kupfranki.pl
inicjatywa społeczna
- Home
- Mam kredyt w banku... . Dyskusje z podziałem na banki.
- Bank Pekao SA
- rady dla tych co maja kredyt w tym banku
mam pytanie...
czy jest możliwość "zmusić" bank do przesyłania klientom harmonogram spłat rat z podziałem na kapitał i odsetki co pół roku jak zmienia się oprocentowanie kredytu? (w umowie kredytowej z BPH była to część integralna umowy) a teraz PeKaO przysyła informacje co miesiąc o wysokości raty (jednak nie ma podziału ile jest odsetek a ile kapitału w racie).
Bank tłumaczy tą zmianę brakiem możliwości drukowania harmonogramu z systemu
uważam, że tak nie powinno być ale bank odmawia uzupełnienia bezpłatnie tych informacji a za zaświadczenie o odsetkach kredytu każe płacić 30 zł
czy jest możliwość "zmusić" bank do przesyłania klientom harmonogram spłat rat z podziałem na kapitał i odsetki co pół roku jak zmienia się oprocentowanie kredytu? (w umowie kredytowej z BPH była to część integralna umowy) a teraz PeKaO przysyła informacje co miesiąc o wysokości raty (jednak nie ma podziału ile jest odsetek a ile kapitału w racie).
Bank tłumaczy tą zmianę brakiem możliwości drukowania harmonogramu z systemu
uważam, że tak nie powinno być ale bank odmawia uzupełnienia bezpłatnie tych informacji a za zaświadczenie o odsetkach kredytu każe płacić 30 zł
Na pewno jest. Ja właśnie zamierzam o to "ścignąć" PEKAO. Wieczorem sprawdze w umowie i powiem gdzie to dokładnie jest. Na pewno chodzi o umowę z BPH, w podpisywanych po fuzji aneksach nie ma słowa na temat zmiany tego punktu umowy. W związku z tym bank ma obowiązek przesyłać harmonogram co miesiąc.
Jak widać (patrz moje odpowiedzi również w innych postach) ruszam do ofensywy w egzekwowaniu tego co zgodnie z prawem mnie się należy. Będę informował o postępach w tych sprawach
Jak widać (patrz moje odpowiedzi również w innych postach) ruszam do ofensywy w egzekwowaniu tego co zgodnie z prawem mnie się należy. Będę informował o postępach w tych sprawach
Zwróciłem sie z tym do Pekao SA, oczywiscie nie zaprzeczyli że obowiązuje umowa taka jaką zawierałem z BPH, długo to trwało ale w końcu przygotowali aneks do umowy, którego nie podpisałem bo nie dość że nie sprawiał on że będzie każdorazowo przy zmianie % wysyłany do mnie harmonogram to jeszcze wprowadzał niekorzytstne dla mnie zapisy których wcześniej nie było np. Bank może za kolejną opłatą aneksową pozowlić mi na spłatę kredytu nie z RoR w Pekao tylko z innego banku. Zabezpieczają sie w ten sposób przed pozostawieniem u nich jedynie rach kredytowego.
Ogólnie jestem frajerem ciężkim że pozostałem w migrowanym Oddziale. Lepiej byłoby chyba w BPH.
Ogólnie jestem frajerem ciężkim że pozostałem w migrowanym Oddziale. Lepiej byłoby chyba w BPH.
Logowanie
Nie należysz do tej społeczności?
Alternatywne logowanie
Użyj swojego konta z innego serwisu
Informacje o serwisie
-
Szukaj:
Nazwa serwisu
kupfranki.pl
inicjatywa społecznaWłaściciel serwisu
Utworzono dnia
05.02.2009