Witam,
na pocieszenie dla wszystkich osob, ktore splacaja kredyt, jedna pozytywna wiadomosc.
Jezeli ktos nie ma jeszcze wpisanej hipoteki i musi placic wyzsze ubezpieczenie pomostowe, dobrze jest napisac do sadu wieczystoksiegowego pismo w tej sprawie.
Ja dzwonilem do sadu co kilka tygodni i caly czas dowiadywalem sie o wpis. Poniewaz slyszalem ze musze poczekac jeszcze kilka miesiecy, napisalem pismo do sadu, gdzie opisalem cala sprawe i prosilem o sprawne jej zalatwienie.
Po tygodniu od zlozenia pisma wniosek zostal rozpatrzony pozytywnie. Sprobujcie, moze u Was tez zadziala. Udalo mi sie dzieki temu choc troche mniej zaplacic.
Pozdrawiam
kupfranki.pl
inicjatywa społeczna
- Home
- Mam kredyt w banku... . Dyskusje z podziałem na banki.
- Bank Millennium SA
- Jak przyspieszyc sprawe wpisu hipoteki
Pozostaje jeszcze umówić się na interwencję do Sędziego/ Sędziny. My pisaliśmy wniosek o przyspieszenie i bez odzewu. W zeszłym tygodniu umówiłam go na interwencje, tydzień czasu czekania. Wpis do odebrania za tydzień (Wrocław).
O możliwości takiej interwencji dowiedziałam się od jednej z osób, z którą podróżowałam pociągiem, za co jej dziękuję.
O możliwości takiej interwencji dowiedziałam się od jednej z osób, z którą podróżowałam pociągiem, za co jej dziękuję.
Logowanie
Nie należysz do tej społeczności?
Alternatywne logowanie
Użyj swojego konta z innego serwisu
Informacje o serwisie
-
Szukaj:
Nazwa serwisu
kupfranki.pl
inicjatywa społecznaWłaściciel serwisu
Utworzono dnia
05.02.2009