mixxt

Zarejestruj się!

Witaj w mixxt!

Koszty przelewów CHF - wpłata w okienku

link this post Dodano w 03.09.2011

Wiadomo, że przelew bez tej całej zabawy jest lepszy, ale widzę tu obawę o zniknięcie pieniędzy gdzieś po drodze. Niestety, sam mam poczucie, że prawo nie jest po stronie uczciwych obywateli.

Osobiście mam do banku i kilku kantorów 10 min, więc na chwilę obecną to najkorzystniejsza opcja.

Ty masz 10 minut, ja mam kilkanaście tysięcy kilometrów do najbliższego odziału GNB czy tez kantoru.

No dobrza, moja mała poprawka... po zapytaniu wujka Google wychodzi, że jest to jednak tylko ok 7500km do najbliższego oddziału banku i kantoru.
link this post Dodano w 29.09.2011
dangru3:

WITAM

Spłacam kredyt od lutego w chf -przelewem getin niepobiera opłat za przyjecie franków na konto.

Kase wysyłam przez jeden z kantorów online.

Ile kupie tyle jest wysłane.Spred  OKOŁO     0,O3    najlepszy na rynku. Ciekawe co portal kupfranki zaproponuje?

Czy możesz napisać (lub ktoś inny), z jakiego portalu i w jaki sposób (jakie koszty?), płacisz na konto kredytu w walucie np. CHF???

link this post Dodano w 29.09.2011

Nie należy chcieć aby bank otwierał specjalnie nowe konto walutowe.Musi udostepnić ci numer rachunku kredytu w walucie tzw rachunek techniczny lub lokacyjny za który co najwazniejsze nie może pobierac opłat ani za wpływy na ten rachunek tez nie może pobierac opłat za przelewy przychodzące.

Z przelewami wychodzącymi z kantorów online do getinu to zawsze są ale niektórzy je ukrywają ku radości klientów a inni uczciwie o nich informują w regulaminach. 

link this post Dodano w 20.10.2011

Właśnie spłaciłem ratę bezpośrednio CHF (przelewem walutorym z opcją kosztową SHA). Pieniądze wysłałem z Aliora (konto Kantor) i kasa jaka dotarła do GetinBanku jest o 36 CHF niższa niż wynosi kwota przelewu! Jest to o wiele więcej niż "zaoszczędziłem" na spreadzie.

Pani z GetinBanku poinformowała mnie, że GetinBank na pewno pobiera opłatę telekomunikacyjną (15-20), a pozostałe koszty zależą od banków pośredniczących. Czyli wygląda to nieciekawie.

Mogę zlecić z konta w Alior Banku przelew z opcją kosztową OUR - wtedy przelew kosztuje 50 zł (przy SHA kosztuje 5) ale podobno to są wszystkie koszty. Jakie Wy macie doświadczenia w przelewach walutowych do GetinBanku?

pozdrawiam

Marek

link this post Dodano w 22.10.2011

Marek,

możesz wyjaśnić

"kasa jaka dotarła do GetinBanku jest o 36 CHF niższa niż wynosi kwota przelewu!"

i czy możesz napisać jak długo "szedł" przelew z Aliora do Getinu od wydania przez Ciebie dyspozycji przelewu w CHF?

link this post Dodano w 28.10.2011
ja też chciałem spłacać przelewem albo przez Alior lub przez City bank. Ale nie wiem jak kosztami. Alior niby zapewnia że tylko 5 zł za przelew i nie ma dodatkowych opłat natomiast w City Bank przelewy w CHF są bezpłatne. Czy ktoś już sprawdził to w praktyce.... jeżeli tak to proszę o info.
link this post Dodano w 04.01.2012
dangru3:

WITAM

Spłacam kredyt od lutego w chf -przelewem getin niepobiera opłat za przyjecie franków na konto.

Kase wysyłam przez jeden z kantorów online.

Ile kupie tyle jest wysłane.Spred  OKOŁO     0,O3    najlepszy na rynku. Ciekawe co portal kupfranki zaproponuje?

Witam, możesz podać link do tego katnoru? Ew na prv?

Pozdrawiam

link this post Dodano w 02.03.2012
Jak dodać link na prv?
  • Statystyki: 23 Posty | 1128 Wyświetleń

Logowanie

Nie należysz do tej społeczności?

Alternatywne logowanie

Użyj swojego konta z innego serwisu

Informacje o serwisie

• Szukaj:

• Nazwa serwisu

kupfranki.pl