mixxt

Zarejestruj się!

Witaj w mixxt!

Nie rozumiem pisma - proszę o pomoc

link this post Dodano w 12.03.2009
Witajcie,

niestety jestem humanistą i nie wiele z nich rozumiem... a czasami wydaje mi się ze to czysta magia
Dostałam dzisiaj pismo od banku i pomóżcie mi i podpowiedźcie co to dla mnie znaczy, tak "po polsku" mi wytłumaczcie... a zdanie jest takie:

"... mBank umożliwia zmianę sposobu naliczania oprocentowania kredytu mPLAN hopoteczny na oprocentowanie składające się ze stałej marży oraz stawki referencyjnej WIBOR3M PLN."

Co to dla mnie fizycznie oznacza?

Mam kredyt od 2 lat, marża 1,3%, oprocentowanie 1,83%

dzięki za podpowiedzi...

link this post Dodano w 13.03.2009
Ale czego konkretnie nie rozumiesz??
Jako "humanista" nie powinnaś mieć z tym większego problemu.
W razie czego możesz spróbować w banku - powinni Ci to bardzo zrozumiale wytłumaczyć.
link this post Dodano w 20.03.2009
Proponuje zadzwonic na m-linie w dzien roboczy miedzy 8 rano i 22, zidentyfikowac sie podajac swoj nr klienta i telekod, (jak go nie masz, to ci pomoga ustalic nowy) i poprosic o przelaczenie do ekspertow od kredytow hipotecznych. Ich mozesz o wszystko zapytac.
link this post Dodano w 03.05.2009
Takie listy są wysyłane także do osób, kt mają kredyt udzielony wg tzw nowych zasad: stała marża +LIBOR (wydaje się, że jesteś właśnie w tej grupie). M-linia po sprawdzeniu, że osoba jest w grupie "nowych kredytów" - informuje, że oferta dotyczy "starych kredytów".
  • Statystyki: 4 Posty | 1856 Wyświetleń

Logowanie

Nie należysz do tej społeczności?

Alternatywne logowanie

Użyj swojego konta z innego serwisu

Informacje o serwisie

• Szukaj:

• Nazwa serwisu

kupfranki.pl
    inicjatywa społeczna

• Właściciel serwisu

rafal_lyczek