mixxt

Zarejestruj się!

Witaj w mixxt!

Jak przyspieszyc sprawe wpisu hipoteki

link this post Dodano w 25.02.2009
Witam,

na pocieszenie dla wszystkich osob, ktore splacaja kredyt, jedna pozytywna wiadomosc.

Jezeli ktos nie ma jeszcze wpisanej hipoteki i musi placic wyzsze ubezpieczenie pomostowe, dobrze jest napisac do sadu wieczystoksiegowego pismo w tej sprawie.

Ja dzwonilem do sadu co kilka tygodni i caly czas dowiadywalem sie o wpis. Poniewaz slyszalem ze musze poczekac jeszcze kilka miesiecy, napisalem pismo do sadu, gdzie opisalem cala sprawe i prosilem o sprawne jej zalatwienie.

Po tygodniu od zlozenia pisma wniosek zostal rozpatrzony pozytywnie. Sprobujcie, moze u Was tez zadziala. Udalo mi sie dzieki temu choc troche mniej zaplacic.

Pozdrawiam
link this post Dodano w 25.02.2009
w naszym przypadku sąd załatwił sprawę wpisu w 4 tygodnie w związku z czym ubezpieczenie przyszło nam zapłacić dwa razy

The author has edited this post (w 02.03.2009)
link this post Dodano w 26.02.2009
Szczęściarze, tak dla ochłody - ja czekałem około 10miesięcy na założenie KW, a nie zaniedbałem niczego - częste telefony do wydziału KW, podania o przyśpieszenie od notariusza, jak też ode mnie.

Coż, każde miasto rządzi się swoimi prawami, w Łodzi nie ma "miętkiej" gry.
link this post Dodano w 27.02.2009
Pewnie im większe miasto tym to dłużej trwa. W sumie to nie jest skomplikowana operacja... u nas mają wszystko w wersji elektronicznej... i tak się dziwie jak można wypisywać 2 albo 3 formularze przez 4 tygodnie...

The author has edited this post (w 02.03.2009)
link this post Dodano w 07.03.2009
U mnie, w okolicach Wawy zalatwienie wpisu trwalo 3 m-ce, zlozyliwsmy podanie do sadu z prosba o przyspieszenie i zadzialalo. Pozdrawiam
Także okolice Wawy - czekałem 6 miesięcy
cześć ja czekałem 3 -miesiące
link this post Dodano w 11.03.2009
inowroclaw - w wydziale ksiag wieczystych powiedziano mi wczoraj ze rozpatruja sprawy z sierpnia/wrzesnia zeszlego roku.
pismo o przyspieszenie wpisu do hipoteki owszem mozna zlozyc - ale nieoficjalnie - sedzia tylko odnotowuje ze wplynelo i na tym sprawa sie konczyc - trza swoje odczekac i placic
link this post Dodano w 17.03.2009
Łódź - za pierwszym razem czekałem 6 miesięcy, za drugim (powiększenie kredytu) już czekam tyle samo pomimo złożenia wniosku o przyśpieszenie po 3 miesiącach.
link this post Dodano w 27.03.2009
Pozostaje jeszcze umówić się na interwencję do Sędziego/ Sędziny. My pisaliśmy wniosek o przyspieszenie i bez odzewu. W zeszłym tygodniu umówiłam go na interwencje, tydzień czasu czekania. Wpis do odebrania za tydzień (Wrocław).
O możliwości takiej interwencji dowiedziałam się od jednej z osób, z którą podróżowałam pociągiem, za co jej dziękuję.
  • Statystyki: 15 Posty | 5481 Wyświetleń

Logowanie

Nie należysz do tej społeczności?

Alternatywne logowanie

Użyj swojego konta z innego serwisu

Informacje o serwisie

• Szukaj:

• Nazwa serwisu

kupfranki.pl
    inicjatywa społeczna

• Właściciel serwisu

rafal_lyczek