mixxt

Zarejestruj się!

Witaj w mixxt!

obniżka raty kredytu mieszkaniowego

link this post Dodano w 26.02.2009
wtym roku już 3 razy obniżono mi oproecentowanie kredytu rata ogółem spadła około 200 CHF jeszcze żeby chcieli zejść ze swojej marży około 0,5 - 1 % to byłoby super spread nie byłby taki wkurzający
link this post Dodano w 03.03.2009
Co z tego, że przysyłają info, że obniżyli oprocentowanie, skoro kusr CHF rósł. Przecież bank nie jest instytucją charytatywną i nie obniża oprocentowania, żeby było nam lepiej Musi dojść do obniżenia kursu waluty, bo inaczej trzeba będzie spłacać znacznie więcej niż myśleliśmy na początku. Najbardziej denewrwujące jest to, że te ruchy finansowe powodują spekulanci o dużym potencjale finansowym, a inni niestety ponoszą bolesne konsekwencje.
link this post Dodano w 03.03.2009
Dom Bank to dobry bank,w rocznicę,kiedy wypada termin opłacenia obowiązkowego ubezpieczenia mieszkania,zapłaciłam tylko odsetki od kredytu.Muszę przyznać,że bank mnie mile zaskoczył przesyłając taki plan spłat rat.
link this post Dodano w 06.03.2009
Witam.No, cóż.. Bank nie prowadzi działalności charytatywnej, ale... jakaś etyka powinna obowiązywać. Tak, wiem, gadam głupstwa. W biznesie nie ma miejsca na sentymenty, a tym bardziej na etykę...Szkoda...Mój 80-letni tato, cudowny , mądry człowiek, pełniący 40 lat odpowiedzialną funkcję w bankowości nie jest w stanie przyjąć obecnego wizerunku większości banków... To targowisko i lichwa, a nie poważna instytucja szanująca klentów.
Wybaczcie, to taka konkluzja po dzisiejszym potraktowaniu mnie przez dombank, bezwzględny, arogancki i chamski w sposobie traktowania klienta , który jest przecież STRONĄ UMOWY!!!
Praktyki stosowane przez tę wręcz gangsterską instytucję są opisywane na wielu forach, nie będę ich tutaj komentować.Nie czas i miejsce. Dodam tylko, że nawet jednoczesna utrata pracy i ciężka nieuleczalna choroba nie są nawet przyczynkiem do próby negocjacji nad obniżeniem horrendalnego oprocentowania...Jestem zmuszona sprzedać mieszkanie, spłacić kredyt i zamieszkać z niepełnosprawnym, cięzko chorym mężem i dwoma synami...no własnie, gdzie...?
Przestrzegam przed dombankiem, życie, to nie tylko kredyty, praca, kariera.Życie, to także cięzkie choroby, traumatyczne przeżycia, które nasze plany obracają wniwecz... I takie przypadki również powinny być brane pod uwagę przez banki, które na ogromne sumy ubezpieczają udzielane kredyty m.in. również od utraty pracy.
POzdrawiam i daję pod rozwagę...
link this post Dodano w 12.03.2009
Czy ktos może zna jeszcze jakies sposoby na obnizenie rat kredytu?

Dzisiaj wypowiedzialam im wszystkie umowy na ubezpieczenia nie obowiazkowe, którymi objety jest moj kredyt. Z tego co sie dowiedzialam na info lini to tylko ubezpieczenie nieruchomosci jest obowiazkowe tzn od ognia i zdarzeń losowy.

Moze ktos ma jeszcze jakis pomysł...

link this post Dodano w 24.03.2009
NO oczywiste jest, że skoro pozostałe polisy nei sa obowiązakowe to nie trzeba za nie płacić. Z drugiej strony, czasami składki sa korzystne. Banki przecież wykupują polisy pakietami a to obniża koszty ubezpieczenia. Zaznazam, że nei jestem pracownikiem ani banku ani ubezpieczyciela
link this post Dodano w 30.07.2009
jo.mat:

Czy ktos może zna jeszcze jakies sposoby na obnizenie rat kredytu?

Dzisiaj wypowiedzialam im wszystkie umowy na ubezpieczenia nie obowiazkowe, którymi objety jest moj kredyt. Z tego co sie dowiedzialam na info lini to tylko ubezpieczenie nieruchomosci jest obowiazkowe tzn od ognia i zdarzeń losowy.

Moze ktos ma jeszcze jakis pomysł...

Obniżka kosztów ubezpieczenia:
poszukaj tańszego na rynku, czyli u innego ubezpieczyciela. Ja zamiast w Dom Banku (czyli chyba w TU Europa) mam w mbanku. WAŻNA UWAGA: Dom Bank ubezpiecza tylko mury (bo na tym ma hipotekę), na rynku najczęściej ubezpieczasz jeszcze wyposażenie.
The author has edited this post (w 31.07.2009)
  • Statystyki: 7 Posty | 1575 Wyświetleń

Logowanie

Nie należysz do tej społeczności?

Alternatywne logowanie

Użyj swojego konta z innego serwisu

Informacje o serwisie

• Szukaj:

• Nazwa serwisu

kupfranki.pl
    inicjatywa społeczna

• Właściciel serwisu

rafal_lyczek