mixxt

Zarejestruj się!

Witaj w mixxt!

rady dla tych co maja kredyt w tym banku

link this post Dodano w 25.02.2009
jak w temacie , nie każdy potrafi się połapać w tych systemach bankowych co i jak, więc pytanie kieruje do tych co już maja jakaś wiedzę w sprawie kredytu w tym banku. Jak postępować? Na co zwrócić uwagę żeby nas nie dymali.
link this post Dodano w 02.03.2009
mam pytanie...

czy jest możliwość "zmusić" bank do przesyłania klientom harmonogram spłat rat z podziałem na kapitał i odsetki co pół roku jak zmienia się oprocentowanie kredytu? (w umowie kredytowej z BPH była to część integralna umowy) a teraz PeKaO przysyła informacje co miesiąc o wysokości raty (jednak nie ma podziału ile jest odsetek a ile kapitału w racie).

Bank tłumaczy tą zmianę brakiem możliwości drukowania harmonogramu z systemu

uważam, że tak nie powinno być ale bank odmawia uzupełnienia bezpłatnie tych informacji a za zaświadczenie o odsetkach kredytu każe płacić 30 zł
link this post Dodano w 13.05.2009
"tugeder":

...(w umowie kredytowej z BPH była to część integralna umowy)...

pamietasz gdzie to jest w umowie bo szczerze mnie to tez denerwuje. chetnie bym to zmienil.
link this post Dodano w 22.10.2009
Na pewno jest. Ja właśnie zamierzam o to "ścignąć" PEKAO. Wieczorem sprawdze w umowie i powiem gdzie to dokładnie jest. Na pewno chodzi o umowę z BPH, w podpisywanych po fuzji aneksach nie ma słowa na temat zmiany tego punktu umowy. W związku z tym bank ma obowiązek przesyłać harmonogram co miesiąc.

Jak widać (patrz moje odpowiedzi również w innych postach) ruszam do ofensywy w egzekwowaniu tego co zgodnie z prawem mnie się należy. Będę informował o postępach w tych sprawach
link this post Dodano w 21.11.2011
Zwróciłem sie z tym do Pekao SA, oczywiscie nie zaprzeczyli że obowiązuje umowa taka jaką zawierałem z BPH, długo to trwało ale w końcu przygotowali aneks do umowy, którego nie podpisałem bo nie dość że nie sprawiał on że będzie każdorazowo przy zmianie % wysyłany do mnie harmonogram to jeszcze wprowadzał niekorzytstne dla mnie zapisy których wcześniej nie było np. Bank może za kolejną opłatą aneksową pozowlić mi na spłatę kredytu nie z RoR w Pekao tylko z innego banku. Zabezpieczają sie w ten sposób przed pozostawieniem u nich jedynie rach kredytowego.
Ogólnie jestem frajerem ciężkim że pozostałem w migrowanym Oddziale. Lepiej byłoby chyba w BPH.
  • Statystyki: 5 Posty | 2073 Wyświetleń

Logowanie

Nie należysz do tej społeczności?

Alternatywne logowanie

Użyj swojego konta z innego serwisu

Informacje o serwisie

• Szukaj:

• Nazwa serwisu

kupfranki.pl
    inicjatywa społeczna

• Właściciel serwisu

rafal_lyczek