kupfranki.pl
inicjatywa społeczna
- Home
- Mam kredyt w banku... . Dyskusje z podziałem na banki.
- DomBank Getin Noble Bank SA
- ubezpieczenie na życie
Ja wlasnie zrezygnowalam z ubezpieczenia od odpowiedzialnosci cywilnej w zyciu prywatnym! Stawka za to ubezpieczenie jest po prostu kosmiczna!!! Na dwa lata wynosi ponad 3,000 zł, gdzie kupujac to ubezpieczenie na wolnym rynku, zaplacimy maks.200 zl rocznie.
Koniecznie przeczytajcie swoje umowy, bo ubezpieczenie jest odnawialne automatycznie po 2 latach od wyplacenia kredytu i doliczane do kapilalu!!! Ja wypwiedzialam je juz teraz zaznaczajac koniec na ostatni dzien obowiazywania ubezpieczenia.
Koniecznie przeczytajcie swoje umowy, bo ubezpieczenie jest odnawialne automatycznie po 2 latach od wyplacenia kredytu i doliczane do kapilalu!!! Ja wypwiedzialam je juz teraz zaznaczajac koniec na ostatni dzien obowiazywania ubezpieczenia.
Właśnie studiuję swoją umowę pod kątem ubezpieczenia OC. Nas na szczęście na chwilę obecną nie skasowali, aż tak bardzo ale mnie to wq. Mam kilka niejasności i będę chciała skonsultować się z rzecznikiem, chyba, że ktoś z Was dowiadywał się już w tej sprawie. Pierwsza rzecz nie mam w ogóle kopii deklaracji ubezpieczeniowej w tym ich programie, więc de facto nie wiem na ile jestem ubezpieczona. W paragrafie 4 mam napisane, że teoretycznie wyraziłam zgodę na uczestnictwo w nim, wybrałam oc i wysokość składki za pierwsze 2 lata wynosi u mnie akurat ponad 1000 zł, co oczywiście podwyższa mi bieżące saldo kredytu. w paragrafie 19 pkt. 2c mam napisane, że wysokość składki za każde 12 miesięcy w kolejnych latach ubezpieczenia0,5% salda zadłużenia z tytułu umowy kredytu w dniu odnowienia ubezpieczenia o ostatnim miesiącu poprzedzającym odnowienie ubezpieczenia. Pkt. 3 tegoż paragrafu stanowi: Ochrona ubezpieczeniowa kontynuowana jest w dalszych latach trwania umowy ubezpieczeniowej, jeżeli przed upływem okresu ubezpieczenia Kredytobiorca nie złoży pisemnego oświadczenia z rezygnacji z ochrony ubezpieczeniowej. Pkt. 4 Kredytobiorca w każdym momencie trwania ochrony ubezpieczeniowej może zrezygnować z ubezpieczenia ze skutkiem na ostatni dzień okresu, za który została uiszczona składka.
Muszę zapytać ich dlaczego ja nie mam takiej deklaracji. A Wy je macie, dostałam tylko informację w baku, że to jest na 2 lata, ale może to jest na rok, tylko oni odnawiają bo mam opłaconą składkę ze 2 rok i skaża mi dopłacić wyrównanie po swoich chorych przelicznikach??
Muszę zapytać ich dlaczego ja nie mam takiej deklaracji. A Wy je macie, dostałam tylko informację w baku, że to jest na 2 lata, ale może to jest na rok, tylko oni odnawiają bo mam opłaconą składkę ze 2 rok i skaża mi dopłacić wyrównanie po swoich chorych przelicznikach??
Witam. Dzis dostalem maila z Dombanku ze jezeli zrezygnowalem z programu Dombank Assurance w czerwcu a skladke mam oplacona do listopada to nie zostanie ten okres do listopada zaliczony na poczet splaty kredytu lub zwrocony na rachunek klienta. To jakas paranoja bo tydzien wczesniej otrzymalem maila ze rezygnacja zostala przyjeta ale wstrzymana bo nie wiedza czy maja to zaliczyc na poczet splaty kredytu czy zwrocic na rachunek klienta. 2 tyg juz walcze z debilami,doradzcie bo juz mi nerwy puszczaja.
Ubezpieczenie na życie oferuje większość firm ubezpieczeniowych, są różne kombinacje bo można to łączyć z odkładaniem pieniędzy na ewentualną emeryturę itp. My zdecydowaliśmy się ostatnio na Allianz, choć może są i lepsze, to nie ma za bardzo czasu na bieganie i szukanie, bo każde ma swoje plusy i minusy, chociażby w liście poważnych zachorowań. Jeśli nie mieszkasz w Polsce to może nawet korzystniej byłoby Ci poszukać i ubezpieczyć się w miejscu zamieszkania u jakiś ogólnie znanych firm, jak Generali, Axa, Aviva (dawniej comercial), i Allianz właśnie.
Bank, przy najmniej w moim wypadku tak jest nie wymaga jako zabezpieczenie dodatkowe ubezpieczenia na życie, więc nie musi to być na zakładaną kwotę.
Bank, przy najmniej w moim wypadku tak jest nie wymaga jako zabezpieczenie dodatkowe ubezpieczenia na życie, więc nie musi to być na zakładaną kwotę.
Logowanie
Nie należysz do tej społeczności?
Alternatywne logowanie
Użyj swojego konta z innego serwisu
Informacje o serwisie
-
Szukaj:
Nazwa serwisu
kupfranki.pl
inicjatywa społecznaWłaściciel serwisu
Utworzono dnia
05.02.2009