Mój znajomy ma w GEMONEY możliwość wyboru spłaty raty w każdy dowolny dzień miesiąca. Tzn że wybiera sobie dzień w którym kurs akurat mu pasuje i spłaca całomisięczną ratę w tym dniu. Może np. spłacić ratę za styczeń 30 stycznia a za luty 1 lutego jeżeli kurs uważa za korzystny. Ważna aby zmieścić się w miesiącu kalendarzowym.
Czy ktoś próbował coś takiego w Multi tzn zmienić w 1 miesiącu moment spłaty raty bez szumu z aneksem do umowy? Chodzi o spłatę w momencie spadków kursowych a nie górek bo ja spłacam ratę w połowie miesiąca i cholera mnie bierze bo jakoś zawsze w połowie jest górka.
kupfranki.pl
inicjatywa społeczna
- Home
- Mam kredyt w banku... . Dyskusje z podziałem na banki.
- BRE Bank mBank
- Czy jest możliwa w Multi spłata raty w różnych terminach?
Nie ma takiej mozliwosci. Rata splaca sie automatycznie z rachunku do splaty kredytu - czy to techniczny, czy osobisty. Jezeli wczesniej dokonasz jakies splaty, bedzie to traktowane jako czesciowa wczesniejsza splata kredytu, a kolejna rata i tak w calosci pobierze sie wg harmonogramu.
Mozesz oczywiscie wyslac takie pismo z zapytaniem do banku, ale wierz mi, na 100 proc - bedzie to odmowa.
Mozesz oczywiscie wyslac takie pismo z zapytaniem do banku, ale wierz mi, na 100 proc - bedzie to odmowa.
Logowanie
Nie należysz do tej społeczności?
Alternatywne logowanie
Użyj swojego konta z innego serwisu
Informacje o serwisie
-
Szukaj:
Nazwa serwisu
kupfranki.pl
inicjatywa społecznaWłaściciel serwisu
Utworzono dnia
05.02.2009