mixxt

Zarejestruj się!

Witaj w mixxt!

Ubezpieczenia przy kredytach hipotecznych

link this post Dodano w 08.07.2009
ZŁODZIEJE!!!

6)
Opłaty związane ze zmianami w umowie kredytu/ pożyczki
7)
Opłata za aneks 200 PLN
500 PLN
Opłata za wydłużenie okresu kredytowania
500 PLN
Opłata za wprowadzenie dodatkowego okresu karencji/ wydłużenie karencji
Opłata za skrócenie okresu karencji 200 PLN
500 PLN
Opłata za dołączenie lub odłączenie Kredytobiorcy/ów/ Pożyczkobiorcy/ów
500 PLN
Opłata za zmianę typu rat (z równych na malejące lub odwrotnie)
500 PLN
Opłata za wydłużenie terminu uruchomienia kredytu/ transzy kredytu
Opłata za zmianę zabezpieczenia kredytu/ pożyczki 500 PLN
Opłata za zmianę ubezpieczenia grupowego nieruchomości lub na życie Kredytobiorcy/ Pożyczkobiorcy na polisę indywidualną 500 PLN
Opłata za wydłużenie terminu na ustanowienie przez Klienta wymaganych zabezpieczeń / dostarczenia dokumentów po uruchomieniu kredytu/ pożyczki 300 PLN
200 PLN
Opłata za zmianę dnia miesiąca, w którym spłacana jest rata kredytu/pożyczki
500 PLN
Opłata za zmianę rachunku do obsługi kredytu/ pożyczki
http://www.millenet.pl/images/PL/Cennik_01_07_2009-31_07_2009_2083458.pdf?_requestid=2282278
The author has edited this post (w 08.07.2009)
link this post Dodano w 10.09.2009
Witam,

ma ktoś może ubezpieczenie od utraty pracy do kredytu hipotecznego?

Do mnie dzisiaj zadzwoniono z Millennium z oferta zawarcia takiego ubezpieczenia.
link this post Dodano w 04.12.2009
ja jednego nie rozumie. skoro mam kredyt hipoteczny i mieszkanie jest w rekach banku do momentu splacenia w calosci, to po kiego mi ubezpieczenie na zycie? to jest podwojne zabezpieczenie i podwojne koszty. mam 2 kredyty na domy za granica i zadne nie ma ubezpieczenia poniewaz hipoteka jest tym zabezpieczeniam dla banku. ogolnie to zlodziejstwo ze strony BM z ktorym musze zyc. mozliwe, ze to jest tylko wymog polski, ale tak w innych krajach nie ma.
link this post Dodano w 04.12.2009
skrzypekps:

witam ja zmienialem na Hestie (wersja ubezpieczenia 1) w lutym tego roku, cenowo ok 100 zł mniej - płatne jednorazowo. Wczesniej dowiadywałem sie i wyglada to troche smiesznie ze strony millenium ... Warunki nowego ubezpieczenia nie moga byc gorsze od PZU, ubezpieczyciel musi byc honorowany przez Bank - to rozumiem ale , najpierw musialem podpisac umowe z hestia i dopiero bank po dostarczeniu im polisy i regulaminu ubezpieczenia podja decyzje czy pozwoli zerwac umowe z PZU - małe ryzyko... poza tym aneks do umowy 100 albo 150 zł ale w sumie się opłaca juz po roku... dodam tylko ze zakres za grosze w Hestii można zwiększyć (kradzież itp.) ... Ubezpieczenia na zycie nigdzie nie dostałem lepszej oferty od grupowego ubezpieczenia banku i PZU więc nie zmieniałem...

Teraz za to jest opłata 500 zł nie licząc aneksu do umowy co mnie mocno zniechęca. Można jednak doubezpieczyć się od kradzieży i innych w Hestii, a warunki podstawowe trzymać w banku.
link this post Dodano w 27.03.2010
Witam ...

Jeśli chodzi o ubezpieczenie nieruchomości do kredytu ( tzw. murów ) to stanowczo polecam ofertę firmy Uniqa. Ponieważ posiadam kilka kredytów, to ubezpieczam tam wszystkie kredytowane nieruchomości. Trafiłem do tej firmy przez CUK, ale żeby było weselej to bezpośrednio w firmie wyszło jeszcze taniej. Dziś po kilku latach opłacania składek wyrobiłem sobie "znajomości" i płacę jeszce niższe ubezpieczenie.Podam dla przykładu:

suma ubezpieczenia 390000,- kwota składki 65,-
suma ubezpieczenia 480000,- kwota składki 77,-
suma ubezpieczenia 681000,- kwota składki 84,-

oczywiście na rok.

Jak widzicie to bardzo konkurencyjne kwoty.

Zaznacze tylko że nie jestem pracownikiem tej firmy ani jakimś pośrednikiem finansowym. Poprostu poswięciłem sporo czasu na wyszukanie najlepszej oferty. Przychodząc pierwszy raz z ulicy dostałem oczywiscie wyższe składki ( o około 50 % ) ale i tak była to najniższa oferta na rynku.

Szukam jeszcze podobnej oferty ubezpieczenia na życie bo ponad 100,- pln co miesiąc co prawda dla 2 osób ale i tak to za dużo. Drobne oszczędności składają się na większe i w ten sposób co któraś tam rata spłaca się sama więcjest o co walczyć.

W razie potrzeby proszę pisać na moje GG 12055799 , służę kontaktem do sprawdzonego agenta ubezpieczeniowego.

Pozdrawiam

Tomasz
link this post Dodano w 13.05.2010

Wie ktoś, czy istnieje możliwość rozszerzenia funkcjonalności ubezpieczenia grupowego budynku o składniki mnie interesujące? Np dodanie ubezpieczenia garażu (który nie jest objęty hipoteką) lub zmiana zakresu o kradzież itd?

Jak podpisuje sią ubezpieczenie u agenta to staje się on odpowiedzialny za daną umowę i zobowiązany zmienić jej punkty w zależności od potrzeb klienta (zmiana zakresu ubezpieczenia, zmiana kwot ubezpieczenia, itd.). Analogicznie powinno być w sytuacji kiedy banko staje w roli agenta (to przez bank ozstało zawiązane ubezpieczenie grupowe w PZU).

Oczywiście napiszę do millenet i przejdę się do oddziału, ale zawsze dobrze wiedzieć, czy ktoś już nie przechodził tej drogi.

Chcialem tylko podziekowac Halcom123 za post o ubezpieczeniu w Uniqa. Moja nowa skladka to 1/3 tej obecnej w Millennium i z wiekszym zakresem. Czekam teraz na neks w umowie ktory mnie nic nie kosztuje bo taki mialem zapis w oryginalnej umowie. Super porada, jeszcze raz dziekuje.

The author has edited this post (w 13.05.2010)

marcin97:

Czekam teraz na neks w umowie ktory mnie nic nie kosztuje bo taki mialem zapis w oryginalnej umowie. 

Mógłbyś to rozwinąć? To jakieś szczególne warunki?

link this post Dodano w 14.05.2010

Przy pierwszym podejsciu zmiany ubezpieczenia w oddziale, bank oczywiscie wyjechal z oplata za aneks. 500zl! Napisalem do Millenetu jakie sa dokladne warunki mojej umowa bo mi cos nie pasowalo. Na podstawie ponizszej odpowiedzi, wypelnilem wniosek o zmiane ubezpieczyciela bez zadnych oplat. 

Pragniemy wyjaśnić, że zgodnie z zapisami umowy Kredytobiorca zobowiązany jest do:

- Dostarczenie do Banku oryginału polisy ubezpieczeniowej potwierdzającej zawarcie umowy Ubezpieczenia na Życie w towarzystwie ubezpieczeniowym akceptowanym przez Bank, wskazującej Bank jako wyłącznie uposażonego z tytułu tej polisy oraz dokonanie cesji praw wynikających z ww. umowy ubezpieczenia na rzecz Banku i przedstawienie w Banku potwierdzenia, iż towarzystwo ubezpieczeniowe przyjęło do wiadomości ww. cesję lub przystąpienie do ubezpieczenia grupowego na życie w PZU Życie S.A.

- Dostarczenia do Banku oryginału polisy ubezpieczeniowej potwierdzającej zawarcie umowy ubezpieczenia Nieruchomości od ognia i innych zdarzeń losowych na sumę ubezpieczenia równą wartości rynkowej Nieruchomości nie niższą niż XXX PLN, w towarzystwie akceptowanym przez Bank oraz dokonania cesji na rzecz Banku praw z ww. polisy ubezpieczenia i przedstawienie w Banku dokumentu potwierdzającego powyższe wraz z oświadczeniem ubezpieczyciela o przyjęciu do wiadomości informacji o cesji praw z polisy ubezpieczenia nieruchomości - w terminie 14 dni od daty zawarcia umowy przenoszącej prawo własności Kredytowanej Nieruchomości na Kredytobiorcę, nie później jednak niż w terminie 15 miesięcy od daty wypłaty kredytu lub jego pierwszej transzy lub przystąpienie do ubezpieczenia grupowego w PZU S.A.

W związku z powyższym zmiana ubezpieczenia grupowego na indywidualne nie wymaga podpisania aneksu.

Informujemy, że w celu zabezpieczenia wierzytelności Banku z tytułu udzielonego kredytu, zostanie ustanowione zabezpieczenie spłaty kredytu, m.in. poprzez cesję praw z polisy ubezpieczenia przedmiotu zabezpieczenia od ognia i innych zdarzeń losowych. Po pozytywnej weryfikacji polisy wysłana zostanie do oddziału generalna umowę cesji, po otrzymaniu podpisanej umowy przez pełnomocników Banku i właścicieli nieruchomości Bank wprowadzając zabezpieczenie w postaci polisy indywidualnej tego samego dnia anuluje ubezpieczenia grupowe w PZU SA.

Wyjaśniamy, że suma ubezpieczenia na życie musi zabezpieczać aktualne saldo zadłużenia kredytu na dzień weryfikacji polisy w Centrali Banku.

Mamy nadzieję, iż powyższe informację będą pomocne. Dziękujemy za kontakt.

link this post Dodano w 14.05.2010

Czy to faktycznie będzie bez opłat? Daj znać, jak już cała operacja się zakończy.

W cenniku jest pozycja:

Opłata za zmianę ubezpieczenia grupowego nieruchomości lub na życie Kredytobiorcy/ Pożyczkobiorcy na polisę indywidualną

i kosztuje 500 zł - Twój przypadek nie podpadnie pod nią?

Oczywiście jest to coś zupełnie innego niż aneks (za aneks jest inna pozycja w cenniku).

• Statystyki: 37 Posty | 6513 Wyświetleń

Logowanie

Nie należysz do tej społeczności?

Alternatywne logowanie

Użyj swojego konta z innego serwisu

Informacje o serwisie

• Szukaj:

• Nazwa serwisu

kupfranki.pl
    inicjatywa społeczna

• Właściciel serwisu

rafal_lyczek