kupfranki.pl
inicjatywa społeczna
- Home
- Mam kredyt w banku... . Dyskusje z podziałem na banki.
- DomBank Getin Noble Bank SA
- obniżka raty kredytu mieszkaniowego
Co z tego, że przysyłają info, że obniżyli oprocentowanie, skoro kusr CHF rósł. Przecież bank nie jest instytucją charytatywną i nie obniża oprocentowania, żeby było nam lepiej
Musi dojść do obniżenia kursu waluty, bo inaczej trzeba będzie spłacać znacznie więcej niż myśleliśmy na początku. Najbardziej denewrwujące jest to, że te ruchy finansowe powodują spekulanci o dużym potencjale finansowym, a inni niestety ponoszą bolesne konsekwencje.
Witam.No, cóż.. Bank nie prowadzi działalności charytatywnej, ale... jakaś etyka powinna obowiązywać. Tak, wiem, gadam głupstwa. W biznesie nie ma miejsca na sentymenty, a tym bardziej na etykę...Szkoda...Mój 80-letni tato, cudowny , mądry człowiek, pełniący 40 lat odpowiedzialną funkcję w bankowości nie jest w stanie przyjąć obecnego wizerunku większości banków... To targowisko i lichwa, a nie poważna instytucja szanująca klentów.
Wybaczcie, to taka konkluzja po dzisiejszym potraktowaniu mnie przez dombank, bezwzględny, arogancki i chamski w sposobie traktowania klienta , który jest przecież STRONĄ UMOWY!!!
Praktyki stosowane przez tę wręcz gangsterską instytucję są opisywane na wielu forach, nie będę ich tutaj komentować.Nie czas i miejsce. Dodam tylko, że nawet jednoczesna utrata pracy i ciężka nieuleczalna choroba nie są nawet przyczynkiem do próby negocjacji nad obniżeniem horrendalnego oprocentowania...Jestem zmuszona sprzedać mieszkanie, spłacić kredyt i zamieszkać z niepełnosprawnym, cięzko chorym mężem i dwoma synami...no własnie, gdzie...?
Przestrzegam przed dombankiem, życie, to nie tylko kredyty, praca, kariera.Życie, to także cięzkie choroby, traumatyczne przeżycia, które nasze plany obracają wniwecz... I takie przypadki również powinny być brane pod uwagę przez banki, które na ogromne sumy ubezpieczają udzielane kredyty m.in. również od utraty pracy.
POzdrawiam i daję pod rozwagę...
Wybaczcie, to taka konkluzja po dzisiejszym potraktowaniu mnie przez dombank, bezwzględny, arogancki i chamski w sposobie traktowania klienta , który jest przecież STRONĄ UMOWY!!!
Praktyki stosowane przez tę wręcz gangsterską instytucję są opisywane na wielu forach, nie będę ich tutaj komentować.Nie czas i miejsce. Dodam tylko, że nawet jednoczesna utrata pracy i ciężka nieuleczalna choroba nie są nawet przyczynkiem do próby negocjacji nad obniżeniem horrendalnego oprocentowania...Jestem zmuszona sprzedać mieszkanie, spłacić kredyt i zamieszkać z niepełnosprawnym, cięzko chorym mężem i dwoma synami...no własnie, gdzie...?
Przestrzegam przed dombankiem, życie, to nie tylko kredyty, praca, kariera.Życie, to także cięzkie choroby, traumatyczne przeżycia, które nasze plany obracają wniwecz... I takie przypadki również powinny być brane pod uwagę przez banki, które na ogromne sumy ubezpieczają udzielane kredyty m.in. również od utraty pracy.
POzdrawiam i daję pod rozwagę...
Czy ktos może zna jeszcze jakies sposoby na obnizenie rat kredytu?
Dzisiaj wypowiedzialam im wszystkie umowy na ubezpieczenia nie obowiazkowe, którymi objety jest moj kredyt. Z tego co sie dowiedzialam na info lini to tylko ubezpieczenie nieruchomosci jest obowiazkowe tzn od ognia i zdarzeń losowy.
Moze ktos ma jeszcze jakis pomysł...
Dzisiaj wypowiedzialam im wszystkie umowy na ubezpieczenia nie obowiazkowe, którymi objety jest moj kredyt. Z tego co sie dowiedzialam na info lini to tylko ubezpieczenie nieruchomosci jest obowiazkowe tzn od ognia i zdarzeń losowy.
jo.mat:
Obniżka kosztów ubezpieczenia:
poszukaj tańszego na rynku, czyli u innego ubezpieczyciela. Ja zamiast w Dom Banku (czyli chyba w TU Europa) mam w mbanku. WAŻNA UWAGA: Dom Bank ubezpiecza tylko mury (bo na tym ma hipotekę), na rynku najczęściej ubezpieczasz jeszcze wyposażenie.
The author has edited this post (w 31.07.2009)
Logowanie
Nie należysz do tej społeczności?
Alternatywne logowanie
Użyj swojego konta z innego serwisu
Informacje o serwisie
-
Szukaj:
Nazwa serwisu
kupfranki.pl
inicjatywa społecznaWłaściciel serwisu
Utworzono dnia
05.02.2009