mixxt

Zarejestruj się!

Witaj w mixxt!

Czy Millenium jest bankiem godnym polecenia?

link this post Dodano w 25.03.2009
Obsluga zalezy od placowki. Kredyt zalatwialem w placowce z niezwykle milymi i kompetentnymi ludzmi - bardzo szybko i sprawnie. Transze wyplacam w roznych placowkach i zdazylo mi sie ze pracownica nie potwierdzila w ogole mojej tozsamosci
link this post Dodano w 07.04.2009
The author has deleted this post (w 07.04.2009)
link this post Dodano w 03.06.2009
Do mnie również Millennium przysłał informację, iż mam przygotować pieniądze na dodatkowe zabezpieczenie. Jest to duż kwota. Będę chciała z tym jakoś walczyć. Jeśli ktoś posiada wiedzę jak można uniknąć zapłaty tego ubezpieczenia - to , proszę piszcie.
Przeczytajciei mój post : koszty ubezpieczenia niskiego wkładu.
link this post Dodano w 09.07.2009
z każdym dniem coraz mniej godny polecenia!
link this post Dodano w 24.07.2009
Bank nie różni się od innych, jak płacisz i mają z Ciebie kasę to proponują "promocyjne" usługi i są tacy życzliwi. Jednak o wartości banku przekonujesz się, jak pomaga klientowi w sytuacjach kryzysowych.

Cała sytuacja ze zmianą tabeli opłat i prowizji (wprowadznie opłaty za konta osobiste, które w większości właściciele kredytów używaja do obsługi spłat) bardzo negatywnie wpłynęło na wizerunek Millennium w moich oczach. Zobaczymy jak sie sprawa zakończy, ale na chwilę obecną nie jestem zwolennikiem tego banku.
link this post Dodano w 24.07.2009
Po ostatnich zmianach na pewno nie polecę tego banku nikomu
link this post Dodano w 16.09.2009
Fajna sprawa - przy każdej operacji, w dowolnym oddziale Millennium, jestem do znudzenia informowany o promocjach, które zaproponował mi bank:
a) karta kredytowa (nie dalej jak kilka tygodni temu z niej zrezygnowałem - jako wyraz oburzenia wprowadzeniem opłat za konta...)
b) limit kredytowy w do rachunku oszczędnościowego (szkoda, że przekształciłem go w konto lokacyjne i nie moge mieć linii kredytowej)
c) szybka pożyczka (bez komentarza...)

Ja do znudzenia powtarzam, że nie jestem zainteresowany i by dziewczyny w "okienkach" nie ośmieszały się. Dostałem odpowiedź, że muszą mi proponować te oferty (zastanawiałem się, dlaczego?)

Jakie było moje zdziwienie, kiedy pewnego dnia zadzwoniła do mnie pani z hotline i poprosiła o ocenę obsługi oddziału X, w którym w dniu Y dokonałem operacji. I na koniec zapytała mnie, czy obsługa zaproponowała produkty promocyjne i czy pamiętam jakie? (#$!$%%!@#!$%)

Wychodzi na to, że mają policję wewnętrzną w banku i monitorują pracowników oddziału...

Macie podobne ciekawe przypadki ze współpracy z Millennium?
link this post Dodano w 16.09.2009
Mefisto:

Fajna sprawa - przy każdej operacji, w dowolnym oddziale Millennium, jestem do znudzenia informowany o promocjach, które zaproponował mi bank:
a) karta kredytowa (nie dalej jak kilka tygodni temu z niej zrezygnowałem - jako wyraz oburzenia wprowadzeniem opłat za konta...)
b) limit kredytowy w do rachunku oszczędnościowego (szkoda, że przekształciłem go w konto lokacyjne i nie moge mieć linii kredytowej)
c) szybka pożyczka (bez komentarza...)

Ja do znudzenia powtarzam, że nie jestem zainteresowany i by dziewczyny w "okienkach" nie ośmieszały się. Dostałem odpowiedź, że muszą mi proponować te oferty (zastanawiałem się, dlaczego?)

Jakie było moje zdziwienie, kiedy pewnego dnia zadzwoniła do mnie pani z hotline i poprosiła o ocenę obsługi oddziału X, w którym w dniu Y dokonałem operacji. I na koniec zapytała mnie, czy obsługa zaproponowała produkty promocyjne i czy pamiętam jakie? (#$!$%%!@#!$%)

Wychodzi na to, że mają policję wewnętrzną w banku i monitorują pracowników oddziału...

Macie podobne ciekawe przypadki ze współpracy z Millennium?

jest na to prosty sposób.

Wyraź NA PIŚMIE:
"Sprzeciwiam się wykorzystywaniu przez Bank moich danych osobowych dla celów marketingowych."

Ilekroć po tym piśmie Bank będzie Ci proponował coś nowego, złamie ustawę o ochronie danych osobowych.
link this post Dodano w 02.12.2009
Kredyt po lekkich perturbacjach otrzymałam we wrześniu 2008 (oczekiwanie na decyzję ok. 1,5 miesiąca). Na początku współpraca bez większych problemów. Niestety zmieniła się kadra w placówce, która mnie obsługuje i od jakiegoś czasu (ok. pół roku) nie ma możliwości uzyskania precyzyjnych i przede wszystkim wiarygodnych informacji ze strony personelu. Pracownicy udzielają nierzetelnych informacji (jeśli w ogóle jakichś udzielają ) i tak jak ktoś wcześniej zauważył nie ma szansy, żeby ponieśli odpowiedzialność za swoje błędy. Praktycznie w sprawie kredytu nie mozna uzyskać informacji na miejscu w oddziale - oni muszą konsultować wszystkie sprawy z centralą, analitykami, itp. Kolejny minus to brak mozliwości połączenia telefonicznego z placówką (tylko numer na centralę i infolinię). Kolejny minus - kilka złożonych reklamacji (2 uwzględnione, 1 niestety nie) - dotyczyły np. faktu, że Pani nie mogła znaleźć dostarczonego przeze mnie wpisu do KW i płaciłam niesłusznie ubezpieczenie, itp. Moja rada - wszystkie dokumenty skladajcie w 2 egzemplarzach i na jednym żądajcie pisemnego potwierdzenia otrzymania z datą i podpisem pracownika. Kolejny minus - drastyczne, nieracjonalne zmiany w cenniku. Przez 2 miesiące pobierano mi opłatę 15 zł za konto , które rzekomo miało być bezpłatnie prowadzone przez cały okres trwania kredytu. Po osobistej wizycie w oddziale można to konto przekształcić w konto lokacyjne, za które nie jest pobierana żadna opłata. Można to konto również monitorować przez internet, jednak nie mozna wykonywać przez internet żadnych operacji (mi to nie jest potrzebne bo to konto służy tylko do obsługi kredytu).
Reasumując - dużo minusów, ale korzystna marża (obecnie nieco ponad 1%) i po krótkim rekonesansie na rynku usług bankowych doszłam do wniosku, że przejście do innego banku naraziłoby mnie na dodatkowe koszty. Ogólnie warto sprawdzić kilka ofert zanim podejmie się decyzję - mi na tamten czas oferta Millennium bardzo odpowiadała.
  • Statystyki: 18 Posty | 4023 Wyświetleń

Logowanie

Nie należysz do tej społeczności?

Alternatywne logowanie

Użyj swojego konta z innego serwisu

Informacje o serwisie

• Szukaj:

• Nazwa serwisu

kupfranki.pl
    inicjatywa społeczna

• Właściciel serwisu

rafal_lyczek