mixxt

Zarejestruj się!

Witaj w mixxt!

obniżenie ubezpieczenia kredytu

link this post Dodano w 26.10.2011
Czy ktos w ogole dostal informacje na temat jak obnizyc ubezpieczenie?
link this post Dodano w 28.10.2011

Co do ubezpieczenia nieruchomości - wystarczy w googlach znaleźć dowolną firmę zajmującą się sprzedażą polis od różnych ubezpieczycieli. Koszt roczny w przypadku mojego mieszkania to ok. 200 zł. Oszczędności w stosunku do PZU wpychanego przez Millennium = 6 x taniej.

Co do ubezpieczenia na życie - nie udało mi się znaleźć niczego tańszego niż grupówka PZU.

link this post Dodano w 31.10.2011

celiniak2:
Czy ktos w ogole dostal informacje na temat jak obnizyc ubezpieczenie?

Osobiście nie dostałam żadnych informacji - ani od użytkownika "pastek", który rozpoczął ten wątek ani od nikogo innego. Jesli ktoś z Was dostał wiadomośc na PW lub udało mu sie na własną ręke obniżyc koszty ubezpieczenia na życie (mnie nie udało sie takiego znaleźć) - prosze o kontakt na bakania@interia.pl

Z góry bardzo dziekuje !

link this post Dodano w 16.02.2012

Czy ktoś może potwerdzić brak opłąty za aneks przy zmianie ubezpieczenia?

Mi powiedziano na infolini oraz w oddziale, że taki zabieg wymaga aneksu w cenie 500 zł.

Dlatego zdziwiony jestem, gdy ktoś twierdzi, że można nie płacić.

Proszę o info.

Mi w oddziale banku także powiedziano, że zmiana ubezpieczyciela powoduje sporządzenie aneksu i 500 zł opłaty.
Mi w oddziale banku także powiedziano, że zmiana ubezpieczyciela powoduje sporządzenie aneksu i 500 zł opłaty.
link this post Dodano w 19.02.2012

Witam,

Potwierdzam dokonanie zmiany ubezpieczenia bez aneksu. Odbyło się to w następujący sposób. Kiedyś zapytałem o tym w jednym z oddziałów Banku. Opiekun potwiedził że taka operacja jest możliwa i bezpłatna. Dlatego złożyłem wniosek o taką zamianę powołując się na wiążące ustalenia z Banku, którego świadkiem był mój kolega. Dzwoniono do mnie w tej sprawie i ponownie powołałem się na wymienioną sytuację. Ostatecznie zaproszono mnie po jakiś 3 tygodniach na podpisanie aneksu i sprawa była załatwiona. Dodatkowo zrekompensowano mi koszty poniesienej w jednym miesiącu opłaty za 2 ubezpieczenia z uwagi na przedłużającą się procedurę załatwienia całej sprawy, na co miałem dodów w postaci pismą z datą złożenia wniosku w powyższej sprawie. Szczerze polecam

link this post Dodano w 24.02.2012
Jeżeli dobrze zrozumiałem to był wyjątek, ponieważ ktoś wcześniej powiedział, że ta operacja jest bezpłatna i poźniej na to się powoływałeś. Czy na którymkolwiek etapie chciano od Ciebie za to opłatę?
link this post Dodano w 01.03.2012

Moja polisa na życie odnawia sie w lutym każdego roku. W tym roku było podobnie - jednak kwota jaką "ściagnęło" sobie PZU mnie powaliła - 148zł m-nie !! Wcześniej było to 124 zł m-nie. Podjełam wtedy kilkakrotne próby szukania tańszego ubezpieczyciela, ale z marnym skutkiem.

Dziś jednak zastanawia mnie, czy przy tak wysokiej składce jaka została mi naliczona, nie uda mi się jednak znaleźc czegos tańszego.

Nurtuje mnie też pytanie:na jakich zasadach wyliczana jest taka składka - może ktoś z Was sie orientuje?

Irytujące jest tez to, że nie została mi przesłana żadna informacja o podwyższeniu. Muszę sie koniecznie przejśc do banku.

bakania(at)interia.pl

Edytowano w 01.03.2012
link this post Dodano w 04.03.2012

PZU wysyla informacje. Tez zmienila mi sie kwota ubezpieczenia i w piatek przyszlo do mnie pismo informujace, ze na dzien 1-02-2012 wysokosc kredytu wynosi x pln i kwota miesiaczna skladki y pln.

• Statystyki: 40 Posty | 1125 Wyświetleń

Logowanie

Nie należysz do tej społeczności?

Alternatywne logowanie

Użyj swojego konta z innego serwisu

Informacje o serwisie

• Szukaj:

• Nazwa serwisu

kupfranki.pl
    inicjatywa społeczna

• Właściciel serwisu

rafal_lyczek