mixxt

Zarejestruj się!

Witaj w mixxt!

Koszty przelewów CHF - wpłata w okienku

link this post Dodano w 19.08.2011

Witajcie

Czy orientujecie sięjaki koszt jest przelewów do Getinbaku? Ja mam Aliora i Alior pobieże 5 zł z przelew w CHF, ale bank po drugiej stronie tzn. Getin też pobieże. Wiecie ile?

Pytanko tez o wpłatę w kasie. We Wrocławiu jest tylko jedna placówka, która to umozliwia. W waszych miastach też tak jest? To jakaś masakra.

Pozdrawiam

Przemek

link this post Dodano w 19.08.2011

Tak jak pisałem już w innym poście, w każdym mieście wojewódzkim jest jeden oddział, który przyjmuje wpłaty bezpośrednio w CHF. To bardzo duże udogodnienie ze strony Getinu bo przecież mogli otworzyć tylko jeden oddział przyjmujący wpłaty bezpośrednio w walucie, choćby w Szczecinie.

Tak na poważnie, aby skorzystać z ustawy spreadowej trzeba założyć konto walutowe i tak przelewać franki.

EDIT: A dlaczego Getin ma pobierać?

The author has edited this post (w 19.08.2011)
link this post Dodano w 21.08.2011

Kiedyś coś słyszałem, że Getin pobierał duże opłaty za wpłaty na ich konto techniczne. Podobno za obsługę konta.

Chciałbym się upewnić, że tej opłaty nie ma. czy ktoś przelewa już CHF z innego banku do getina?

link this post Dodano w 21.08.2011

WITAM

Spłacam kredyt od lutego w chf -przelewem getin niepobiera opłat za przyjecie franków na konto.

Kase wysyłam przez jeden z kantorów online.

Ile kupie tyle jest wysłane.Spred  OKOŁO     0,O3    najlepszy na rynku. Ciekawe co portal kupfranki zaproponuje?

Edytowano w 21.08.2011
link this post Dodano w 31.08.2011
ja podobnie j.w.
link this post Dodano w 01.09.2011
dangru3:

WITAM

Spłacam kredyt od lutego w chf -przelewem getin niepobiera opłat za przyjecie franków na konto.

Kase wysyłam przez jeden z kantorów online.

Z którego kantoru ?
link this post Dodano w 01.09.2011

Panowie i Panie, jak dom bank moze pobierac opłaty za wpłaty we frankach, skoro nr konta sie nie zmienił a wczesniej nie było zadnych oplat.

Jedynie z banku z którego pieniadze wypływaja bedzie opłata, ale to juz inna bajka.

link this post Dodano w 02.09.2011
Bart7:

Tak jak pisałem już w innym poście, w każdym mieście wojewódzkim jest jeden oddział, który przyjmuje wpłaty bezpośrednio w CHF. To bardzo duże udogodnienie ze strony Getinu bo przecież mogli otworzyć tylko jeden oddział przyjmujący wpłaty bezpośrednio w walucie, choćby w Szczecinie.

Tak na poważnie, aby skorzystać z ustawy spreadowej trzeba założyć konto walutowe i tak przelewać franki.

EDIT: A dlaczego Getin ma pobierać?

Jednak nie w każdym mieście bo w Kielcach nie ma oddziału który przyjmowałby wpłaty we frankach najbliżej mam do krakowa ale to gra nie warta świeczki. Zastanawiam się czy wodec nowej ustawy nie mają obowiązku udostępnić takie wpłaty

link this post Dodano w 02.09.2011

http://www.getinbank.pl/dla-ciebie/kredyty/Placowki_obslugujace_gotowkowo_dane_waluty.pdf

Mea culpa - w Kielcach nie biorą.

link this post Dodano w 03.09.2011

"Jednak nie w każdym mieście bo w Kielcach nie ma oddziału który przyjmowałby wpłaty we frankach najbliżej mam do krakowa ale to gra nie warta świeczki. Zastanawiam się czy wodec nowej ustawy nie mają obowiązku udostępnić takie wpłaty"

Dlaczego upieracie się aby wpłacać franki w gotówce w kasie banku.

Dużo wygodniejsze jest kupowanie poprzez jeden z kantorów internetowych i wysyłka na konto bez dodatkowych opłat. Oszczędzacie na wymianie oraz na czasie i nigdzie nie trzeba jeździć.

• Statystyki: 23 Posty | 1128 Wyświetleń

Logowanie

Nie należysz do tej społeczności?

Alternatywne logowanie

Użyj swojego konta z innego serwisu

Informacje o serwisie

• Szukaj:

• Nazwa serwisu

kupfranki.pl
    inicjatywa społeczna

• Właściciel serwisu

rafal_lyczek