kupfranki.pl
inicjatywa społeczna
- Home
- Mam kredyt w banku... . Dyskusje z podziałem na banki.
- BRE Bank mBank
- Opinie o proponowanych nowych warunkach
Na pewno sporo o nich poczytasz na nabiciwmbank.
Warunki są nie do przyjęcia. Najniższa możliwa marża to 2,3%. Niektórzy dostają ją od razu, inni - aby ją osiągnąć - musialiby skorzystać z wielu produktów mBanku (karta kredytowa itp.).
Na ten moment taka marża dałaby radę, ALE to tylko dlatego, że libor jest tak niziutki. Po powrocie liboru do niedawnego poziomu wskakujemy na oprocentowanie kredytu na poziomie w okolicy 5%.
Dziękuję, postoję.
Obecne propozycje są ważne do końca marca. Idę o zakład, że w kwietniu będę kolejne i lepsze. Bankowi po prostu robi się ciepło. Chce rozbić "małą grupę buntowników".
Warunki są nie do przyjęcia. Najniższa możliwa marża to 2,3%. Niektórzy dostają ją od razu, inni - aby ją osiągnąć - musialiby skorzystać z wielu produktów mBanku (karta kredytowa itp.).
Na ten moment taka marża dałaby radę, ALE to tylko dlatego, że libor jest tak niziutki. Po powrocie liboru do niedawnego poziomu wskakujemy na oprocentowanie kredytu na poziomie w okolicy 5%.
Dziękuję, postoję.
Obecne propozycje są ważne do końca marca. Idę o zakład, że w kwietniu będę kolejne i lepsze. Bankowi po prostu robi się ciepło. Chce rozbić "małą grupę buntowników".
Ja też o spłatę we frankach pytałam. Powiedziano mi (to co już wiedziałam), że obecnie nie jest to możliwe. Natomiast co do przyszłości - dowiedziałam się, że bank nat tym pracuje, że testowane są nowe systemy i konta. Wnioskuję z tego, że zastosują się do rekomendacji SII.
Nie mogą robić problemów (w postaci np. opłat za konto walutowe do obsługi kredytu), BO będzie to niezgodne z przepisami prawa - wierzyciel nie może utrudniać dłużnikowi spłatę zobowiązania.
Pożyjemy, zobaczymy!
Nie mogą robić problemów (w postaci np. opłat za konto walutowe do obsługi kredytu), BO będzie to niezgodne z przepisami prawa - wierzyciel nie może utrudniać dłużnikowi spłatę zobowiązania.
Pożyjemy, zobaczymy!
Logowanie
Nie należysz do tej społeczności?
Alternatywne logowanie
Użyj swojego konta z innego serwisu
Informacje o serwisie
-
Szukaj:
Nazwa serwisu
kupfranki.pl
inicjatywa społecznaWłaściciel serwisu
Utworzono dnia