mixxt

Zarejestruj się!

Witaj w mixxt!

Opinie o proponowanych nowych warunkach

link this post Dodano w 04.03.2009
A ja chciałbym poznać opinie o proponowanych nowych warunkach dla starych kredytów.
link this post Dodano w 05.03.2009
Na pewno sporo o nich poczytasz na nabiciwmbank.

Warunki są nie do przyjęcia. Najniższa możliwa marża to 2,3%. Niektórzy dostają ją od razu, inni - aby ją osiągnąć - musialiby skorzystać z wielu produktów mBanku (karta kredytowa itp.).
Na ten moment taka marża dałaby radę, ALE to tylko dlatego, że libor jest tak niziutki. Po powrocie liboru do niedawnego poziomu wskakujemy na oprocentowanie kredytu na poziomie w okolicy 5%.
Dziękuję, postoję.
Obecne propozycje są ważne do końca marca. Idę o zakład, że w kwietniu będę kolejne i lepsze. Bankowi po prostu robi się ciepło. Chce rozbić "małą grupę buntowników".
link this post Dodano w 05.03.2009
No właśnie dzisiaj dzwoniłem do "naszego" banku i otrzymałem propozycję marży 3,4 - to już lepiej niż w lutym 3,7. Ale grzecznie podziękowałem.
Pytałem o możliwość spłaty kredytu "frankami" i tu bank chyba chce robić problemy ze zmianami w umowie.
link this post Dodano w 06.03.2009
Ja też o spłatę we frankach pytałam. Powiedziano mi (to co już wiedziałam), że obecnie nie jest to możliwe. Natomiast co do przyszłości - dowiedziałam się, że bank nat tym pracuje, że testowane są nowe systemy i konta. Wnioskuję z tego, że zastosują się do rekomendacji SII.
Nie mogą robić problemów (w postaci np. opłat za konto walutowe do obsługi kredytu), BO będzie to niezgodne z przepisami prawa - wierzyciel nie może utrudniać dłużnikowi spłatę zobowiązania.
Pożyjemy, zobaczymy!
  • Statystyki: 4 Posty | 993 Wyświetleń

Logowanie

Nie należysz do tej społeczności?

Alternatywne logowanie

Użyj swojego konta z innego serwisu

Informacje o serwisie

• Szukaj:

• Nazwa serwisu

kupfranki.pl
    inicjatywa społeczna

• Właściciel serwisu