mixxt

Zarejestruj się!

Witaj w mixxt!

Dodatkowe zabezpieczenie kredytu

Ten temat jest zamknięty - nie można w nim pisać.
link this post Dodano w 27.03.2009
"jacusfranek":

"SSAMBA":

Witam,
To mój pierwszy wpis.
Na to forum natknęłam się w ostatnim momencie. Wizyta w banku była już umówiona ale po zapoznaniu sie z sytuacją, telefonicznie poinformowałam moją wiecznie "nie wiem" opiekunkę kredytu, że odwołuję spotkanie.Jeszcze tylko próbowała szybko powiedzieć że " to nie jest tak, jak to przedstawiają......"
Pismo do UOKiK wysłałam i mam nadz ze do czasu spotkania, moja wściekłość osiągnie poziom umożliwiający spokojne wysłuchanie poropozycji polbąka i ewentualne(żeby nie było) zaproponowanie moich racji:D.... a jedyny podpis jaki złożę to na wniosku o likwidację konta osczędnościowego.

P.S. Ponieważ nie jestem aż tak biegła w tym wszystkim jak co po niektórzy tutaj to aż boje się myslec co by było gdybym na to forum nie trafiła, pewnie w szoku bym się podpisała......dzięki wielkie za to forum:)

I tutaj właśnie jest problem z osobami ,które nie mają dostępu do netu ,lub nie szukają info w internecie na ten temat. Bo w tv sprawa jest przedstawiana bez "sedna sprawy" -lepiej to wygląda w prasie ale nie każdy prasę kupuje codziennie .
Dlatego takie osoby będąc "przyparte do muru" i osamotnione- będą niestety podpisywać aneksy!

Może warto poprowadzić jakąś małą akcję informacyjną w swoich rejonach zamieszkania dla takich właśnie kientów??
Jak pisałem wcześniej, jedną osobę w sklepie uświadomiłem. Mam opis z linkiem do tematu na komunikatorze i wszystkim znajomym opowiadam o Polbanku.

Plakatów wieszać nie będę

Witam forumowiczów,

Może warto stworzyć dokument o nazwie typu:
- Niezbędnik Prawny Klienta Polbanku
- Poradnik Prawny dla Hipotecznych "Filantropów" Polbanku

Taki niezbędnik mógłby dotrzeć do osób, które mają ograniczony lub nie mają w ogóle dostępu do internetu . Można by np. wydrukować i rozdawać klientom przed placówkami Polbanku

Pracownicy Polbanku przechodzą odpowiednie “szkolenia” jak postępować z klientami - jak napisał któryś z forumowiczów podobno nawet prezentacja odpowiednia istnieje - więc dlaczego my nie możemy sobie szkolenia jak radzić sobie z nieuczciwymi praktykami Polbanku opracować.

Moim zdaniem powinien on się skupić na aspektach prawnych (jak sugeruję w nazwach) okraszonych przykładami. Materiał zebrany na tym forum moim zdaniem byłby dobrym początkiem takiego dokumentu, sukcesywnie uzupełnianego.

Mógłby również istnieć w sieci jako baza danych o możliwych krokach w odpowiedzi na nieetyczne czy nawet sprzeczne z prawem działania Polbanku.

----------------------------------------------

Co do pozycjonowania to generalnie są dwie drogi nie wykluczające się wzajemnie. Jak się ma pieniądze to można zamówić usługę pozycjonowania i/lub wykupić tzw. reklamy google. Jak się nie ma kasy (jak się ma to też można wspomóc w ten sposób) to następujące elementy są ważne:

- kluczowa rzecz to umieszczanie linków do tego forum (tego wątku) gdzie się da, najlepiej, żeby były to strony o wysokim tzw. Page Ranku (PR, przyjmuje wartości od 0 do 10); lepszy jeden link do tego forum na stronie o PR=4 niż 1000 linków na stronach o PR=3, lepiej jeden odnośnik na PR=5 niż 10 000 na stronach o PR=4 itd. Najlepiej jak w otoczeniu tego linka pojawi się tekst zawierający słowa kluczowe - dla nas "Polbank" i "kredyt hipoteczny".

- prowadzenie dyskusji na forach (innych forach niż to i tym forum też) z podaniem linku z otoczeniem (jak wyżej) np. zawsze w stopce wiadomości.

- odpowiednie formułowane wypowiedzi na forach zarówno tych z grup dyskusyjnych jaki i dostępnych na różnych portalach z informacjami. Fora mogą być na dowolny temat, najlepiej oczywiście jeśli są jakoś związane z kredytami finansami itp
-- np. ograniczyć używanie przekręcanych nazw Polbanku, albo uzywać jednocześnie obu np. Nabici w butelkę przez Polbąk/GrekBank (Polbank) - chodzi o to żeby wyszukiwarka "skojarzyła" to forum ze słowem "Polbank" a nie np. ze słowem Polbąk.
-- umieszczanie nazwy Polbank w odpowiednim kontekście.

- Można próbować dodawać informacje (koniecznie rzetelne) do serwisów typu Wikipedia, np na stronie http://pl.wikipedia.org/wiki/Polbank_EFG dodać coś o praktykach tego banku np. “W obliczu kryzysu i spadających zysków banków Polbank jako jeden z pierwszych banków (oprócz Noble) zdecydował się na renegocjacje marży kredytów hipotecznych, a przy okazji dodawać w linkach zewnętrznych odnośnik do tego wątku lub strony.

To takie dość proste zalecenia, ale w przypadku zastosowania ich przez dużą grupę osób mogą być bardzo skuteczne.

----------------------------------------------

Gdyby ktoś chciał "pomóc" zwiększyć nakłady Polbanku na marketing , to może po wpisaniu w googla kliknąć na linka sponsorowanego - najczęściej klient, w tym przypadku Polbank płaci za liczbę kliknięć pochodzących z różnych adresów IP - nie ma większego sensu klikanie w jednym dniu na link Polbanku dużą liczbę razy, bo zazwyczaj nie trzeba za to dodatkowo płacić.

Pozdrawiam,
Michnior
"waw_id":

post Szczepanika:

szczepika, nie szczepanika:P

cytując maabus z http://forumprawne.org/prawo-cywilne/48440-polbank-zmiana-oprocentowania-kredytu-9.html:
" Wlasnie wrocilem z rozmowy w PB. Generalnie rozmowa miala charakter informacyjny i nie przedstawiono mi zadnych oficjalnych żądań ani aneksu. Poproszono mnie o rozważenie 3 opcji w zwiazku z tym ze wskutek wzrostu kursu franka moje zadluzenie rowniez wzroslo"

czyżby PB przestał nas już straszyc?
pozdrawiam
Witam.
Dzięki wam zrozumiałem że nic nie muszę podpisywać.miałem na poniedziałek umówione spotkanie ale po lekturze forum wysłałem im emaila aby przysłali treść aneksu celem konsultacji z prawnikiem.Czekam na odpowiedz.Jutro wysyłam pismo do urzędu.
Pozdrawiam
Kolejny reportaż w Polsacie. Polbank i grupa Bre Bank w negatywnym świetle, plus Krzysztof Pietraszkiewicz (Prezez Zrzeszenia Banków Polskich) z tekstem o strasznej "NAGONCE" (sic!) na biedne (Pol) baneczki

No no tak potężny argument bardzo poważnego Pana, bardzo śmiesznie wypadł przy przegranej w sądzie sprawie przez grupe bre banku i jednoznacznej wypowiedzi Kluzy - szefa Komisji Nadzoru Bankowego.

Pozdrawiam,
"Jeszcze nie zaszczycony zainteresowaniem Polbanku",
Michnior
Mnie tylko dwa dni nękali telefonami. Może zrozumieli, że to nie przypadek, że klient nie odbiera telefonu. I co było śmieszne dzwonili z zastrzeżonego i dwóch komórkowych na zmianę - może pożyczali sobie wzajemnie.
Raz tylko (nieświadomy kto do mnie dzwoni) odebrałem telefon z zastrzeżonego i opiekunka kredytu umówiła mnie na następny dzień. Odwiedziłem jednak Polbank zaraz po telefonie i nie uzyskałem żadnych konkretnych informacji. Pani natomiast powtarzała w kółko, że jutro się wszystkiego dowiem na umówionej rozmowie.
Odwiedziłem po drodze do domu inną filię Polbanku i zobaczyłem tam, że jacyś klienci upoceni z wypiekami na twarzy wykłócają się o coś z panem od kredytów hipotecznych, a ten mówił im zaciekle, że:

"tu mają Państwo zapis w umowie mówiący o tym, że w przypadku spadku wartości nieruchomości, bank ma prawo żądać dodatkowego zabezpieczenia kredytu..."

Miałem zaczekać w kolejce, żeby zapytać, o co chodzi w tych wszystkich zabezpieczeniach, ale uznałem, że lepiej stamtąd zawijać i się nie pokazywać.

Wieczorem trafiłem na forum przez wyszukiwarkę i nie żałuję, że przeczytałem wszystkie posty.

Missing Calls na szczęście już się skończyły. Bank nie zdołał mi nawet przedstawić oferty
A ja jeszcze niedawno chciałam u nich lokatkę założyć.. mimo wszystko nie mogłam na PB narzekać, ale teraz to już mojej kaski nie zobaczą.
Liczę na to, że akcja trwa tylko do końca marca i że więcej jej nie powtórzą.
Byly wielkie naciski na marcowe terminy, ale niektore osoby w tym ja sa umowione na kwiecien.
Pozdrawiam.
J
Ten temat jest zamknięty - nie można w nim pisać.
  • Statystyki: 1407 Posty | 100979 Wyświetleń

Logowanie

Nie należysz do tej społeczności?

Alternatywne logowanie

Użyj swojego konta z innego serwisu

Informacje o serwisie

• Szukaj:

• Nazwa serwisu

kupfranki.pl
    inicjatywa społeczna

• Właściciel serwisu

rafal_lyczek