mixxt

Zarejestruj się!

Witaj w mixxt!

Ubezpieczenia przy kredytach hipotecznych

link this post Dodano w 14.05.2010

również proszę o informację na temat tego ubezpieczenia, wkurza mnie to zmuszanie do PZU!!

link this post Dodano w 14.05.2010

He he ... dziękuję za podziękowania od użytkownika marcin97

Poprostu podzieliłem się dobrą informacją i kontaktem. Jedna strona jest zadowolona bo zapłaciła mniej, druga bo ma nowego Klienta, a i ja się cieszę że mogłem pomóc.

Ale to wszystko dotyczyło ubezpieczenia nieruchomości i ja w tym przypadku poprostu w kolejnym roku zaniosłem do Millennium nową polisę ubezpieczenia z innego Towarzystwa, nie pytając nikogo o zgodę czy o koszt takiej operacji. Mija juz chyba drugi rok i nikt mi nie kazał z tego powodu aneksować za chore pieniądze umowy z bankiem.

Natomiast widzę tu że wątek skierował się w stronę grupowego ubezpieczenia na życie w PZU, które wg mojego rozeznania póki co jest najtańsze na rynku. Jesli jest inaczej to ponowię prośbę o informację na ten temat chętnie obniżę swoją składkę ubezpieczeniową w tym zakresie.

P.S.

A innych zainteresowanych nizszym ubezpieczeniem murów proszę o kontakt ... przekażę odpowiednie namiary. 

link this post Dodano w 17.05.2010

faktycznie Uniqa wygląda nieźle. Opłaca sie ubezpieczyć od razu na 3 lata i składka jest 15% niższa a płacisz w 3 ratach rocznych. Widze, że masz lepsza ofertę, niż ta, którą ja dostałem:

275000 PLN w wariancie Basis = 65 PLN rocznie.

podeślij proszę namiary na agenta

link this post Dodano w 27.05.2010

Pytałam sie w uniqa, to nie mozliwe ze 65 zł na rok. I to jeszcze kwota PRAWIE 300 TYŚ.

Ma ktoś namiary na tanie ubezpieczenie na zycie i zdarzeń losowych?

No to mam wszystko zalatwione. W piatek podbita cesje oddaje do Millennium i od 1 czerwca mieszkanie jest ubezpieczone w Uniqa. 430tys. za 134zl/rok, opcja Komfort. Jestem zadowolony. Zero oplat za zmiane TU w MB, tylko troszke nerwow mnie to kosztowalo

The author has edited this post (w 27.05.2010)

marcin97:

No to mam wszystko zalatwione. W piatek podbita cesje oddaje do Millennium i od 1 czerwca mieszkanie jest ubezpieczone w Uniqa. 430tys. za 134zl/rok, opcja Komfort. Jestem zadowolony. Zero oplat za zmiane TU w MB, tylko troszke nerwow mnie to kosztowalo

mozesz podac namiary na to ubezpieczenie?

Mozna przez oddzial lokalny z listy na uniqa.pl ale ja polecam Pania Monike z Warszawy z centrali. Wszystko zalatwilem przez telefon i emaila nie bedac nawet w kraju! Probowalem na pocztaku z Katowicami ale po drugim mailu kontakt sie urwal co uwazam za niepowazne. Jestem bardzo zadowolony z obslugi i tak wlasnie wyobrazam sobie e-commerce. Namiary podaje w prywatnej wiadomosci.

link this post Dodano w 28.05.2010

sylwiak:

Pytałam sie w uniqa, to nie mozliwe ze 65 zł na rok. I to jeszcze kwota PRAWIE 300 TYŚ.

Zawarliśmy 2 ubezpieczenia, każde na 3 lata. W tym droższym jest wykupione dodatkowo OC (składka za OC 45 PLN/3 lata). możliwe, że to OC było warunkiem zawarcia umów lub zaproponowanej ceny - nie pamiętam czy oni nie wymagają aby OC było w ubezpieczeniu, myśmy i tak chcieli OC więc nie dochodziłem jak to jest.

1. wariant Basis, tylko mieszkanie warte 275 kPLN czyli tzw "mury", łączna składka 149 PLN/3 lata (59, 45, 45 PLN - składki w kolejnych latach)

2. wariant Komfort, mieszkanie warte 600 kPLN, ruchomości 20 kPLN, OC 20 kPLN, łączna składka 611 PLN/3 lata (245, 183, 183 PLN - składki w kolejnych latach)

marcin97:

Co trzeba w banku zrobić żeby temat załatwić? (jak już mamy polisę)

Nie trzeba nic specjalnego robić.

Zawierasz polisę ( oczywiście na kwotę taką jak poprzednia ), opłacasz, na polisie musi być zaznaczona cesja na rzecz banku lub czasem jest to osobny dokument, zanosisz to wszystko do banku wraz z potwierzeniem zapłaty ... i to wszystko. Oczywiście zatrzymaj dla siebie oryginał lub poświadczoną przez bank kopię. Żadnych podań, próśb czy błagań banku o pozwolenie na taką operację

Na wszelki wypadek upewnij się w swoim oddziale banku co do procedury, bo to zawsze bezpieczniej, ale ja np. tego nie robiłem tylko zaniosłem polisę i tyle mnie widzieli ... .

Powodzenia.

• Statystyki: 37 Posty | 6513 Wyświetleń

Logowanie

Nie należysz do tej społeczności?

Alternatywne logowanie

Użyj swojego konta z innego serwisu

Informacje o serwisie

• Szukaj:

• Nazwa serwisu

kupfranki.pl
    inicjatywa społeczna

• Właściciel serwisu