pozdrawiam i nie dawać się waflom
Erik75 masz racje ale wez pod uwage ze poziom dyskusji z przedstawicielem banku powinien byc dopasowany do ich ilorazu IQ, a ten jaki jest wszyscy wiemy.
Zreszta ze zlodziejami nalezy rozmawiac inaczej niz z kulturalna instytucja.
Jesli o mnie chodzi namawiam wszystkich znajomych ktorych mam i ktorzy maja jakies lokaty w Polbąku aby je jak najszybciel likwidowali, a dlatego ze:
1. Skoro Polbanku nie obowiazuje polskie KNF bo caly czas mowia ze oni podlegaja grecji, to miejscie ludzie swiadomosc ze na lokaty tez nie ma polskich gwarancji i w razie upadku banku bedziecie dochodzic swoich roszczen w Grecji.
2. Jesli jak najwiecej gotowki wyplynie z Polbanku to ten obkickany bank szybciej upadnie i wyniesie sie z Polski.
Pozdrowka,
Zreszta ze zlodziejami nalezy rozmawiac inaczej niz z kulturalna instytucja.
Jesli o mnie chodzi namawiam wszystkich znajomych ktorych mam i ktorzy maja jakies lokaty w Polbąku aby je jak najszybciel likwidowali, a dlatego ze:
1. Skoro Polbanku nie obowiazuje polskie KNF bo caly czas mowia ze oni podlegaja grecji, to miejscie ludzie swiadomosc ze na lokaty tez nie ma polskich gwarancji i w razie upadku banku bedziecie dochodzic swoich roszczen w Grecji.
2. Jesli jak najwiecej gotowki wyplynie z Polbanku to ten obkickany bank szybciej upadnie i wyniesie sie z Polski.
Pozdrowka,
Przypomnijmy sobie opcje walutowe. Co rząd zrobił? Nic. Pawlak odgrazal sie, ze wprowadzi ustawy niwelujace opcje. Wysmieli go, bo jest tlukiem, ktory może z sikawka polatac, ale tylko na ochotnika. Skupmy sie nad argumentami, sprawa jest delikatna i trzeba sie dogadac. Jak Polbank zbankrutuje, to przyjdze Arab (on ma tylko teraz kase) i zedrze z nas skore.
I pamietajcie dla nas jedynym psim obowiazkiem wobec banku jest terminowe placenie rat kredytu.
I NIC POZA TYM.
Umowa jest umowa a w prawie polskim istnieje rownosc stron umowy.
Co za poroniony jest prezesik tego polbanku ze podklada ludziom pod nos aneksy, ze to niby Klient tak bardzo kocha ten bank, ze bidula przyszedl do nas i na kolanach blagal abysmy mu podniesli marze o 0,5%.
Co za chorzy ludzie pracuja w tym banku.
Tak wiec skoro splacamy raty w terminie, zgodnie z harmonogramem rat przesylanym co kwartal z banku, to powiem dosadnie niech bank nie zawraca nam d...y i niech spada na drzewo.
A tak swoja droga ich misja Poprostu po ludzku powinna przybrac w obecnym ukladzie innym wymiar, czyli cos w rodzaju POPROSTU do DUPY.
Pozdrowka,
I NIC POZA TYM.
Umowa jest umowa a w prawie polskim istnieje rownosc stron umowy.
Co za poroniony jest prezesik tego polbanku ze podklada ludziom pod nos aneksy, ze to niby Klient tak bardzo kocha ten bank, ze bidula przyszedl do nas i na kolanach blagal abysmy mu podniesli marze o 0,5%.
Co za chorzy ludzie pracuja w tym banku.
Tak wiec skoro splacamy raty w terminie, zgodnie z harmonogramem rat przesylanym co kwartal z banku, to powiem dosadnie niech bank nie zawraca nam d...y i niech spada na drzewo.
A tak swoja droga ich misja Poprostu po ludzku powinna przybrac w obecnym ukladzie innym wymiar, czyli cos w rodzaju POPROSTU do DUPY.
Pozdrowka,
"didina":
Za miesiąc albo dwa będę występować o ostatnią transzę, mam nadzieję że nie wykorzystają tego i nie padnie "propozycja nie do odrzucenia"
Za miesiąc albo dwa będę występować o ostatnią transzę, mam nadzieję że nie wykorzystają tego i nie padnie "propozycja nie do odrzucenia"
Nie mogą, bo w umowie masz określoną wysokość kredytu
The author has edited this post (w 26.03.2009)
"Erik75":
Proszę państwa, wiecej merytoryki, mniej emocji. Rozmawiajmy z bankiem jak z partnerami używajac argumentów, bo one są. Jak ich zabraknie to zadzwonimy do Solidarnosci 80 i oni zrobia pikietę pod głowna siedziba banku w Atenach.
Proszę państwa, wiecej merytoryki, mniej emocji. Rozmawiajmy z bankiem jak z partnerami używajac argumentów, bo one są. Jak ich zabraknie to zadzwonimy do Solidarnosci 80 i oni zrobia pikietę pod głowna siedziba banku w Atenach.
Dokładnie o to chodzi:
- merytoryka - do bólu!
- interpretacje np. prawne potwierdzające zgodność i wymagalność prawną (Rekomendacja S II KNF pkt 5.2.4) - do bólu!
- klasa i nasz poziom rozmów z bankami - możliwie najwyższy!
Pamiętajmy, że naszą rolą jest wyznaczać dobre praktyki (standardy), zatem również standardy w kulturze komunikacji...
The author has edited this post (w 26.03.2009)
Ten temat jest zamknięty - nie można w nim pisać.
Logowanie
Nie należysz do tej społeczności?
Alternatywne logowanie
Użyj swojego konta z innego serwisu
Tagi
Informacje o serwisie
-
Szukaj:
Nazwa serwisu
kupfranki.pl
inicjatywa społecznaWłaściciel serwisu
Utworzono dnia