mixxt

Zarejestruj się!

Witaj w mixxt!

Szanse na negocjowanie "starych " kredytów.

link this post Dodano w 25.02.2009
Mam umowę kredytową w BOŚ w której jest określona spłata kredytu w złotówkach. Jakie są możliwości zmiany tej umowy po przyjęciu stosownych zmian prawnych w lipcu?
Wydaje mi się że należałoby sporządzić co najmniej aneks do umowy. Aneks do umowy odnośnie przesunięcia zapadłości kosztował w 2008 roku 100zł. Ciekawe czy bank bedzie chętny do takich zmian z uwagi na to że jest to dla niego "strat".
Nowe przepisy napewno będą obligowały banki do umożliwienia dokonywania takich spłat nowym kredytobiorcą.
The author has edited this post (w 06.03.2009)
link this post Dodano w 27.02.2009
ja mam marże 1 % + libor 6m - pochwalcie sie jakie wam udalo sie wynegocjowac waruki??

i jeszcze jedno czy ktos wie dlaczego w naszym banku jest taki wysoki spread ( na 27.02.09 wynosi 0,23 gr ) ????????????????
link this post Dodano w 27.02.2009
Wydaje mi się że wynika to z polityki zarządu banku.
link this post Dodano w 06.03.2009
Ja mam 1,8%+Libor6
link this post Dodano w 14.03.2009
Ja też mam 1% + libor 6M
link this post Dodano w 15.03.2009
Również 1% i 6 miesięczny LIBOR.
link this post Dodano w 30.03.2009
Witam,

Jak większość też mogę się pochwalić kredytem 1%+LIBOR 6m.
Do tego jeszcze muszę prowadzić konto, na które wpłacam złotówki za 7 pln m-cznie.
Przy pomocy regulaminu BOŚ udało mi się zrezygnować ze wszelkich innych usług, oczywiście wcale mi nie potrzebnych i oczywiście słono płatnych.
Już widzę panikę w oczach bankierów BOŚ, jak złożymy wniosek o spłatę kredytu w walucie oryginalnej.
Ciekawe co wymyślą, żeby nam popsuć humor i zablokować tą możliwość?
Przypuszczam, że będą chcieli podnieść marżę aby powetować sobie stratę. Do tej pory tak nas doili na spreed, że chyba tylko z tego bank się utrzymuje

Pozdrawiam,

MarioPL
link this post Dodano w 09.04.2009
Też jestem posiadaczem kredytu 1% marży + Libor 6M. Nie jest to jednak zasługa żadnych negocjacji, a niezłej promocji, jaka ten bank prowadził 3 lata temu. Przy takiej niskiej marzy raczej nie byli skłonni dalej negocjować, była to najlepsza oferta na rynku.

Co miłe, 1% marży przypada na cały okres kredytowania, więc to jest zapisane w umowie. Nie powinni więc próbować tego zmienić. Niemniej niemal pewne wydaje mi się wprowadzenie jakiejś zaporowej opłaty za możliwość spłacania kredytu w CHF.
  • Statystyki: 8 Posty | 2438 Wyświetleń

Logowanie

Nie należysz do tej społeczności?

Alternatywne logowanie

Użyj swojego konta z innego serwisu

Informacje o serwisie

• Szukaj:

• Nazwa serwisu

kupfranki.pl
    inicjatywa społeczna

• Właściciel serwisu

rafal_lyczek